The Valley of Light [2007] Jānis Rubļevskis (koko) / 12.04.2008. 21:47 / #Filmas / 0 komentāri

Atbraucu uz Rīgu, noskatījos kā Rīga salika Olimpu, atnācu uz mājām un kopā ar brāli nolēmu, ka jānolūr kāda filma. Izvēle krita uz drāmas žanru.

Gaismas ieleja ir filma par kādu armijnieku, kas atgriežas mājās un saprot, ka ne tikai viņam vairs nav tēva un mātes, bet arī brālis ir iekļuvis nepareizā sabiedrībā un sēž cietumā. Tāpēc šis jaunais vīrietis nolemj ceļot apkārt, zvejojot zivis un darot gadījuma darbus, lai varētu izdzīvot.

Pie kādas upes viņš satiek sirmgalvi, kas pastāsta, ka "tur aiz kalna ir Gaismas ieleja. Tur ir upe, kurā ķerās ļoti labas zivis un ir ezers, par kuru visi stāsta, ka tur nav nevienas zivs, bet patiesībā tur ir lielākā zivs (viņš pat nosauca šķirni, bet neesmu tik spēcīgs angļu valodā), kādu tas jebkad redzējis". Tā nu džeķiņš aizdodas uz Gaismas ieleju.

Stāsts nav par zivīm vai zvejošanu, bet gan par kārtējo dzīves gājumu un izpratni par patiesajām vērtībām. Protams, ka neiztika arī bez mīlestības, taču šoreiz tā nav vienkārša sievietes un vīrieša mīlestība, te ir kaut kas daudz vairāk - filmā ir labestība, mīlestība un vispārējs pozitīvisms kā tāds. Tāda sabiedrība vairs noteikti neeksistē, bet mums uz tādu būtu jātiecas.

Sievietes, kam krūtīs ir sirds, dabūs raudāt bieži. Tā kā man dažas vietas atsauca atmiņā bērnību, tad arī manās acīs nedaudz sariesās asaras un ne tikai tajās vietās, kuras atsauca šīs atmiņas.

IMDB dod 7.3 no 10, es, apspriežoties ar brāli un izvelkot vidējo aritmētisko, saku, ka (un šoreiz es esmu ļoti strikts) 8.5 līdz 9 kokoi no 10.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.