Profesija Jānis Rubļevskis (koko) / 24.08.2007. 07:22 / #Spams / 9 komentāri

Šodien izdomāju, ka, ja es būšu (un kādreiz būšu) savas firmas īpašnieks un, ja man itin labi veiksies ar uzņēmuma vadīšanu un līdzekļu piesaistīšanu, tad man būs viena specifiska kadru daļa, kas sastāvēs vismaz no viena cilvēka.

Cilvēkam jābūt ļoti daudzpusīgam un apdāvinātam ar īpašību uzsūkt noderīgo informāciju un būt zinošam daudz maz par visu jaunāko vismaz "kur to var atrast" līmenī, lai jebkurā laikā es varētu pieiet un paprasīt - kas ir šitas mazais sūds, par ko visi runā... Un, ja ne uz reiz, tad pārdesmit minūšu laikā es saņemtu pilnvērtīgu informāciju. Tā teikt, profesija: viedais vai arī var pieņemt, ka cilvēks ir kā tāds indiāņu šamanis, kas kūpina pīpi un caur to uzsūc visu informāciju, ko vien gari visādi Presliji (pēc pareizajiem dūmiem) spēj pavēstīt.

Tādam cilvēkam vienkārši jābūt ar vēlēšanos mācīties. Darba specifika ļoti vienkārša - daudz jālasa, daudz jāklausās, jāiet uz visādām konferencēm, jābūt komunikablam un jāmāk arī izklāstīt savu viedokli par tēmu, lai ir no viņa[s] jēga arī visiem pārējiem...

Piemērs: atnāku es pie mana šamaņa un paprasītu, kādas riepas man jāpērk savam velosipēdam, lai es nesvīstu? Pieņemtu jebkuru argumentētu atbildi. Konkrētajā gadījumā pat pieņemu, ka mans guru man spētu iestāstīt, ka ķermeņa ūdens izdalīšanās caur porām nekādā veidā nav saistītas ar velosipēda riepu protektora struktūru un dziļumu.


Komentāri:

baltais runcis @ 24.08.2007. 16:01

sanāktu tāds kā 1188, tikai ar privātāku raksturu.
Doma nav slikta- sia ''Šamanis'' sniedz jums izskaidrojumus un padomus dažādām dzīves situācijām.

kubiks @ 24.08.2007. 09:14

tas šamanis nekad nebūs uz vietas. viņš vai nu izmēģinās jaunu ūdensmoča modeli, vai viskija expo degustēs jaunos dzērienus vai arī apskatīs Jakutijas dimanta raktuves. viņam jābūt Reālām zināšanām. a citādi gudri pad...st par jebkuru tēmu jau ikviens māk.

are @ 24.08.2007. 07:54

Šamani, saki man tā, kā man skaistuli no blakus dzīvokļa šovakar ievilkt gultā. Čiks, un pēc 30 min tev detalizēts rīcības plāns gatavs, pēc kura rezultāts tiek sasniegts. LOL :D

Sapnix @ 24.08.2007. 07:42

ar māsu googli un enciklopēdijām, māsa google ne vienmēr var palīdzēt, ir gadījumi, kad jārokas pa grāmatām ...

a es reāli pieteiktos uz šamaņa vakanci, varētu varbūt pavilkt :)

Morcha @ 24.08.2007. 07:39

vnk tam cilveekam jaabuut labos kontaktos ar maasu guugli... un tad vinjsh spees tev pastaastiit da jebko..

koko @ 24.08.2007. 06:59

Are, tieši tā... Izdomāju, ka man tagad gribās zināt visu par, piemēram, zemledus makšķerēšanu. Nu visas makšķerītes, āķi tārpi utt, bet nezinu un nav laika noskaidrot. Saku savam Guru, ka gribu to zināt. Pēc kāda laiciņa šajā tēmā mēs abi jau būtu guru :D

are @ 24.08.2007. 05:22

Tjip personīgais ask.com ? ideja nav slikta. es ar bieži saskaros ar līdzīgu problēmu. nav pat laiks meklēt un (no)skaidrot. Principā jau tas varētu būt personīgais asistens (persona).

koko @ 24.08.2007. 05:19

Bet tad es nevarēšu vadīt firmu, jo jau tagad atduros pret situāciju, ka nespēju visu izlasīt, ja ir arī jāstrādā ;)

saņa @ 24.08.2007. 05:01

domaaju tu pats 100% atbilsti shim viedaa "šamaņa" apraxtam ;)
bonuss: nevaidzees nevienam citam maxaat :D


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.