Pašnāvības... Jānis Rubļevskis (koko) / 15.01.2005. 00:31 / #Dzīve / 49 komentāri

Nu nevajag viņas, bet uznāk cilvēkiem daudzreiz doma par pašnāvībām - nevis par to taisīšanu, bet vispār - kā būtu, ja būtu! Tad nu var domāt daudz un dikti... Eh - atkal palīgā nāk google, kurā meklējam kaut ko par pašnāvībām... Un atrodam vienu tekstu, kas liek mums no tām izsargāties!

Kas un kā? Lasam tālāk...

Tātad ir atradu vienu lapu, kur tiek runāts daudz un dikti par šo nelabo/labo domu - respektīvi - par pašnāvību - tātad - es lasu šo lapu un paralēli komentēju to, kas man ir interesants un kas varētu būt varbūt arī tev interesants.

Hmmm ... staprvirsraksts

“Suicide is not chosen; it happens

when pain exceeds

resources for coping with pain.”

varētu būt, ka diezgan pamatota doma, jo neviens netaisīs pašnāvību, ja viņam nesāpēs... Sāp daudz un dikti, bet kad zināt, ka ir pienākusi robeža? Nu to mēs katrs varam uztvert savādāk, jo sāpju slieksnis katram ir atšķirīgs.. Var jau būt, ka daudzi esam nedaudz mazahistiski, tāpēc varam paciest daudz vairāk kā citi - es ceru ka tā ir :)
You are not a bad person, or crazy, or weak, or flawed, because you feel suicidal. It doesn’t even mean that you really want to die - it only means that you have more pain than you can cope with right now.
Taču, kā izrādās - pašnāvība ir pilnīgi parasta parādība, jo cilvēks taču nevar izturēt visu
Suicide is neither wrong nor right; it is not a defect of character; it is morally neutral.
Nu es gan tā tomēr nedomāju... Ja pašnāvība būtu tik parasta, tad noteikti būtu daudz vairāk pašnāvnieku - un tajā skaitā var parādīties arī ļoti tuvi cilvēki... Pat es pats... Nu grūti ir dzivot, bet jācīnās tā mazuma dēļ, ko saucam par skaistu dzivi... Pat, ja tā ir ciešanām pilna...

Ko nu mums darīt, ja ir pārņēmušas pašnāvnieciskas domas?

You can survive suicidal feelings if you do either of two things: (1) find a way to reduce your pain, or (2) find a way to increase your coping resources. Both are possible.
Abi ir iespējami... Patiesībā viss ir iespējams, tikai ir ļoti to visu jāgrib.. Nu ok, ne viss, bet lielākā daļa - un izsargāties no pašnāvībās ir iespējams jebkurā gadījumā... Varbūt izrunāties?

Tālāk seko 5 paņēmieni kā izsargāties no pašnāvības... Man iepatikās viens teikums:

People often turn to suicide because they are seeking relief from pain. Remember that relief is a feeling. And you have to be alive to feel it. You will not feel the relief you so desperately seek, if you are dead.

Tā arī ir patiesībā.. Nu nevarēsi tu neko just, ja būsi miris[usi]... Varbūt tu tieši to arī gribi, tomēr nejust neko nozīmē būt nekur un nebūt vispār... Es domāju, ka labāk ir just sāpes, lai arī kas tās izraisa, bet just... Labāk just visu dzīvo sev apkārt arī tad, ja dzivais tev kož un lēnītēm ēd tevi visu - tomēr tu esi dzīvs un to jūti... Tā ir laime!

Patiesībā vēlāk nāk gudrākā doma no autora puses:

Now, while this page may have given you some small relief, the best coping resource we can give you is another human being to talk with. If you find someone who wants to listen, and tell them how you are feeling and how you got to this point, you will have increased your coping resources by one. Hopefully the first person you choose won’t be the last. There are a lot of people out there who really want to hear from you. It’s time to start looking around for one of them.
Uzskatu, ka izrunāšanās ar normālu cilvēku ir galvenais, kas var izglābt visu dzīvi... Tāpat arī uzskatu, ka nedrīkst kautrēties raudāt, jo tas atvieglo sirdi vairāk kā vārdi... Patiesībā galvenais izdarīt pareizo izvēli, atrast pareizo cilvēku... [btw - esmu gatavs izklausīt jebkurā laikā, ja ir tāda nepieciešamība]...

