Turpinam par atvērto kodu... Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 5 komentāri

Kafiju dzerot, nejaušām iebridu Lietuvas atvērtā koda asociācijas mājas lapā. Tā tīri aiz neko darīt izdomāju palasīties, kāda tad viņiem ir uztvere par atvērto kodu... Ziniet, man patikās, ka uz jautājumu atbild ar jautājumu un neko tā kārtīgi arī nepasaka, kaut gan - tas tomēr laikam paliek tikai un vienīgi jautājums:

Programų vartotojo laisvės supratimas

Įsigijau programą -- kodėl negalėčiau laisvai ja disponuoti, pagal savo poreikius naudoti keliuose kompiuteriuose, kopijuoti savo reikmėms bei dovanoti ar pardavinėti kitiems?

Tiešām, kāpēc es nevaru pats uzrakstīt programmu un tad to pavairot savām vajadzībām un dāvināt arī citiem? Nu elementāra atbilde - vari... Un visi var, tāpēc jau tas atvērtais kods pastāv... Nu ok... šo es tā nevisai kārtīgi varbūt izpratu jo nu dažus vārdus tomēr (specifiskus) šajā valodā nezinu...

Galvenais, ka autoram jāzin, kad, kurš un ko tavā progā ir ielicis, jo noteikti tad tava proga strādās labāk un būs krutāka, jo nekad viens nevar uztaisīt kaut ko ideāli... Nu piekrītu brāļiem leišiem, ka vajag, vajag paziņot autoram par programmas uzlabojumiem

Programos autoriaus laisvės supratimas

Programa man kaip vaikas, kurį išleisdamas į pasaulį noriu, kad jis augtų ir tobulėtų. Malonu, kai mano sukurta programa naudojasi kuo daugiau vartotojų. Jei kažkuris iš jų rado klaidą arba patobulino mano programą - pageidaučiau, kad man praneštų. Juk ir man reikalinga kuo geresnė programa.

Whatever... redzam, ka visur atvērtais kods ir modē... A kāpēc gan ne? Varbūt mikrozapte varētu sava kaut vai 98.vinda kodu varētu palaist tautiņās, jo šamie tak drīz vairs šo verisju pilnībā neatbalstīs, a tautiņa varētu vismaz bugus pielabot :)


Komentāri:

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu bļin divas vēl tik radnieciskas valodas grūti atrast... vari izprintēt un kādreiz pie tējas krūzes es tev paartulkos :))

ManInBlack @ 11.10.2004. 15:40

mjamz... vareji jau nu partulkot, ne katrs saprot. :) tumša bilde. imho es franciski vairāk jēdzu.

koko @ 11.10.2004. 15:40

Ēm - nu es saprotu.. a vot ar runāšanu tā pagrūtāk :)))

Pckiller @ 11.10.2004. 15:40

Eeem, tu mosh lietuviski maaki?

enter @ 11.10.2004. 15:40

diez vai mikrozapte kaut ko tādu jebkad darīs...


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.