Pārdomas par Rīgas attīstību Jānis Rubļevskis (koko) / 28.05.2008. 08:14 / #Dzīve / 6 komentāri

Ir pienācis brīdis, kad mēs varam teikt, ka Rīga sāk pārtapt par mazo Ņujorku. Tas nekas, ka manā plānā ir pilnīga Rīgas aplūšana līdz aptuveni 2040.gadam, jo tad es gribēšu, lai pie manām mājām kaut kur 200km no galvaspilsētas būtu jūrmala. Nu tā, lai, no rīta pamostoties, es izietu uz terases, ieelpotu svaigo jūras gaisu un tā, savos rīta svārkos stāvēdāms, noskatītos uz skaisto saullēktu.

Atgriežamies pie Ņujorkas. Kāpēc man ir tādas domas? Nu tāpēc, ka es papētīju Apbūves stāvu skaitu Rīgā. Pārdaugava izskatās tā itin smuki ar savām smukajām mājām, kuras ir [būs] no 18 līdz pat 25 un vairāk stāvus augstas.

Pētam tālāk - jo vairāk stāvu, jo vairāk biroju. Jo vairāk biroju, jo vairāk cilvēku dodās katru rītu uz darbu un katru vakaru dodās prom no darba. Te sākas problēmas ar pārvietošanos. Ja kāds ir braucis/gājis aptuveni no 9:00 līdz 11:00 no rīta pa Vanšu tiltu, tad sapratīs, ka problēma tikai pasliktināsies.

Gaismas stariņu visā šitajā sviestā ievieš Rīgas ielu tīkla struktūras attīstības koncepcija, kur mēs redzam, ka Hanzas un Ziemeļu šķērsojums varētu mani atbrīvot no visām iespējamām rūpēm.

Kas notiek pašlaik? Tiek celts Dienvidu tilts, par diezgan neadekvātām summām, tajā pašā laikā kaut kur pavisam uz citu pusi tiek celta augstākā ēka Latvijā - Z-Torņi (tas gan nav valsts projekts, tomēr tautu vedīs uz attiecīgo vietu). Nākamais (šis ir valsts) projekts par nežēlīgām summām - Gaismas pils, kas tiks arī celta Pārdaugavā un arī piesaistīs dienas gaišajā laikā daudz ļaužu. Un tā var uzskaitīt daudz un dikti. Ja stipri nav ko darīt, tad var papētīt Rīgas domes Pilsētas Attīstības departamenta mājas lapā atrodamos materiālus, kas ir pat ļoti interesanti.

Es varētu pieņemt apstākļus, ka Latvijas Valsts atrod līdzekļus visu savu pasākumu realizācijai, bet mani māc kārtējās nedrošās domas par to, ka valsts vadībā nav cilvēku ar loģisko domāšanu. Kāpēc naudu bīda nepareizajām lietām. Varbūt vispirms sakārtot satiksmi un tikai tad bliezt augšā būves, kas piesaista cilvēkus.

Un tagad manējās domas par attīstības iespējam un mieru dvēselē - birojs pierīgā, kaut kur klusā vietiņā, kur nokļūt var, nebraucot caur Rīgas centru. Skaisti, jauki efektīvi, ja dzīves vieta, protams, nav tas pats Rīgas centrs.


Komentāri:

before @ 11.04.2018. 09:30

It sounds like you would meet that definition and onlineviphs.com/ , may be useful for you.

koko @ 31.05.2008. 08:39

Salaveci, tikai neuztraucies - apbūvēs un cilvēkus atradīs!

Salavecis @ 30.05.2008. 21:28

Dedzināt mēs mākam... :) :)
Par augstceltnēm - nu nez vai tur tā arī visu apbūvēs - mums jau nav to cilvēku, kas tur iekšā strādās. Un paliek arvien mazāk.

Sergejs @ 28.05.2008. 09:10

Dedzināšana mums varetu palidzet, jo visu saksim no jauna. Ja nopietni, kaut kada veida jāpanac labaku sadarbību starp RD un RS.

Man liekas ka tur noteikti ir kadi gudri cilvēki, tikai dažadu iemēslu deļ nekads liels progress jautajumā uzlabošanai nav.

koko @ 28.05.2008. 08:21

Sergej, jālasa to, kas ir iekavās :D "(tas gan nav valsts projekts, tomēr tautu vedīs uz attiecīgo vietu)"

Nu jāsāk dedzināt? :D

Sergejs @ 28.05.2008. 06:14

Vai tad Z-Torņi tiek celti par valsts naudu ?
Gaismas pils tagad nevieta par to piekrītu, runājot par Dienvidu tiltu visu laiku cilvēki spelejas ar cipariem, taču aizmirt ka dienvidu tilta projekts iekļauj sevi netikai tiltu, bet ceļu uzlabošanu blakus un kaimiņrajonos.

Mēs varam macities no Čikagas pieredzes, nodedzināt visu pilsētu un uzbūvet pareizu no jauna !


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.