Kas nu ir tālāk - tālāk ir pāris linki, kas spētu atvieglot tavu dzīvi, kā arī pāris reklāmas par grāmatām, kas arī spētu darīt tevi laimīgāku.. Līdz ar to - es to nelasiju :/

Mans personīgais rezumē un domas par pašnāvību... Kā arī centieni atrunāt!

Ideja tāda, ka nav tāda cilvēka, kas savā mūžā ne reizi nebūtu domājis par pašnāvību.. Var jau gadīties, ka doma nebija par savu pašnāvību, bet par pašnāvību vispār, taču tam nav nozīmes... Es arī par tādu esmu domājis... Ļauni, ne?

Ideja sekojoša... Kas palīdz cilvēkam izdzīvot? Nu reizēm domāšana nepalīdz, jo iedzen dziļā strupceļā... Man bija otrādāk... Es domāju un izdomāju, ka pasaule ir ļoti līdzīga ļoti mazam lietām, no kurām sastāvam mēs paši - tātad no atomiem... Atoms sastāv no protona un neitrona, kas ir kodolā un no elektrona, kas riņķo apkārt.. Visumā ir saule, kurā notiek elementu savstarpējā mijiedarbība - tātad izstarojums un apkārt riņķo planētas gluži kā elektroni... Zeme arī nepārtraukti griežas... Tatad - mes ari nepārtraukti kaut kur griežamies - tātad mēs arī daram savu darbu un esam nepieciešami kādam... Nu nedrīkst nevienu piečakarēt, tāpēc jādzīvo...

Tas noteikti Tevi nepārliecināja... Mani arī reizēm nē, bet es atradu cilvēkus ar ko var izrunāties par dzīvi, par savam problēmām, kā arī uzklausīt viņējās problēmas... Ticiet man - tas palīdz... Patiesībā Tu neesi vienīgais cilvēks, kam ir tādas pašas problēmas... Un katrs neizdara pašnāvību, bet cīnās par izdzīvošanu... Un kāpēc gan nē? Dzīve ir pārāk īsa, lai to saīsinātu vēl vairāk!


Komentāri:

vārds andris @ 22.08.2010. 19:25

galvenais ;}daudz gudro sevi uzskata par varoņiem drošsirziem ;}bet juus esat arii domajuši likvideeties ;}tapeec ar tukšiem komentiem tadiem ,nu tu jau vaargulis ,neveiksminieks ,ņaudētājs vnk nepareizi pats sev sastaastiisi un ,kad pašam ;}tad buus jajautaa sašam ,kaa tad buut ;}jo tie augšaa visu zem tupeles asiņaini ciniskas tur tiem jau nervu nau ,lai justu mokas hii

vārds andris @ 22.08.2010. 19:16

depresija - ir nosaukums muusu problēmām no ārstu puses , mēs zinot savai beedai nosaukumu vinu nepieveiksim !ir katram ,jasaprot reiz mirsim , katram jaalemj ,kaa vai pats vai cits to pilnveidos .pasnāvība ir vēlme noklūt labākaa pasaulee ,tad ir uz to jaadodas ,bet ja grib šajaa labaak justies hee tur sevi ir jaaudzina no daudzaam lietaam atteikties ,tas ir jo tev nevajag tev tas neeed ,protams jaatrod aizstaajeeju ,tik no sevis saku es neatradu ,kaut no daudzkaa atteicos un taa bijis ar tiem kuri izdariijuši liidz galam un nevajag gleevulus tur gvelzt ,ja otraadi tas ir speeks ,kas bijis senajos cilveekos kuri kaujas ar zobeniem ciinijaas vini zinaaja ka saapees bet gaaja nu apmeeram taa

