Neuzskatu, ka Stīvu tā jāapraud Jānis Rubļevskis (koko) / 03.11.2011. 09:20 / #Spams / 10 komentāri

Visi zina, ka Stīvs ir miris. Daļa raud tāpēc, ka nebūs vairs "tādu" gadžetu, daļa atcerās viņu par to, ka bijis tik MEGA foršs cilvēks un sniedzis cilvēcei tik daudz.

"Skrūvē jūs" [no angļu: screw you]! Uzskatu, ka neko labu viņš cilvēcei nav izdarījis. Viņš ir aplaimojis [ne?]lielu kaudzīti ar sliņķiem, izspiežot lielu kaudziti ar naudu un viss. Domājis tikai par zaļajiem papīrīšiem, kas virtuāli krājas viņa kontā. Cilvēcei kaut ko devis? Tikai to, ka cilvēki saslimst ar sakosta ābolīša slimību un viss. Bez iFona nevar izdzīvot? Bez iPada nevar uz tualeti aiziet? Kāda ir pievienotā vērtība viņa devumam kopumā? Gandriz nekāda!

Stīvu es varētu salīdzināt ar cilvēku, kas izgudroja lāpstu. Piemēram, ar rokām izkašāt bedri, lai iespraustu zemē koku, jāpatērē lielāks spēks un laiks, nekā tas būtu, rokot ar lāpstu. Tātad lāpsta palīdz, bet nav neaizvietojama. Tā pat Stīvs izdomāja ipod un ipod palīdz palikt kurlam, klausoties neciešamu popmūziku.

Ko es ar to gribēju pateikt? Tikai to, ka jāraud par cilvēkiem, kas patiesi devuši kaut ko cilvēces labā - par zinātniekiem, par mūziķiem, māksliniekiem utt utjp - par tiem, kas radījuši labumu un skaistumu priekš visiem nevis tikai savu materiālo tieksmju apmierināšanai. Nav pieņemami attaisnoties: "Stīvs jau arī nepabeidza augstskolu, bet tik tālu tika!" Tieši tā, nepabeidza, bet tas nenozīmē, ka ar tavu iztaisnoto smadzeņu kroku pietiks, lai izdarītu to pašu.

Es par Stīvu nesēroju vispār, jo tajā pasaulē viņam būs vairāk laika pašam sev nevis savam darbaholismam. Nez vai viņam tur tā iegūtā naudiņa arī palīdz?

P.S. Vienīgais, ko Stīvs ir devis: tā ir citu tiekšanās izveidot kaut ko seksīgāku un skaistu fontu antialiasingu. Par fontiem labi, bet pārējais? Nu nezinu: jau tagad gara acīm redzu apresnējušās, slinkās nākamās paaudzes, kuras apkalpo roboti pat tualetē.


Komentāri:

binary @ 04.11.2011. 18:16

velnsvinjzin, par to 1 USD gadā - vai tik nav tā, ka nevis "viņam bija nauda", bet "viņš pelnīja milzu naudu citādā veidā"? tb nevis no ikmēneša algas, bet, piemēram, no akcijām? tb 1 USD gadā bija nevis "viņš saņēma", bet "viņa *alga*, neskaitot citus ienākumu veidus"

koko, par to "par mūziķiem, māksliniekiem utt utjp - par tiem, kas radījuši labumu un skaistumu priekš visiem" daļu - wtf? Kādi mūziķi, kādi mākslinieki? Kam viņi ir vajadzīgi? Tu bez viņiem nevarētu koku iestādīt vai aiziet uz podu? Gan jau ka varētu. Toties cik daudz naudas ietaupītos, ja Tev nebūtu jāmaksā par viņu, khm, pakalpojumiem...

asdfg, par "viss ko pirms tam radīja kāds cits ir sūds, tiklīdz Apple to sāk lietot tā, tas ir kaut kas "wow"" - pa manam tas ir tāpēc, ka Apple prot to visu pasniegt "uzrunājošā" veidā.

