Noziedzības līmenis... Jānis Rubļevskis (koko) / 12.10.2007. 14:40 / #Spams / 4 komentāri

... paaugstinās. Un paaugstinās diezgan strauji. Rakstīju par vispārējo marazmu, bet tas ir valstiska līmeņa process un, ja īpaši neskar kādu konkrēti, tad ir tikai mediju uzpūsts sviests mazo cilvēku acīs.

Gribētos parunāt par to, kas skar mūs visus tuvākajā apkārtnē. Nerunāsim par to, ka, palasot kriminālziņu virsrakstus paliek bail iziet laukā uz ielas. Nerunāsim par to, ka ejot pa ielu un redzot mazgadīgu jauniešu bariņu, jādomā vai tik nebūtu jāpaiet malā, jo var gadīties, ka viņiem gribās izmēģināt kādu stipri piekaut un tad 19 reizes sadurt.

Gribēju pievērst uzmanību savai darba apkaimei. Un tā: Alberta iela, KNAB ēka, smuks bruģis un viss mierīgs. No tās pašas KNAB ēkas tiek nosperti vairāki velosipēdi, kas kāpņu telpā pieslēgti pie margām. Tā sāpe joprojām sāp man un maniem kolēģiem, taču šodien sāpe bija vismaz diviem autovadītājiem. Nākot uz darbu, tika pamanīts, ka vienam BMW un vienam Mercedes markas automobīlim izsists priekšējais stikls vadītaja pusē. Tā kā BMW stāvēja tieši pretī biroja logiem, tad pamanījām, ka rādžiņš izzagts nebija. Nu un paralēli varēja papētīt notikumus arī tuvāk.

Aptuveni 10:30 parādījās saimnieks un izskatījās sašutis. Runāja pa telefonu, nojaušu, ka ar policiju, vismaz tādas. Vēl 12:30 policija nebija atbraukusi bet nelaimīgais īpašnieks staigāja gar mašīnu uz priekšu un atpakaļ. Pēc kādas pus stundas apģērba jaku un turpināja sašust. Kad atgriezāmies no pusdienām, tad piebraucis bija policijas busiņš un autovadītājs ar viņiem runājās.

Jautājums: kāpēc izlipināt soda kvītis policija var atbraukt dienā vairākas reizes, bet, kad pastrādāts noziegums, cietušajam lietū jāstāv divas un vairāk stundas?


Komentāri:

ZIP!!! @ 13.10.2007. 09:04

Sodus jau līmē pašvaldībnieki. Pie RTU viņi parasti brauc ap pusdienlaiku un bišku pēc tam, jo mašīnu daudzums tur liels un pēc pusdienlaika vairums nomainās.

versatile @ 12.10.2007. 13:13

Bumeri redzeju, jaa. atruma garamejot neieskatijos kas panjemts, kas ne, mosh kaut kas vertigs bija pa vidu pie atrumkarbas stavejis, izskatijas ka raknjajushies, mashinas mobila ladetajs uz sedeklja metajas. gaju garam 10:15, lekciju kaveju.

a @ 12.10.2007. 12:31

Akmeņu ie.15 Godmaņa kantora namā psihopatu-narkomanu banda regulāri dauza gan skatlogus, gan auto stiklus.
Godmaņa kantorim arī izsita lielo skatlogu.
Šos noķert viņš nav spējīgs un tas turpinās līdz šai dienai.

Madara @ 12.10.2007. 12:24

Tapēc, ka visiem po...Galenais iekasēt sodu utt. Viņi arī cilvēki un viņiem zb visus papīrus kārtot utt dēļ kaut kāda maģīša. Man viena draudzene Mārupe no rīta izejot gandrīz trieku dabūja, jo viņas autiņš stāvēja nevis uz riteņiem, bet uz ķieģeļiem. Menti atvilkās pusstundas laikā.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.