vārds andris @ 22.08.2010. 18:59

ir vairaaki iemesli pasnaaviibai ,siisdziives brobleemu atrisināsana ,tad taa buus galiigi nepareiza lieta ,ja domas ir par ,naakosaas pasaules vertiibaam ,nau saubu ,ka jo aatraak pazudiisim no siis kluusim tajaa ,nau viss tik vnk uztaisiits mums cilveekiem ,ir saprotams ,ka muus spiidzina jo neviens bez saapeem nemirst !tapeec ,lai uzzinaatu vai eksistee mierpilna pasaule un taada ir jaaizdara tas bet nekad visi uzreiz nedariis jo savaadaak plaans ko spiidzinaataajs mums sagatavojis sabruuk :}

vārds andris @ 22.08.2010. 18:43

vietnei ! kā tu vari tik stulbi izteikties :}pašn... taisa ,lai izceltos vai tas ir kāds sporta ,dejas dziesmas un tt.. veids ?:}tas ir visam beigs šajsaulē ,lai veel domaatu ,kaa kaadam paraadiit cik esmu labinš ,veertiigs nee te ir katram pasam sevi jaaudzina te nau ,kaa mums skolaa teica vai mamiite ir jasaprot ,ka vairums esam vergi savam ķermenim ,kungam un dievam VERGI ,ko vergi dara bēg no mokām vai turpina taas audzeet lielaakas ,intresantaakas nesmuki un tizli ,es veelos aiziet patstaaviigi un taapeec ,ka sii dziive ir TRULUMS un bezjeedziiba sevis muļķošana mamma teica dziivot ,lai vai kas un žiids straadaa veciit tev buus auto ;}berndaarza siliite ;}

vārds andris @ 22.08.2010. 18:42

vietnei ! kā tu vari tik stulbi izteikties :}pašn... taisa ,lai izceltos vai tas ir kāds sporta ,dejas dziesmas un tt.. veids ?:}tas ir visam beigs šajsaulē ,lai veel domaatu ,kaa kaadam paraadiit cik esmu labinš ,veertiigs nee te ir katram pasam sevi jaaudzina te nau ,kaa mums skolaa teica vai mamiite ir jasaprot ,ka vairums esam vergi savam ķermenim ,kungam un dievam VERGI ,ko vergi dara bēg no mokām vai turpina taas audzeet lielaakas ,intresantaakas nesmuki un tizli ,es veelos aiziet patstaaviigi un taapeec ,ka sii dziive ir TRULUMS un bezjeedziiba sevis muļķošana mamma teica dziivot ,lai vai kas un žiids straadaa veciit tev buus auto ;}berndaarza siliite ;}

vārds andris @ 22.08.2010. 18:31

es gribu tikt ārā no cietuma ,un šis cietums ir ši pasaule ,varbūt citaa pasaulee arii ,cietums bet tasneatur bēgt no esošaa ! nau vērts laiku zaudeet gaudojoši ciiniities par sapuvušu dziivi ,kurā vienīga laime ir sex ,vēl kaadam milotais cilveeks ,ja peec neeves to satiksim ,labi ,ja nee arii ,mirt ir labi ,jo taapat ,ja ne pats cits dziivi šo reiz noņems ,kapēc citam to ļaut ?

@ 17.02.2010. 13:44

zjadzivo padzivo skola kura katru dienu dauza vai tas ir jautri.jau 11 gadus to dara pieiebies.z

koko @ 12.08.2009. 14:57

Ja negribi runāt un neko negribi, tad (tev tač ir 18+?) nafig ej pastaigāt, kamēr vēl ir vasara, pa eiropu. Dodies ar stopiem uz dienvidiem. Līdzi guļammaiss, dažas drēbes un nedaudz naudiņas. Varbūt galva izvēdināsies!

vārdsN @ 12.08.2009. 13:56

pirmoreiz kad gribēju "aiziet" bija protams dēļ mīlestības, un ne nelaimīgas, bet bezcerīgas. palīdzēja cilvēks, ar kuru pa dvēselēm varēju izrunāties. tagad ir savādāk, depresija, un tik tiešām negribas runāt ne arvienu, raudāties plecā. banāli viss ir apnicis, neredzu nekādu jēgu.

