Subjekts Jānis Rubļevskis (koko) / 28.08.2007. 21:24 / #Datori / 3 komentāri

Lai miegs labāks, pirms gulētiešanas vajag atstāt visas rūpes aiz sevis, lai var sapņot par zilām debesīm, zaļu zāli un siltu sauli. Tāpēc jāizsaka neliela piezīme visiem tiem, kas nejēdz ierakstīt epasta subject lauciņā sakarīgu tekstu.

Kāpēc esmu tā sašutis? Tāpēc, ka uzskatu, ka mans epasta klients dara pareizi, novērtējot šādus pastus (ar tukšu subjektu) kā spamu [mēstuli jeb surogātpastu] un automātiski iemetot to nevajadzīgo epastu folderītī. Argumenti ir daudzi un dažadi, tāpēc nosaukšu dažus:

1) cilvēkiem mēdz pienākt daudzi pasti un pēc subjekta var nolemt, kurus ir vērts lasīt un kurus nē;
2) pastus epasta klients mēdz grupēt pēc subjektiem, lai vieglāk būtu apskatīt saraksti un bezsubjekta epasti sametās vienā kaudzē un ātri vien piemirstās;
3) ir cilvēki (es ari bieži vien starp viņiem), kas lieto mobilā tālruņa iespējas. Parasti tādā gadījumā var uzstādīt, lai ielādē tikai subjektus un tad ielādēt tikai vajadzīgā epasta saturu, lai ietaupītu laiku un naudu. Tukšs subjekts var gadīties tikai lieka laika un naudas tērēšana;
4) nerakstīt subjektu ir vienkārši stulbi, ja raksta kaut ko iekšā epastā.
Mani subjektīvie ieteikumi: ja nezini, ko rakstīt subjektā, tad pamācies konspektēt un subjektā ieraksti īsu aprakstu, jo, cik esmu lasījis, tad epasta subjekts drīkst būt līdz pat 1000 simboliem, kas ir aptuveni 6.25 kā tālruņa īsziņas (diezgan daudz, vai ne?). Nebaidies subjektā rakstīt ar garumzīmēm, jo tagad praktiski visur var lietot unikoda simbolus. Neraksti subjektā čau, jo tas nenes nekādu informatīvo saturu. Un neapvainojies, ka neatbildu uz Tavu vēstuli, jo beztēmu vestules mans pasts izmetīs laukā un man par to nebūs ne mazāko sirdsapziņas pārmetumu.

Daži piemēri:

1) ja epastā sūti bildes, tad subjektā ieraksti Tavs aplaktais ģīmis bildēs no piektdienas pirts pasākumā vai vienkārši Piektdienas pasākuma bildes.
2) Ja sūti mīlestības vēstuli, tad uzraksti vismaz Mīļā, bez tevis esmu kā bez pautiem vai vienkārši Par to kā Tu man patīc.
Ja tā ir oficiāla vēstule, piemēram, par vēlmi uzzināt vēlamā datora cenas dajebkurā veikalā, tad raksti Datora tāmes pieprasījums.

Un beigās - nebaidies uzrakstīt sakāmo subjektā un atstāt pašu epastu tukšu, jo subjekts epastam ir galvenais. Es varu bloga virsrakstus rakstīt absurdus, bet epastu jāraksta konkrēti!


Komentāri:

Shadowbird @ 31.08.2007. 08:13

Vēl trakāk ir, kad atsūta vēstuli ar vienu subjectu, un pēc tam visas pārējās tiek rakstītas kā reply uz tavu pēdējo reply. Līdz ar to drīz vien ir 10000 maili ar subjektu "Re[n]: Piektdienas vakara bildes", zem kā tēma ir nomainījusies vismaz 5000 reižu. :(

Bea @ 29.08.2007. 03:37

Tie, kas neraxta Subjektu, visbiežāk ir tādi, kas vnk nesaprot, ka viņš ir jaaraxta, tas pats variants, kad uz desktopa ir uzlikta show dektop icona.

bezmiegs @ 29.08.2007. 03:17

"Mīļā, bez tevis esmu kā bez pautiem" nogalina tepat uz vietas :DDDDDDD

bet ja nopietni domaajams, ka pie elementaaras chomiskas sarakstes e-pasta subjektaa var ierakstiit arii kaut ko tikpat dumju kaa "cuuka cuukai draugs" kaut arii teksts galiigi nav par teemu, bet peec buutiibas subjekam vajadzeetu buut uzmaniibu piesaistosham lai gribeetos iemest aci iekshaa, par bezSubjektu veestuleem labaak nemaz nerunaat, vieniigi domaajams, ka ja sarakste notiek IRCveidiigaa formaa tad virsrakstaa var likt arii visaadus vecos "buu" "bulj bulj" "pljurksh" utt, jo sarakste taapat ir ar saliidzinoshi labi zinaamu cilveeku un buutiibaa jau ir e-chats :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.