Sludinājums - vajadzīgs dievs par 1000 naudiņām mēnesī Jānis Rubļevskis (koko) / 15.12.2009. 11:25 / #Spams / 10 komentāri

Laiks spiež nost, bet nespēju noturēties un neierakstīt hohmu.. Atnāca no cv.lv ka meklē darbinieku... Itkā pat forša samaksa krīzes laikos: 18000 EUR gadā, kas ir aptuveni 1000Ls mēnesī... Nu super... Un tad es paskatījos to, ko prasa no tā cilvēka (patiesībā man uz to norādīja cilvēki):

PHP DEVELOPER (TWO POSITIONS)

We are looking for an experienced PHP DEVELOPER (two positions) - a team player, who will have responsibility for the corporate warehouse solution.

We want you to have good skills:
* IIS server - setup and usage
* MySQL5 server and client - setup and usage
* MSSQL client - setup and usage
* SVN server and client - setup and usage
* PHP5+classes
* CakePHP or similar MVC framework - setup and usage
* ExtJS
* MySQL and MSSQL database modeling and optimization by DbWrench or similar
* Stored procedures
* HTML
* CSS
* XML
* AJAX
* XAMPP or Denwer in test environment
* PHPDOC
* PHPUnit
* At least two successful CMS or Ecommerce projects under MVC framework+ExtJs
* English reading/speaking/writing.

Itkā jau nekas liels - tikai jābūt gan administratoram, gan programmētājam, gan db arhitektam, gan interfeisu salicējam - nu pamatā visam.. Žēl, ka vēl apkopējas skilus nepaprasīja...

Uhh...


Komentāri:

marrtins @ 17.12.2009. 07:30

Par ko cepiens ta? Alga par mazu? Prasītais taču nav nekas tāds. Ņemam piemēru no manis. Viss augstāk prasītais ir zināms - kas vairāk, kas mazāk, kas pro līmenī. Ja vēl slikti nemestos no IIS un MSSQL... Nē - es darbu nemeklēju, man tā pietiek :), taču uzskatu, ka jebkuram ar dažu gadu pieredzi, ja vēl augstāk prasītajā ir kāds melnais caurums, to apgūt nevajadzētu būt problēmām.

Piemēram, šādam darba sludinājumam (no mysqlperformanceblog.com) kandidāts atrastot no outer space?

We’re hiring. We are looking for the following qualifications:

1. Expert knowledge of MySQL. Not just “certified” — years of production experience with it. You need to know server internals, for example. You need to be able to do anything from optimizing difficult queries to moving high-volume services between data centers without interruption.
2. Expert knowledge of InnoDB. You should understand its inner workings well enough to answer questions about its internals from memory, such as “how does the insert buffer work?” or “how does MVCC work on secondary indexes?” You should also know why it has trouble on some workloads and how to solve that.
3. Expert knowledge of Linux systems administration. You need to know how to solve issues with filesystems, hardware, and networking. You need to be able to use tools such as gdb, strace, tcpdump, etc to solve weird problems.
4. Expert with Apache, memcached, and other technologies you’d typically find in a LAMP application. You need to be able to administer and troubleshoot a variety of popular open-source server software.
5. Proficient with Maatkit and MMM.
6. Proven success working in a distributed environment where e-mail, IRC and voice calls are your only interaction with clients, colleagues and managers on a daily basis. You must be a self-starter.

We need all of the above, but if you’re a little weaker in some areas that might be OK. Highly desirable skills include:

1. Non-core MySQL technologies: NDB Cluster, third-party storage engines and appliances, etc.
2. Technologies such as LVS, Nginx, Sphinx, and load balancers.
3. Other operating systems such FreeBSD and OpenSolaris.
4. Amazon’s cloud offerings.
5. Programming languages and platforms, especially frameworks such as Ruby On Rails and Django.

Krist2ps @ 17.12.2009. 04:42

Haha, tad jau labāk par apkopēju palieku strādāt - vismaz no tā daudzmaz ko sajēdzu :D

koko @ 15.12.2009. 14:35

Būtībā jau tur tad nekas nav. Tās visas fīčas var nedēļas laikā iemācīties, ja galīgi nav ko darīt, bet nu man tagad nogruzījiens ar savām lietām ;)

binary @ 15.12.2009. 13:45

hQuse, zip.lv/show/ pēdējais teikums.
cv.lv tiešām nekas par to nav minēts, bet citos slud.serveros (reklama.lv, itdarbs.lv) gan ir.

hQuse @ 15.12.2009. 13:24

Man arī šodien tāds atnāca un es arī tieši par kandidātam izvirzītajām prasībām izbrīnījos... bet vai tik zviedri nemeklē lētu latviešu vergu "all-in-one", ko?

Sludinājumā kaut kā neatradu "qualification project"

binary @ 15.12.2009. 12:42

koko, es šamiem godīgi aizrakstīju, ka man nav pieredzes ar daudzām no uzskaitītajām lietām. Liku manīt, ka rēķinos ar to, ka viņi meklē "team player" (kā sludinājumā minēts), t.i., ir lietas, kuras neliks darīt katram darbiniekam. Uz to viņi man atbildēja ar lūgumu līdz gada beigām iesūtīt sludinājumā minēto "qualification project" (CakePHP+ExtJs+MSSQL + Scaffold). Resp., viņiem nevajag purnu, kas par tām naudiņām visu 100% pārzinās.

MO @ 15.12.2009. 11:20

Par 1000 Ls mēnesī nav nemaz tik ārprātīgi. Es kādreiz 2/3 no tā visa darīju praktiski par velti, un nemaz ne drausmīgi. :P

Mani daudz vairāk par pienākumiem uztrauktu darba laiks un apstākļi, ko šādi pienākumi "velk līdzi". Grūti kodēt, ja vienlaikus jāsupportē serveris. Kur nu vēl, ja vairāki. Un tāda lieta kā darba laiks mēdz aizbraukt otrajā plānā, kad ir jāpabeidz projekts, bet pēdējā nedēļa ir aizgājusi, stutējot mirstošu serveri un cīnoties ar vadību par jauna iegādes apstiprināšanu.

vdl @ 15.12.2009. 11:13

veel jau dizaina iemanjas var prasiit :)

ms @ 15.12.2009. 11:12

Vai tad kautkur ir savādāk?

Mfz @ 15.12.2009. 10:11

Lielā jūrā ir arī lielas zivis.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.