Rādu, ko klausos Jānis Rubļevskis (koko) / 24.02.2009. 09:02 / #Datori / 13 komentāri

Aprakstīšu, kā panākt to, lai tīmeklī parādītos tas, ko jūs konkrētajā brīdī klausāties.

Bērniem, kas negrib čakarēties un kam nav pieejas web serverim, kā arī nav pietiekamu zināšanu programmatūras instalēšanā un konfigurēšanā, tālāk lasīt nav jēgas, jo nekādu supportu nepiedāvašu.

Nepieciešams:
1) Dators ar Windows vai Linux operētājsistēmu un interneta pieslēgumu;
2) Upload pieeja web serverim (piemēram, ja jums ir kaut kur blogs, tad tas derēs;
3) Amarok (Linux) vai WinAmp (Windows) media pleijeris;
4) nedaudz pacietības.

Pirmais, ko mēs gribam panākt - MP3 tagu savākšana no mūsu iemīļotā mediaplayer un šo tagu nodošana tālāk tīmekļa vietnei. Lai to izdarītu, nepieciešami speciāli spraudņi. Tad nu WinAmp gadījumā pieejams ir Do Something spraudnis, bet Amarok gadījumā jāizmanto MP3 url notify spraudnis. Tā kā windows man ir ļoti dziļi pie pakaļas, tad visu piemēru balstīšu uz Amarok spraudni (windai ir līdzīgi - esmu mēģinājis kaut kad jaunībā).

Atkāpe, kas attiecas tikai uz mp3urlnotify: tas spraudnis tā defaultajā versijā apēdīs jūsu datora resursu, ka maz neliekas, tāpēc vajag nedaudz jamo uzlabot, ar sekojošu kodu (pēc instalācijas to atradīsiet mapē ~/.kde/share/apps/amarok/scripts/amarok_mp3urlnotify):#pirmspēdējā rindiņā (tieši pirms done) rakstam tā
sleep 5 #skriptam pasaka, lai 5 sekundes pasnauž
done
sleep ir nepieciešams, lai tas skripts neriitu 90% juusu procesora jaudas, jo cikls vienkaarshi atkaartojas neverending loopā. Tie, kas jūtās gudrāki, var parakņāties pa skriptu un ar DCOP iespējām izvilkt no tā Amarok laukā pašu velnu.

Turpinam ar pārējo:
Skripts ir jānokonfigurē tā, lai datus sūtītu uz konkrētu adresi, piemēram http://tavsuuberurlis.lv/taguapstrade.php?s=, kas nozīmē to, ka skripta izpildīšanās brīdī tiks pasaukts iepriekšminētais urlis un parametrā s tiks ievietota no pleijera izgūtā informācija.

Skripts, kas savāc info:
Te nu ir tā māksla, ka vajag web serveri, lai varētu to visu dabūt gatavu. Uz šī web servera uzliekam failiņu tagusaptrade.php ar sekojošu saturu


<?php
    
if (isset($_GET['s'])) {
        
$song '';
        foreach(
$_GET as $k => $v) {
            if (
$song != ''$song .= '& '.str_replace("_"" ",$k).$v;
            else 
$song .= $v;
        }
        
$file 'songs';
        
$f fopen($file'wb');
        
fputs($f$song.' [started at '.date('j.M G:i:s').']');
        
fclose($f);
    }
?>

Šinī skriptā vēl beigās ir pielikts, lai parāda, cikos es esmu sācis klausīties, jo reizēm tak tas pleijeris tiek izslēgts.

Obligāti jāizveidot arī tajā pašā direktorijā uz servera fails songs, kuram jāpiešķir 777 permīcijas. Pamatā jau ir tā, ka no ftp pieslēdzoties, saklikšķina propertijos, lai var lasīt, rakstīt un skatīties pilnīgi visi.

Jūs varat mierīgi redzēt, ko es klausos, pēc adresītes https://nobody.lv/songs. Lai to visu integrētu savā smukajā [je]Blogā, nepieciešams vienkārši vietā, kur gribās integrēt, ielikt skripta rindu:

<?=file_get_contents('http://urlisUzJusuSongsFailaAtrashanasVietu.lv/songs');?>

Visbeidzot ir jālūdz Tas augstākais, lai jums viss būtu sanācis.

