Pakodējamies priekš sevis Jānis Rubļevskis (koko) / 24.02.2005. 15:26 / #Datori / 9 komentāri

Sanāca, ka šodien darbā tā pamaz bija ko darīt... Nu un jaunu neko man nedod, jo es tā kā nedaudz attālinos no tā darba, ko darīju iepriekš. Šodien pamatuzdevums man bija sakārtot savu darba vietu un sagaidīt, kad kolēģis beigs darbu, lai nonestu nafig visu viņa sistēmas partīciju un uzliktu win no jauna, jo sākušās problēmas vīrusu dēļ!

Un tā nu es nedaudz sāku kodēt.

Daudzi zin tādu paste.php.lv, kuru ir kodējis laacz. Ir ok vietiņa, kur var šo to iepāstēt un dabūt, kad vajag, bet kurš gan var atcerēties to numuru un ne vienmēr gribās piedrazot šo kodu glabāšanas vietu ar kaut ko neadekvātu - piemēram kaut ko neprogrammīgu. Tāpēc nolēmu taisīt savu sistēmiņu.

Ideja tāda, ka paste.php.lv griežas uz teksta failiņiem, bet es tā kā sagribēju izmantot mysql datubāzi. Kāda atšķirība? Tikai tā, ka vajag izsargāties no mysql injekcijām, ko arī mēģināju izdarīt.

Tātad aizsardzībai izmantoju addslashes() funkciju, kas biku aizsargā no visādām pēdiņām - tātad no liekiem injekcētiem kverijiem.

Lai kods izvadot būtu ar savu sākotnējo saturu (bez liekiem slešiem), tad pirms izdrukas tiek izmantota funkcija stripslashes().

Un beigu beigās hailaitam izmantoju funkciju highlight_string(), kuru aizstāju ar laacz izmantoto highlight_file(). Tā nu esmu iehavojis normālu koda izvadi un parasta teksta izvadi...

Nākošais bija panākt to, lai cilvēkam būtu patīkami to visu apskatīties... Tāpēc tiek izvadīti visi postējumu nosaukumi bez teksta. Ja būtu jāspiež links un visu jāskatās tā lēkājot no vienas lapas uz otru un atpakaļ, tad ne man būtu patīkami to visu skatīties, ne arī citiem, tāpēc izmantoju coders lv forumā apspriestu tēmu, par bloku slēpšanu - pačekoju lapeli, nospēru kodeli, un tagad viss rullē bez lapas pārlādēšanas...

Ak nu jā - pats sakodētais darbs atrodams TE.

P.S. Nelietderīgu spamu gadījumā IP tiks bloķētas ne tikai uz paste lapu, bet arī uz manu blogu kā tādu :)


Komentāri:

koko @ 24.02.2005. 21:09

hmm - iet gan... tikai nav tas efekts! Kiril, ieslēdz JS atbalstu :)

koko @ 24.02.2005. 21:07

kiril, a tev JS atbalsts ir ieslēgts? Es notestēju gan uz ff, gan uz Operas, gan IE... vienīgais ar links un lynx nemēģināju... Varu derēt, ka ar tiem gan neiet :)

LyrfeeL @ 24.02.2005. 20:53

Hehe /me tik pabolās, pilnīgi nenieka nesaprot no šīs tēmas un sāk rakāties pa veciem rakstiem/ ;D

Kirils @ 24.02.2005. 17:59

a apskatiities nekaa nevar. tikai virsraxtus. :P

koko @ 24.02.2005. 17:44

Ok, ok! Pierunājāt - rītā uztaisīšu, lai nevar iepostēt tukšus laukus! grmz :)

koko @ 24.02.2005. 15:42

Jūtu, ka nekas cits neatliks, kā uztaisīt, lai varētu arī komentēt attiecīgos rakstus :)

Nexodus @ 24.02.2005. 15:34

Es jau paspēju ielikt iekšā savu pirmo skriptu iekš PHP :)

koko @ 24.02.2005. 14:28

da nekas, nekas... Itkā šodien radās doma, ka nedaudz tiks ūberkūlots projekts un pēc kādiem 3 mēnešiem, kad man parādīsies nedaudz laiciņš, piekodētas šādas tādas fīčas klāt un palaists normāli tautiņās :)

bubu @ 24.02.2005. 14:23

Ui, a tas viss ir publiski pieejams!
Sorr, izmet manu dumo iepeistoto tekstu :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.