Precizitāte kā talants Jānis Rubļevskis (koko) / 03.08.2007. 13:56 / #Spams / 6 komentāri

Precizitāti var mērīt vairākos veidos. Cilvēki var iemācīties būt precīzi, taču vairākumā gadījumu precizitāte ir talants un to iegūst dzimšanas brīdī, ieraugot spilgto gaismu un saviebto vecmātes seju. Kā talantu to var uztvert, skatoties abos virzienos: vienā ir precīzs, bet otrā ir neprecīzs.

Ir neapgāžama patiesība, ka eksistē cilvēki, kas spēj būt daudz precīzāki par pārējiem. Piemēram, ja vienā hektārā zemes būs tikai vienā vietā nolikts mazs sūda klucītis (nu aptuveni maza bērna dūres lielumā - kāda maza kvekšķa pārstrādājums), tad parasts cilvēks, gribēdams nevarēs atrast to sūdu, taču precīzais cilvēks, pat īpaši neapzinādamies savu talantu, ņems un iekāps tajā sūdā un pēc tam visu dienu smirdēs un nesapratīs kāpēc tā notiek? Neuztraucies, Tu esi talantīgs!

Augstākminētais piemērs pierāda to, ka nedrīkst ieslīgt galējībās, jo viens smirdēs, bet otrs, lai arī kā gribētu, nespēs savam kartupelim atrast mēslojumu.

Konkrētajā gadījumā sāpe ir tāda, ka mēdz būt neprecīzi un ļoti neprecīzi cilvēki. Lielākoties tās ir sievietes (nu piedodiet, dāmas, bet tā ir), taču ir sastopami arī daudzi vīrieši, kas īpaši neatpaliek. Un notiek tas gadījumos, kad ir sarunātas tikšanās. Tev nākas gaidīt, gaidīt, gaidīt, gaidīt.. gaidīt ..gaidīt. ZB gaidīt! Tāpēc es visiem paziņoju, ka kopš šā brīža džekus, kas kavējas, gaidīšu maksimums 10 minūtes, bet meitenēm došu maksimums 20 minūtes (kā nekā viņas grib ierasties smukas, tāpēc pieņemu, ka 10 minūtes viņas špaktelējas un 10 minūtes aizkavē kādi neparedzēti apstākļi, piemēram, lūpenes paripošana zem braucošas mašīnas). Kapiš?

P.S. Neattiecas uz gadījumiem, kad tikšanās laiks nav stingri noteikts.

P.S.2. Raksts ir tīri informatīvs un nesatur nekādas naida izpausmes. Esmu mīļš un mierīgs ;)


Komentāri:

simbel @ 21.08.2007. 05:44

Es varu sašpaktelēties piecās, bet tikai tad ja jāiet uz darbu/skolu :D

dooh @ 07.08.2007. 14:59

Cik esmu novērojis, neviena sieviete nespēj sašpaktelēties 10 minūtēs. Tāpat kā uz Marsu nav iespējams aizlidot dienas laikā - fizikas likumi nepieļauj nevienu no šīm parādībām :D.

koko @ 06.08.2007. 03:11

Edijs, nu par to jau runa. Pārceļam tikšanos par 30 vai vairāk minūtēm vēlāk un neviens nekavē.
Simbel, nu 15 sievietēm ir tas pats, kas atnākt laikā :)

simbel @ 04.08.2007. 16:09

Par to precizitāti un klucī kāpšanu te varētu piemērot arī citu teoriju - to, kuras sastāvā ir tas viens cilvēks no tūkstoša, kuram, stāvot pūlī, uz galvas noteikti uztaisīs balodis. Tā nav precizitāte, tas ir vienkārši neveiksmju magnētisms :D
Zaķim dot 15 minūtes kavēšanai pēc etiķetes it kā skaitās normāli...

Edijs @ 03.08.2007. 12:29

Bet ir reizes, kad kavēšanās notiek no tevis neatkarīgu apstākļu dēļ. Esi izrēķinājis, ka arī pie vidējiem korķiem vairāk kā pusstundu, lai tiktu uz kaut kurieni, nevajadzēs, bet ietrāpies tādā štopē, ka brauc stundu. Vairāk kretinē tie, kuriem tu zvani, prasi, kur viņi ir un šie vairākas reizes atbild "nu es jau izbraucu, es tūlīt būšu, man vēl 10 minūtes, esmu gandrīz klāt" un tamlīdzīgi. Tak bļin godīgi pasaki - aizkavējos, sorry, būšu pusstundu vēlāk. Vai stundu vēlāk. Un tad vismaz zini, ka var aiziet pusdienas paēst viņu gaidot. A vot ja ik pēc 10 minūtēm dirš, ka pēc 10 minūtēm būs, tad gribās kraut.

krizdabz @ 03.08.2007. 12:11

Roger that! :D


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.