Python programmu atjaunošana Jānis Rubļevskis (koko) / 21.10.2014. 16:30 / #Datori / 0 komentāri

Tiem, kas ne tikai programmē, bet arī aktīvi lieto programmatūru, kas izstrādāta Python vidē, varētu būt pazīstams (varbūt arī jau aizmirsts) Python paku instalēšanas tūlis pip. Kad notiek lieli atjaunošanas darbi (piemēram, updeitojam pašu pitonu), tad bieži vien kāda programma salūzt tāpēc, ka esošā versija ir atkarīga no kaut kā vecāka. Kā tad viegli un ātri atjaunot ar pip instelētās python pakas?

Uzmanību: Mana problēma tika risināta unix tipa sistēmai un tieši OS X 10.10. Domāju, ka visām unix tipa sistēmām šis strādās, bet Wind[bl]ows lietotājiem būs jāpagōglē pašiem.

Konkrētajā gadījumā man bija problēma ar to, ka pēc sitēmas atjaunošanas (mainījā OS lielā (major) versija), pamanīju, ka atjaunojās arī Python. Līdz ar to nomira mans torrentu RSS savācējs FlexGet. Lai atjaunotu FlexGet, palaidu pip install --upgrade flexget, kas atjaunoja programmu, bet neatrisināja problēmu: kāda no saistītajām pakām joprojām bija ar sirmu bārdu.

Protams, var ar rociņu atjaunot visas aplikācijas pa vienai un pīpēt laukā, kas tad vēl neiet, jo pip nav iestrādāts (kā tas ir normāliem paku menedžeriem) tas, ka var atjaunot visas pakas uzreiz ar vienu parametru. Tad nu šo nepilnību var apiet sekojošā veidā: sudo pip freeze --local | grep -v '^\-e' | cut -d = -f 1  | xargs pip install --upgrade

Ceru, ka būs tādi, kam šis palīdzēs, bet nu vismaz man būs, kur nākamreiz pašpikot.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.