Plagiāts un plagiātisms. Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 7 komentāri

Tātad runājāmies ar kursabiedriem un sapratām, ka esam sākuši itin bieži savā leksikā izmantot vārdu Plagiāts. Nu ko - rodas neliels pārspriedums par tēmu - ko mēs darām? Jo redz, plagiāts ir kaut kas nosodāms un tāpēc ļoti nevēlams, lai tevi kāds tajā apvainotu. Nu bet ideja ir viena - jāizštuko vai mēs esam plagiātisti vai nē? Ja nē, tad nu mierinājums pašiem un mūsu senčiem :)

NU ko? Diez vai jūs varat atcerēties pēdējā laikā kādu pasniedzēju, kas nav jums atgādinājis, ka plagiātus taisīt nav ieteicams! Kāreiz atceros DBVS pasniedzēja Jāņa Eiduka vārdus :"Ja jūs esat atnākuši mācīties strādāt ar kseroxu, tad jūs esat kļūdījušies - jūs te neviens netura - ejiet, pameklējiet, gan jau ka atradīsiet vietu, kur arī to māca!". Nu ko? Svēti vārdi. Tiesa gan, ka šis ir arī tas cilvēks, kas sevišķi neizrāda dusmas par plagiātu, tikai pievieno atzīmei burtiņu P un pasaka, ka automāts nespīd - toties eksāmens ir grūts.

Tātad es, pildot darbus tomēr paraugus izmantoju, šādas tādas idejas aizņemos un vienlaicīgi arī mācos no iepriekšējo gadu studentu pieredzes, ko es uzskatu tikai par apsveicamu. Tad nu pārrakstu es savas domas dokumentam pa virsu un no bijušā nepaliek ne vēsts, taču pienāk arī darbā tā vieta, kad ir tīrā teorija!!! Nu un nevar tak vienu teoriju uzrakstīt vairākos dažādos veidos... Nu protams es varu vārdus pamainīt vietām un izlabot varbūt viena otra negramatiskākos rakstus, bet tagad ir jautājums, vai tieši tas nebūtu plagiātisms?

Tātad komentos lūdzu izteikt savas domas par tēmu, kā arī padomāt par to, vai vajadzētu Izmantotās literatūras sarakstā tieši zem nosaukuma Profesora XXX lekciju konspekti priekšmetā YYY pielikt arī nosaukumu Demona n-tais praktiņs kkādā tur priekšmetā 2001./2002.māc. g.?


Komentāri:

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Bļe gribu un urbju plāano galdiņu :D
Rīt jāaiziet uzspēlēb Bowlings - tas rulllzzzz... :P

koko @ 11.10.2004. 15:40

Tak itkā jau esot uzkrucījuši - tjipa Index teica, ka pie Ineses var nopirkt pa 5saņi - tātad šie jau ņem nost tās mapes... Psc - 2 nedēļās viens darbs un apjoms tāds kā kursņikam... Tagad vēl vienu jāuztaisa un rīt jānodod!!!

JustSpeed @ 11.10.2004. 15:40

Nu kā tur viens džeks stāstīja, kas strādājis ar Eiduku vienā darba vietā - atnāk nabags ar nereālāko kaudzi darbu, apsēžas un labošanas process: Paskatās titullapu; paskatās cik ir lapu; izlasa secinājumus - un gatavs.
Bet ar mapīšu pardošanu gan viņs varētu reālu biznesu uzkrucīt:))

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu es domāju, ka man toč būtu reāls slinkums skatīties, kas tur rakstīts... Ja tā padomā - mūsu kursā 150 - 200 studentu, 3.kursā akal apmēram tas pats, nu varbūt biku mazāk! Un visi tad vienlaicīgi viņam arī nodod!!! Es jau sen traks būtu palicis :)

JustSpeed @ 11.10.2004. 15:40

Nu ja runā par plaģiātismu:) Paši pasniedzēji bīda uz to, jo katru gadu dod principā tādus pašus darbus, praktiņjus. Lai arī augsti godājamais doc J.Eiduks gan pamaina dažas fīškas, tā ka iepriekšējo gadu darbus nemaz tik viegli noplaģiatēt nevar. Runājot par izmantoto literatūru, tu labāk pats pamēģini ielikti tādu atsauci:) Lai arī var gadīties ka učiks nemaz to literatūru neizlasa.

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu ja, nu ja - tāpēc jau tu aizgāji uz IT. Pareizi īstenībā Andis teica, kad mēs LDI iestājāmies :"Jābeidz reiz urbt plānais galdiņš - laiks saakt mācīties".

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Plaģiātisms rullē, kā arī plānā galdiņa urbēji :))


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.