Veclavs Ržezāčs - Tracis Kalēju ieliņā Jānis Rubļevskis (koko) / 27.12.2015. 20:11 / #Grāmatas / 1 komentāri

Tracis Kalēju ieliņā

Te nu atkal jāpasakās dēlam par vienas itin jautras un vieglas grāmatiņas izlasīšanu. Kā jau parasti - kaut ko vajadzēja palasīt un "pa rokai" konkrētajā brīdī bija tikai šī, taču vilties nelika.

Šis ir tāds ļoti īss un uzjautrinošs stāsts par puisīti vārdā Frantīks, kas cīnās pret netaisnību Kalēju ieliņā.

Lieta tāda, ka Kalēju ieliņā ir veikalnieks, kas dod pircējiem preces uz parāda. Itkā jau tā ir ļoti cēla rīcība, ņemot vērā, ka naudiņas cilvēkiem šajā ieliņā ir pamaz, taču veikalnieks Bočans ir nekrietns - viņš pie parāda pieraksta preces, kuras cilvēks nemaz nav ņēmis, tādā veidā izkrāpdams naudu no jau tā nabadzīgiem cilvēkiem.

Tā nu Frantīks nostājas taisnības pusē un visādi rūpējas, lai Bočans tiktu atmaskots. Vienīgais veids, kā to izdarīt, nočiept Bočana zaļo grāmatiņu, kurā sarakstīti visi parādnieki. 

Laika gaitā zēnam nāk palīgā arī citi, kas izdomā arvien jaunus veidus kā piespiest veikalnieku trīcēt bailēs, bet par to variet lasīt paši.

Grāmata man nedaudz atgādināja Vārnu ielas republiku, jo galvenais personāžs arī ir bērns un visa darbība notiek vienas ieliņas robežās. Te gan cīniņi nenotiek starp pagalmu zēniem, bet gan cēla mērķa vārdā, taču rakarības paliek diezgan līdzīgas.

Izklaidei ideāla grāmata, kas manās acīs ir pelnījusi godpilnos 8 kokous no 10. Un galvenais, to var lasīt kā bērni, tā arī pieaugušie.


Komentāri:

Jānis @ 07.03.2016. 12:30

Interesanta sagadīšanās, tieši dzīvoju Kalēju ielā :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.