Uzcelsims ahūno bibleni Jānis Rubļevskis (koko) / 11.11.2007. 16:18 / #Datori / 3 komentāri

Nu ja... Tā kā Latvijā ir bardaks, tad viss tiek laists gaisā beta versijā un pēc tam (es ceru, ka to darīs) tikai labo. Tā nu esam sagaidījuši Gaismas Pili, kas tautā palaista beta versijā (visus gļukus palīdzēs apiet 650+ komentāros sarakstītais).

Šodien piesēdos un, mazahisma vadīts, tomēr šo spēli izgāju. Man ir, ko teikt.

Sāksim ar to, ka nevajadzēja laist betu tautās, jo pastāv diezgan daudz gļuku. Žēl, bet pagaidām mēs tur neko nevaram darīt un nevaram palīdzēt, jo kodu nekur neesmu redzējis.

Datorspēle bērniem skan ļoti labi, taču es prātoju par to, kāpēc pagaidām bērni pie viņas nošausies, ja dabūs stroķi. Kā to novērst? Nu, pirmkārt, vajadzētu spēlei paredzēt kaut kādu quest log ar ķeksīti sānos, lai redz, ko esi padarījis, bet ko vēl neesi. Itkā daudz maz ir ok ar 1188 uzziņām un PDA, bet orientēties ir itin pagrūti (nu varbūt mums tie Indigo bērni ir daudz izveicīgāki, bet nu enīvei!).

Otrkārt, vajadzētu tomēr parūpēties, lai nav tik daudz gļuku, piemēram, ja kaut kas ir spiežams, tad parādās cits kursors (tagad randomā citreiz ir citreiz nav). Kā arī, ja jau reiz es kaut ko esmu izdarījis, tad noņemt to spiešanas iespēju, citādi visu laiku liekas, ka kaut kas nav padarīts.

Treškārt, varēja jau nedaudz saistošāks gameplay būt. Kaut kā pa tiem stāviem braukāt augšā lejā piebesī. Bija laikam ļoti grūti izdomāt tā, lai pamazām tiktu uz augšu...

Ceturtkārt, ja gribi, lai tavu spēli spēlē, tad nenāktu par sliktu uztaisīt full screan iespēju.

Piektkārt, nebūtu slikti fonā palaist kaut kādu muzonu un to regulēt paralēli runāšanai. Baigi vienmuļi citādi un winampā skanošais neļauj saklausīt visu, tad ir jālasa.

Sestkārt, tās pasakas ir vienkārši supadupa kūl :D Bērns nošausies, kamēr ekrānā ar zaļiem burtiņiem uz tumša fona izlasīs tās 4 lapas par Pastari. Pat man tas bija pārbaudījums.

Nu ok, izgājis esmu un gribu redzēt to bērnu (uzskatu, ka jaunietis nav bērns), kas būs pietiekami pacietīgs ;)

Jāsaka, ka, kaut arī 2D, tomēr dizainiski spēle ir tīri ok, ja vien tas skolnieks neizskatītos pēc citplanētieša un sekretāre neizskatītos pēc mušas. Lāčplēsis rullē un visvairāk jau rullē pirms pašas spēles iziešanas, kad ar stroķi vālē nost melno bruņinieku un vēl kaut ko rācijā bļauj.

Kā arī, nedaudz vairāk vajadzēja piedomāt pie teicēju balsīm un intonācijām. Vietām bija sajūta, ka skolnieks ir totāls pohujists (sorry par vulgaritāti) un arī citiem tur īpaši nekas neinteresēja.

Vēlu veiksmi - pamēģini arī uz savas ādas.


Komentāri:

raim2s @ 11.11.2007. 15:10

es joprojām gaidu versiju, kuru varētu spēlēt arī skolnieki (ņemot vērā, ka skolās joprojām lielākā daļa darbstaciju ir ar 256 mb RAM)

koko @ 11.11.2007. 15:07

Hehe... Galvenais neuztvert tā, ka es nolieku spēli. Ja jau izgāju, tad kaut kādā mērā tomēr mani jamā ieinteresēja ;)
Gan jau saņemsies un džeki izlaidīs arī uzlaboto versiju. Tad varbūt iziešu vēlreiz :)

bubu @ 11.11.2007. 14:46

Te vari izlasīt dažus komentārus no paša izstrādātāja: dev.gamez.lv/viewtopic.php


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.