Patiesība par Gentoo Jānis Rubļevskis (koko) / 27.09.2006. 06:22 / #Datori / 9 komentāri

Nu ko? Atnācu šorīt uz darbu un piesēdos pie sava Gentoo... Kā jau daži zina, tad biju paspējis aplsimt pēdējās nedēļas laikā... Tā nu man mājās Gentoo noliecās... Sabekapoju visu un uzliku Ubuntu... Biju pat uzlicis XGL un pat strādāja... Tiesa smuki, bet nedaudz iebremzē darbu... Nu un atkāpe par lielu jau, ne? :)

Tātad - darbā šodien sapratu, ka Gentoo ir pakokains bremze... Pieļauju, ka mani "taisnie" pirksti palīdz tam pasākumam, bet tiešām Gentoo sistēmā grafiskās darba virsmas iebremzē, gentoo sistēmas uzlikšana iebremzē, gentoo sistēmas upgreidošana iebremzē, gentoo konfigurēšana iebremzē, gentoo viss iebremzē... Tas ir distributīvs vai nu serveriem vai arī cilvēkiem, kam nav ko darīt... Katru dienu uz gentoo man upgreids prasa sākot no 30 min līdz pat vairākām stundām... To nevar salīdzināt ar 7 minūšu ubuntu uzinstalēšanu, 2 stundu no nulles nokonfigurēšanu un 5 minūšu upgreidošanu katru dienu... Pie tam updeiti tiek savākti automātiski, atliek tikai apstiprināt instalēšanu... Tā lūk, tauta... Patiesība ir tur ārā... Pagaidām neredzu labāku distributīvu desktop sistēmām kā Ubuntu un tā apakšdistributīvus Kubuntu, Edubuntu un Xubuntu...


Komentāri:

koko @ 28.09.2006. 03:53

Nja... es nepareizi izteicos... Smags tādā ziņā, ka grūts :) Fīču maz.. Ja gribi dabūt kaut ko eksotisku, tad nāksies pastrādāt pat pie koda, ne tikai pie čakarēšanās ar kompilēšanu... Nu īsumā - koks fīču ziņā!

Edijs @ 28.09.2006. 03:44

BSD smags? :) hh. Nu tu gan sasmīdināji. Jā, es pieļauju, ka tu jutīsies apdalīts fīču ziņā, ubuntu tik tiešām ir uzerim draudzīgs. Lai gan tu tak esi cilvēks, kas arī konsolē prot konfot kasti. Bet nu par smagu bsd toč nevarētu nosaukt kaut kā. Uz pavecāka datora fbsd iet ņiprāk par ubuntu - mani subjektīvie novērojumi. Ok, pistne bik lielāka.

napalmEye @ 27.09.2006. 13:36

Tak es tev neaizliedzu viņu lietot. Neliecies traucēties. :)
Pats dzīvojos uz Mandrivas. Patīk. Taču tai pašā laikā neuzstāju, ka tas ruļez, ir probably-best-distro-out-there vai arī visiem (vai kaut vai jebkuram no jums) vajadzētu to arī lietot.
Mazliet rodas asociācija ar vikingu baru, kas niknuma uzdzīšanai pirms kaujas vēl pagrauž vairoga malu, skaļiem saucieniem uz lūpām metas iekarot pasauli. Neņemiet ļaunā. :)

Es @ 27.09.2006. 06:26

Ubuntu rullē! :P

koko @ 27.09.2006. 06:05

napalmEye, bet tu pasaki, ko citu tad lietot? Sarkancepurīte ir klucis, Debian ir tas pats, bet sūdaināks Ubuntu, Suse ir nenormāls klucis, bet nu daudz maz lietojams, Mandriva - tas jau man Mandrake laikā nepatika, Slackware - pistne lielāka kā labums (kgan pus gadu uz jamā kā desktopa nodzīvoju)... Kas ta vēl paliek? Par gentoo jau pastāstīju! Tālāk unix saimē BSD, kas desktopam ir vispār smags (2 mēn lietoju kā darba osu)...

napalmEye @ 27.09.2006. 05:57

Tu aizmirsi Ubuntu Christian Edition. ;)
To, ka Gentoo utml. distributīvi parastai ikdienas lietošanai nerullē, būtu tā kā skaidrs. Man Ubuntu fanu bars mazliet atgādina Firefox fanu baru - ar karogiem, plakātiem un skaļiem saukļiem bruņots pūlis. :)

hoz @ 27.09.2006. 05:50

ubuntu valda un skalda.

koko @ 27.09.2006. 03:52

Uzskatu, ka tiešām ubuntu ir jūzerdraudzīgākais linuxis ever...

0nkulis @ 27.09.2006. 03:48

yeah baby!!!!
Shall we shag now or shall we shag later?
Ubuntu rullēs pa pasauli...


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.