P.S. Nestāstiet nevienam sava apstrādes skripta patieso nosaukumu, jo tad atradīsies cilvēciņi, kas gribēs izsaukt http://juusudomeenis.lv/juususkripts.php?s=baigo kaku. Tas tāds ieteikums. Plus, ja gribat nedaudz lielāku sekjūritiju, tad uzmetiet, piemēram, htmlspecialchars funkciju pa virsū.


Komentāri:

loans @ 26.05.2017. 23:28

Hello!
soloadvance.com/ , ,

Smithe898 @ 12.05.2017. 12:52

Several of these games are worth some time and are actually kfekgecbcdfebgfe

Shadowbird @ 02.03.2009. 10:55

Man tas tāpat nespīd, es vienmēr klausos "All (shuffle)". Tik pa retam pārlecu dziesmām, kas ir gadījušās pārāk bieži un drusku apnikušas.

koko @ 26.02.2009. 07:57

ShB, bet nevar no tā saprast, kāds cilvēkam ir garastāvoklis :P

Shadowbird @ 26.02.2009. 07:38

Paldies, man ne laika, ne vēlmes savus pluginus kodēt. Tāpat nevienu neinteresē, ko citi klausās konkrētā brīdī. Uztaisi sarakstu ar failu nosaukumiem music mapē, ieliec netā un ar vienu piegādjienu būsi parādījis pasaulei visu, kas tev patīk, neatkarīgi, vai tajā brīdī klausies vai nē.

koko @ 25.02.2009. 11:12

Nu amarokam padod normālā urlencode, jo izmanto wget. Par win sistēmām nezinu. A viņi nedod sourci (tie pluginu taisītāji)? Varbūt vari pats pielabot bišķiņ? :)

Shadowbird @ 25.02.2009. 09:50

Mani tagi nav sačakarēti. Iebarot var, ja plugins padod visu cauri baits-baitā, bet toreiz visiem patika tur improvizēt un no Unicode tekstiem taisīt jautājumzīmes un/vai ASCII konvertāciju, kas, protams, ne ar ko labu nebeidzās. Tieši Unicode supporta trūkuma dēļ vienā solī aizgāju no Winamp uz foobar2000, tā kā laikam jau man ir tomēr svarīgi, lai nosaukumus rādītu arī krievu dziesmām. Nevis "??????????? - ?????????????? (?????)" vai ko tamlīdzīgu.

koko @ 24.02.2009. 17:49

ShB, nu būtībā es šaubos vai ir vērts, jo tagi jau by default bieži vien ir dikti sačakarēti. Bet nu - iebarot jau tu vari dajebko un ar PHP varī dajebko var atkodēt, ja stipri gribās :D

Shadowbird @ 24.02.2009. 12:33

Tieši tajā knapi pieminētajā plugin daļā viss apstājas. Es kad kādu laiku atpakaļ mēģināju kaut ko tādu, normālu Unicode supportu tieši no pļugina puses tā arī neizdevās piedabūt ar foobar2000, Winamp laikam pats par sevi neprata vairāk kā vienā valodā tagus atrādīt. Saki, ka ir vērts tagad pamēģināt vēlreiz?

koko @ 24.02.2009. 12:18

Mr. Black, ļoti elementāri. Tu vari pārveidot augstāk minēto skriptiņu, lai grūž nevis katru reizi kā pilnīgi jaunu, bet visus datus jaunā rindā un apstrādāt tos. Protams, vieglāk tad būs pārveidot skriptu tā, lai liek iekšā datu bāzē un tad vilkt visu no db laukā.
Onkuli, patīkamākais jau te ir tas, ka man pietiek pirkstu taisnuma, lai izdarītu visu, ko es pats vēlos. Ar to audioscrobbler to visu neizdarīsi ;) Bet līkākiem pirkstiem un tiem, kam nepietiek resursa, protams, tas būs vieglāk ;)

Mr. Black @ 24.02.2009. 12:02

Cienītais draugs! Kā lai ietaisa, lai rādītos playlist ar laikiem? Viss, kas skanējis pēdejo 12 stundu laikā.

onkulis @ 24.02.2009. 08:40

Protams, skaisti, bet man ir tikai viena lieta sakāma audioscrobbler.ne

#17E1E3 @ 24.02.2009. 07:44

mēģināšu pafapot, ja sanāks ieklepošu:)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.