laasha @ 10.02.2009. 19:43

koko, vietne
Paldies :D vnk es iemacijos ignoret to,kas man nepatik ;) un apgaismot ari citus,ka man dzili PO! :D

koko @ 08.02.2009. 20:31

Zini kā ir ar tiem sūdiem? Tu skaties un viņi smird, bet tos sūdus izmanto mēslojumam un vēlāk Tu ēd garšīgus kartupeļus un priecājies.
Cita lieta ir tad, kad tas viss tiešām ir jau par daudz, bet tur es nekādu padomu nevaru dot, jo pats esmu dziļi pozitīvs palicis un uz visiem sūdiem skatos caur "kartupeļu prizmu". Kā saka, "gudri dirst nav malku cirst". Negribās te tagad kaut ko stāstīt, par ko man nav ne mazākās nojausmas patiesībā.

laasha @ 08.02.2009. 18:47

koko, vietne,paldies... bet Tu nesaproti,risinajuma nav... ja paliksu,viss turpinasies tapat,ja aiziesu-saluzisu.... sasodits,kur palika tie bezrupigie laiki,kapec neviens nepateica,kada dzive tomer ir su-su bedre!!!!

koko @ 08.02.2009. 10:07

Laasha, kā teitktu UFO, otrs gals ir pirmam galam otrā galā. Bet es uzskatu, ka galu nevajag meklēt - vajag meklēt risinājumu. Dzīve nav viegla, bet tikai tāpēc jau tā ir tik ļoti interesanta.

laasha @ 07.02.2009. 23:36

un ko tad,ja apkartejie tavu dzivi tik loti cakare(sorry par izteicienu),ka tu vienkarsi gribi pazust no zemes virsas?ja,es stastiju savu bedu citiem,gaudos ka ir gruti,bet ari viniem ir savi sudi(sorry velreiz),kam viniem vel manejie.ir viegli pateikt-nenem galva,bet saprotiet,lieta ir daudz sarezgitaka,pat nezinu ka to uzrakstit un diezvai kadu tas vispar interese...viss vienkarsi ir d... un ka tam visam atrast galu-nezinu.

sandra @ 28.08.2008. 12:06

bailes ir viens no lilakajiem skersliem, bailes no pasnavibas sekam..

sandra @ 28.08.2008. 12:04

loti biezi domaju par tadam lietam...pasai bija problemas un meginaju so to.. un beigas nonacu slimnica..Domaju, ka izrunasanas galigi nepalidz, tikai darbiba...nau jegas kadam uzticeties, atklaties..zinot kadi ir cilveki..
kaut man pietiktu drosmes un speka..bet vel pagaidam esmu vaja..negribu seit buut, mani neinteresee sii pasaule..ja nebuutu mana gimene..tad man seit vairs nebuutu ko dariit.

@ 13.07.2008. 14:59

palsai sitos dazus "gudros" komentarus uzreiz gribas nomiurt

koko @ 01.07.2008. 03:58

Zita, tas ir atkarīgs no attieksmes.

Zita @ 30.06.2008. 16:01

Piekrītu tiem, kas teic- ir jābūt iekšām, lai TO izdarītu. Un to dara sevis pēc, lai beigtos murgainā dzīve un ko tur vēl skatīties? Kas vēl var mainīties uz labo pusi,ja ciešanām gala nav? ZDīve ir skaista? TIKAI romānos!!

koko @ 20.05.2008. 03:37

Un kāda jēga ir mirt? Tev nemaz negribās zināt, kas būs tālāk?
Es nezinu ne Tavu vecumu, nedz arī tavu bēdu stāstu, bet jebkurā gadījumā, es ieteiktu nedaudz attīstīt mazahismu sevī un padzīvot tālāk, lai vismaz redzētu. A ja nu paliek labāk?

lii @ 19.05.2008. 14:19

es labprat tagad, sini bridi gribetu nomirt. ja man kads piedavatu indi, es drosi vien ari izdzertu... nav jau jegas vairs sanjemties, iestastit sev, ka viss bus labi, pec tam atkal krist taja pasha bedre, tikai dzilak. es meginaju saukt pec palidzibas, teikt, ka man ir gruti, bet ko tad es sagaidiju? attieksme taada- nomierinajas, labi. un nekustisim to sudu cupu, lai nesak smirdet.
es nesaprotu, kur bija mana kluuda... par ko dievs man sutija tadas ciesanas?

