Noskaņojos atpūtai kopā ar FreeBSD Jānis Rubļevskis (koko) / 14.01.2006. 00:33 / #Datori / 0 komentāri

Tā kā atkal uz nedēļu laižu projām, tad nodomāju, ka vajag noskaņoties tam pasākumam un reāli kaut ko pačakarēt saistībā ar savu daķi. Tā kā vinda man reāli piegriezusies, jo nav ērta, tad nolēmu, ka jāatgriežas pie FreeBSD dresēšanas, jo gribējās iemēģināt tieši 6to versiju (ar piekto man bija problēmas), kā arī gribēju iemēģināt jauno KDE 3.5. Tā nu beidzot varu pastāstīt par nelieliem novērojumiem lietojot FBSD un Gentoo.

Vienīgais kopīgais, kāpēc man arī Gentoo ļoti patika, ir portu sistēma:

Nelieli novērojumi - Gentoo tomēr havo ērtāku portu lietojumu, ja ir normāli šamie sakonfigurēti, toties tur vajadzīga daudz lielāka advancētība USE paku izvēlē.

FBSD porti ir nedaudz sarežģītāki lietojuma ziņā, toties te parādās tas prieks kā daudzas utilītas, kas palīdz darbā... Vēl reāli patīk, ka BSD ir ne tikai porti, bet arī pakas, pie tam, pie programmu upgreidiem var norādīt, ko lietot un pat var norādīt, lai lieto to, kas ir!

Par KDE gan nemāku vēl spriest, jo 4 stundas ir par maz, lai kaut ko īpašu atrastu...

Jaunatklājums - Amarok media pleijeris... Tiešām pats izdomā, ko es labprāt gribētu klausīties :D

Citās ziņās stipru atšķirību starp dažādiem Linux distributīviem un manis izvēlēto FreeBSD neredzu - šis tas vienam labāks, šis tas atkal citam, toties abi ir (manā skatījumā) stipri labāki par windu. Kā pamatojumu uzskatu lietošanas ērtumu (par pistni ar uzlikšanu neviens nerunā).


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.