Ūdenspīpe ir kaitīga! Jānis Rubļevskis (koko) / 19.06.2006. 13:59 / #Dzīve / 11 komentāri

Tā lūk! Kādu laiciņu atpakaļ man brača mēģināja apgalvot, ka ūdenspīpe ir kaitīga. Es to nenoliedzu, bet, tā kā viņš nevarēja to visu pierādīt ar faktiem, tad tā arī tas palika... Nu ir arī neliels pētījums, kas vēl ir tikai sākotnējo pētījumu tāds neliels ieskats, bet tiešām nedaudz graujošs... Kā vienmēr - pierādās tas, ka jebkuri apdullinošie līdzekļi nodara ļaunumu...

Starp citu es to pamanīju arī uz sevis... Pēdējā laikā man ar veselību tā ne visai. Pēc ūdenspīpes papīpēšanas (viena vai diviem ievilcieniem) man paliek slikti... Nu ko - indēsimies tālāk?


Komentāri:

koko @ 12.03.2008. 18:09

Nu tad varbūt tu vēl esi par jaunu tam pasākumam, bet pamatā ir tā, ka jāliek tā trubiņa mutē un jāvelk gaiss iekšā tāpat kā tu to dari bez trubiņas.

mazaaa @ 12.03.2008. 12:34

kaa jaapiipee uzdenspiipe?
welkot duumus mutee, wai taa teikt puushot trubinjaa.. nu uz aaru..
man bija iespeja pameginat, bet atteicos..
ludzu pasakiet..

Aga @ 21.02.2008. 10:55

Tu varbuut neesi pirms tam neko ieedis man arii taa biezi gadas jo neesmu pirms tam eedusi..Bet taa jav vina naw kaitiga veseliibai no taas neesanas paliek slikti ...

pipes.lv @ 11.02.2008. 09:23

ūdenspīpes no ēģiptes

JānisV @ 26.08.2007. 17:38

a man paarliecinošāks liekas šis raksts, ko līdzīgu esmu lasījis arī dazjādos ārzemju saitos: udenspipes.lv/kaitigums.htm

@ 26.08.2007. 17:38

a man paarliecinošāks liekas šis raksts, ko līdzīgu esmu lasījis arī dazjādos ārzemju saitos: udenspipes.lv/kaitigums.htm

WhiteRabbit @ 07.04.2007. 16:58

Tos, kas dod priekšroku faktiem, nevis teorijām - aicinu pievienoties ShishaClub.lv forumam. Dalīsimies pieredzē par ūdenspīpju lietām!

neesi duriks @ 05.11.2006. 12:27

Stundā, kas pavadīta, pīpējot ūdenspīpi un elpojot dūmus, kas rodas, oglei degot, tiek ieelpots pat līdz 200 reizēm lielāks dūmu tilpums, nekā izsmēķējot vienu cigareti (Pasaules Veselības organizācijas dati). Tie satur tvana gāzi, smagos metālus un vēzi izraisošus savienojumus gluži tāpat kā visparastākās cigaretes. Ūdenspīpes mēdz būt dažādi konstruētas, bet tās visas veidotas tā, lai dūmi pirms to ieelpošanas izietu cauri ūdenim, it kā tos filtrējot no kaitīgajām vielām. Sešpadsmitajā gadsimtā šo paņēmienu izdomāja ārsts Abuls Fass, lai samazinātu pīpēšanas kaitīgo ietekmi uz veselību. Izrādījās – tāpat kā peles nerodas no netīras veļas, arī ūdenī necik daudz no dūmos esošajam indēm nepaliek. Atdzesētas tās nonāk pīpētāja un tuvumā esošo cilvēku plaušās. Jau pirms pieciem gadsimtiem cilvēki ātri vien saprata, ka šis dūmu caur ūdeni laišanas triks ir tikai maska, lai aiz skaistā noformējuma slēptu veselībai un dzīvībai bīstamo nodarbi. Mūsdienās nepatiesais stāsts par ūdeni, kas izfiltrē kaitīgās vielas no dūmiem, kļuvis par izdevīgu reklāmas paņēmienu, lai tik ļoti kaitīgo pīpēšanu padarītu par it kā nevainīgu laika kavēkli un izklaidi. Tomēr tā nav, jo tabaka jebkādā veidā – košļāta, likta aiz lūpas, smēķēta cigaretēs vai pīpēta ūdenspīpēs, ir ļoti kaitīga veselībai."

kristine @ 17.10.2006. 15:45

pati biezhi piipeeju uudenspiipi un ariie esmu pamaniijusi veseliibas trauceejumus. agrak likaas ka tur nemz neka nav, bet tomeer rii tas ur kaitiigi...vecaaki veel neko taadu nezin taapeec atbalsta uudenspipi tomeer katram jaadomaa pasham par sevi un arii uudenspiipe kaadaa meera kaitee jums..

@ 30.06.2006. 13:42

bet tas viss sliktums jau iet caur ūdeni :)
daudzi tomēr saka ka viena ūd.tabakas paciņa ir tik pat kaitīga cik viena cigarete!

r21vo @ 20.06.2006. 09:19

Ja paskatās pēc ūdenspīpes pīpēšanas kas tai šķidrumā par nosēdumiem, šķērmi paliek..


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.