Vārds @ 15.05.2008. 06:33

Nu ko.. Despacho, pilnīgākās muļķības! Ja tu neko nezini, tad muti nemaz nevirini!
Nesen kāda paziņa (18 gadi) klusībā uztaisīja pašnāvību.. Bēniņos pakārās.. Un pirmstam viņa nevienam vispā par neko tādu neieminējās. Un parādi man kādu tādu cilvēku, kurš izkliedz, ka leks pa logu un tad izlec!
Arī pašai man tādas domas nāk prātā. Jau sen, un tikai sēž galvā. Bet es tam esmu pārāk gļēva.. Tikai pasakiet, ka tie, kas taisa pašnāvības nav stipri vai drosmīgi? Jums būtu kādam drosme to izdarīt? Domāju, ka ne, ja tikai mākat te virināt mutes (spaidīt pogas gan drīzāk).
Ir tādi brīži, kad viss ir pieriebies. Ne jau kaut kādas tur ''mīlestības'' dēļ, bet gan par visu. Un tad pamēģini neiekrist kādā depresijās un nedomāt par pašnāvību.
pat pati biju reiz sarijusies tabletes, bet nekā...

Savejais @ 24.01.2008. 14:20

palasiet seit e

koko @ 20.01.2008. 16:15

Labāk nedari tā!

@ 14.01.2008. 18:46

Čau visiem, kas ieskatās šajā lapā, un lasa šos komentārus....
Ja pavisam godīgi, tad, man ir nedaudz pretīgi lasīt dažus komentātus, jo tie ir tik banāli....un nekam nederīgi.Es pats ik pa laikam, vēl joprojām, apsveru domu par pašnāvību.Kāpēc es to daru?Tāpēc, ka tiešām šī pasaule brīžiem apriebjās līdz aknām.Tā maybe arī ir depresija.
Cilvēkus, kas ir izdarijuši pašnāvību, vai arī vismaz ir domājuši par pašnāvību, es nekādā gadījumā neuzskatu par vājiem,jo, pat domāt, par tādām lietām nav viegli.......Vai vajadzīga baigā brēka, lai izdarītu pašnāvību?Es domāju, ka nē.Ja jau cilvēks ir nobriedis šķirties no šīs pasaules,tad viņš to arī izdarīs klusām un bez iespējas glābt dzīvību.....
Tie, kas griež vēnas, un tad, skrien pie ārstiem, tie ir tie, kam pietrūkst uzmanības.

Kāpēc es vēl cenšos šo visu komentēt, nevis esmu jau citos medību laukos (Ja jau esmu pats klusībā apsvēris šo domu)?Nav ne jausmas.Varbūt esmu vēl par vāju, lai to izdarītu.Ja pavisam godīgi, tad arī nezinu veidu, kā to izdarīt......Zinu tikai to, ka, ja nu es tiešām kādreiz vēlēšos atstāt visus JŪS, tad es vēlos nozust klusām, tā, lai neviens un nekad neuzzinātu kur un kā es esmu palicis..........

BKS @ 23.10.2007. 04:05

nu izrunaašanas ira laba doma..jo ar vien biežāk dara pašnāvības laij p!eveersTu sew uzmaniibu..grib, ka Tewi pažēlo un ievēro..

angel @ 12.08.2007. 14:04

Pasnavibu taisa lai izbeigtu dzivi. Vai ir problemas majas, skola, milestiba, un ari dzive lai izbeigtu sas problemas, bet katram cilvekam ir jasaprot ka no taa nebus nekads labums nu un tu izbeigsi dzivi tas nozimes ka tu esi padevies cinies talak un nepadodies.

Abba @ 10.05.2007. 14:03

teksts, bija dziļdomīgs un lika man aizdomāties, kādēļ man TIK ļoti patīk runāt ar cilvēkiem, visbiežāk uzklausīt viņus, pati esmu domājusi par pašnāvību - dieži esmu, bet kā redzams esmu dzīva, bieži es neuzskatu par vajadzīgu, klausīties pašai savās problēmās - dažkārt svarīgākas ir citu problēmas, taču pēc šī teksta sāku domāt, ka manas problēmas ari jāizklāsta, ko es bieži vien, jau daru, gribētos tekstu izprintēt un pielikt pie sienas, "brawo" - skaisti un aizkustinoši. Paldies par to..

@ 10.05.2007. 13:39

Ir cilveki ar kuriem parunat...bet citreiz vini nedod padomus kas palidzetu...Tev sap viss..un tu nezini ko darit..pat tuvakais tev nevar palidzet!!! ;(

Shadowbird @ 27.03.2007. 06:31

Ā, nujā. Es jau datumus neskatos, redzu tik, ka komenti aiziet, un lasu un komentēju arī pats. :)

koko @ 27.03.2007. 04:17

Raksts ir tapis pirms vairāk kā 2 gadiem, nezinu, ko es toreiz domāju, bet tā varētu būt tīri mana interpretācija, jo es nekad dzīvē ar reālu pašnāvību līdz šī gada februārim nebiju saskāries. Neviens nevar pateikt, ko cilvēks tajā brīdī domā...
Un nekas dzīvē nav parasts!

Shadowbird @ 26.03.2007. 17:42

"neviens jau klusībā pašnāvības netaisa, saceļ brēku, un tad pa logu ārā lec."

Tas ir tas pats, kas teikt, ka neviens nedzied dušā, visi kāpj uz skatuves un taisa hītus. Tas ka tu redzi tikai tos, kas to izdara publiski nenozīmē, ka tādi ir vairākumā.

Koko, nesapratu to "Ja pašnāvība būtu tik parasta," komentāru. Quotē bija minēts, ka pašnāvība nav defekts, un ka tā nav laba vai slikta. Par to, ka tā būtu parasta tur nekas nav minēts...

miks @ 26.03.2007. 16:49

Esmu saskaaries ar to ka man daargs cilveeks ir sagraizijis roku un domaajis par pashnaaviibu un varu teikt ka runaashana nemaz nepaliidzeeja...Tur vajag ko vairaak.

..me.. @ 26.03.2007. 14:35

daljeji piekritu tam , ka ir jacenshas runat ar pasnavniekiem, bet ne vienmer tas palidz, ja cilveks ir stingri nolemis, vins to izdaris. man pasai bij gadijums,ka apmeram nedelju pirms pasnavibas izdarishanas runaju ar sev ljoti tuvu cilveku, vinam bija loti gruti, bet mes izrunajamies, nolemaam ko darit talak, ka atrisinat problemas,ko dariit talak, ar ko sakt, jo cilveks bija nonacis vnk drausmiga situacija, neiedzilinasos siikumos. Lai nu ka, likas , ka viss bus kartiba, jo vins pats jau saka runat uz to pusi, ka daris ko vares, ka nepadosies, par pasnavibu vispar nebij ne runas..
Principa es vnk gribeju teikt, ka ne vienmer ta izrunasanas palidz.. es domaju , ka ja jums ir tads cilveks, kuram ir vajadziiga jusu palidziba, tad ne tikai tur kaut kada runasana palidzes, bet konkreta darbiiba, ar to cilveku jabut pec iespejas vairak kopaa.. lai vins juut atbalstu.
citi saka, ka tas nepalidz, ka cilvekiem , kam ir depresijas noslieces negribas neko un ne vienu, bet es tam nepiekritu, ar laiku vienalga juutot atbalstu cilveks saks domat ka viss nemaz nav tik slikti.. un dzive ies uz priekshu..

vārdsMartiņš @ 21.08.2006. 20:27

Labs domugājiens!Domāju ka pašnāvnieki ir ļoti stipri cilvēki.Savā ziņa brāķi.Vienā brīdi pašsaglabāšanāš instingts vienkārši nojūk.He domāju ka es ar pievienošos viņu skaitam!

Solvita @ 07.03.2006. 18:05

man ir prieks ka ir tomeer veel taadi cilveeki kam veel ruup kas notiek ar citiem. Man pashai ar ir naacies par sho tematu daudz padomaat ... un arii uzklausiit taadus cilveekus kam viss ir apnicis un veelas hskjirties no shiis dziives .. protams nav vielgi vinjus mierinaat bet taa kaa tie ir mani draugi tad es sev nemuuzham nepiedotu ja nedariitu visu iespeejamo lai vinju no taa attureetu! taa tik turpinaat:)

koko @ 08.02.2006. 05:57

Nu būtībā tu esi sevi iemetusi bedrē, no kuras ārā tikt vari tikai tu pati, toties no turienes ārā tikt var un pat ļoti reāli! Pat bez augstskolas var atrast lietas, kas tev patīk un ko tu proti darīt! Un ar to, kas patīt, var nopelnīt, tikai jāizdomā kā!

vizma @ 08.02.2006. 05:04

mees dzivojam diezgan nabadziigi.senci veci un es nedomaaju ar galvu ka man dziivee par kautko jaakluust,lai nebuutu bomze!skolu sacakareeju nezinu kas viss ielaists,vel rudenii tieshi kaa taads laaststs sajuku praataa un visu sacakareeju.kapeec man bija jaadzimst,es pat senciishus neswpeeshu apglabaat jo nebuus naudas,jo nebuus darba visu laiku shi doma galvaa nespeeju nekam koncentreeties

code @ 03.01.2006. 12:19

prieks, kads ir kaut nedaudz centis paliidzeet, un tas ir daudz....
bet ir cilvēki, ir psihaloģiskais izsīkums un nekāda metamodelēšana vai vēlkas nesp'ēs neko mainiit, varbuut taa tam jaabuut? kaapeec ne? esam jau arii mees , tie gļēvie, kas vnk vairāk nevar ....

Gastonz @ 17.01.2005. 23:23

Njaa, mums jau ar koko bija doma par taam pashnaaviibaam... Bija doma lekt uz kaada 7.5 bembja no 11 staava... Lai gan taa jau bija tikai ideja...

koko @ 15.01.2005. 18:46

Es te tomēr sāku domāt, ka man nebija tiesību spriest par pašnāvniekiem... Patiesībā neviens tā īsti nezin, ko viņi domā brīdī, kad lec no tilta vai, kad viņu kaklus cieši apskauj virve... Nu nevaram mēs to zināt... Par to varam tikai spriest un censties viņiem palīdzēt palikt kopā ar mums!

Kirils @ 15.01.2005. 18:32

uh :)

qoutes kaa parasti labas.

index @ 15.01.2005. 18:04

Nu nezinu... Pašnāvības vissbiežāk izdara depresījā. Parādi man kaut vienu cilvēku, kurš depresījas laikā grib kontaktēties ar citiem.

Archijs2/Artūrs Ikvilds @ 15.01.2005. 16:32

Izrunāšanās nepalīdz? Palīdz, un kā vēl! Esmu domājis tā patiesi par pašnāvību laikam vienu reizi - laika posmā, kad izšķīrās vai es dzīvošu pie aizbildņiem. Pēc tam jau ar gribējās nozust no šīs pasaules, bet tie iemesli nebija nopietni, jo tā bija tikai tāda doma, nevis velme. Vēl jau kaut kas ir palicies šajā pasaulē, kas vēl jāpadara un ne tikai... =P

Despacho @ 15.01.2005. 12:00

man atkal liekas ka pašnāvību taisītāji tieši grib, lai kāds viņiem pievērš uzmanību....
kā dēļ taisa pašnāvības... nelaimīgas mīlestības dēļ vēnas griež, so mīļotās dēļ, kad tā viņu pamet, tātad cilvēks grib lai mīļotā pie viņa atgriežas.

neviens jau klusībā pašnāvības netaisa, saceļ brēku, un tad pa logu ārā lec.

LyrfeeL @ 15.01.2005. 10:53

The time when your friends need the most help, is the time when they DON'T WANT your help...
Labs raksts kopumā.

koko @ 15.01.2005. 09:04

Man prieks, ka tev patīk... Zināju, ka vismaz no tevis es atzinību gūšu :))))))

index @ 15.01.2005. 08:07

...un lapas virsraksts (DZīvajiem jāmirst...) ļoti labi iet kopā ar šo rakstu :))

index @ 15.01.2005. 08:05

:))
stipri šaubos vai izrunāšanās palīdz, jo nonākot tādā līmenī, kad saac domāt par pašnāvību, tad negribās nevienu ne redzēt utt, kur nu vēl runāt...
īsāk sakot nepiekrītu gandrīz nekam no uzrakstītā :))


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.