velnsvinjzin @ 04.11.2011. 12:43

Man ir aizdomas, ka tu nekad neesi lietojis Apple produktus vai skatījies kādu Pixar filmu :D Tu pats raksti, ka jāapraud būtu zinātnieki, mūziķi, mākslinieki, kas radījuši skaistumu priekš visiem, taču rodas jautājums- vai Stīvs nav izdarījis tieši to pašu? Vai tehnoloģijas arī nevar būt mākslasdarbs? Vai filmas nav māksla? Jā, viņs pats to visu neradīja, taču tieši viņa vīzija lika pamatus tam, ka datortehnika var būt skaista...

Un vēl viena lieta- Stīvs pirmo divu gadu laikā, kopš atgriešanās iekš Apple, saņēma tikai 1 USD gadā. Viņam bija nauda, taču tas viņam nebija pašmērķis- galvenais bija produkts. Thats it!

@ 04.11.2011. 05:36

Kā RMS teica - man ir prieks par to, ka viņš aizgaja, nevis par to, ka vins ir miris. Tas cilveks tiesam tapat ka Bills cēla mūrus starp cilvekiem, neuzticību un kāsa naudu. Neņem ļauna tos seklos kuri raksta par seklumu, jo neko talak par savu iphone nemaz neredz. Pasaulei jābūt brīvai! **mana GNU/Linux reklāma šeit**

asdfg @ 03.11.2011. 21:18

"Jau priekshlaicigi atbildu, ka Jaa, esmu gatavs samaksat 0.99$ par to lai viss strada bez aiskjershanas un nevis sanjemt chakarigu servisu (apple konkurenti) un tapat par to samaksat :DD"

Tas jau nekas, ka Apple OS ir būvēts uz vienu no konkurentu bāzes. Zinu jau zinu, viss ko pirms tam radīja kāds cits ir sūds, tiklīdz Apple to sāk lietot tā, tas ir kaut kas "wow"!

koko @ 03.11.2011. 18:56

renuar, atvainojos - šo lietu dikti nepētīju.
Tretjakoff, vakar paspaidīju iPad - nu tik bremzīgkarīgu ierīci rokās sen nebiju turējis.
dzhii, jā :P

dzhii @ 03.11.2011. 17:00

nu nu... Tu vari no datora, kas atrodas vienā istabā, iekopēt mob, kas atrodas citā istabā, iebāzts dziļi somā, mūziku? Un pēc tam ar vienu click palaist šo pašu mūziku uz audiosistēmu? Vai ar mob safočēto/filmēto ar vienu click pār wifi palaist uz TV?

Tretjakoff @ 03.11.2011. 15:57

Jau priekshlaicigi atbildu, ka Jaa, esmu gatavs samaksat 0.99$ par to lai viss strada bez aiskjershanas un nevis sanjemt chakarigu servisu (apple konkurenti) un tapat par to samaksat :DD

Tretjakoff @ 03.11.2011. 15:55

Savdabigs viedoklis. Diezgan pasekli prieksh 21 gs. Makslinieki, muzikji, zinatnieki jau pasen par savu radosho izpausmi sanjem naudu un ne mazo.. bet tas nenozime, ka daudzi no vinjiem kautkada veida vai automatiski butu bezvertigi radijumi cilvecei, tik delj ta ka sava konta sanjemushi tukstoshus vai miljonus. Ta ka viss nav apstajies 16 gs. tad, lai vertetu to vai kads cilveks ko ir izdarijis cilveces laba, nav obligati jabut gleznotajam, kalasiskas muzikas komponistam un tamlidzigi. Mans viedoklis ir, ka Stiivs ir gana devis sava nozaree un sapratnee par inovativam iericem un to lietoshanu 21 gs.
Vien tas, ka nakamas paaudzes tolete apkalpos roboti, kas neuzkarsies, nesakjers virusus vai nebus jainstele kkads kartejais poda draiveris.. jau ir ljoti daudz. :)

renuar @ 03.11.2011. 12:28

antialiasing jau no 1972 ru.wikipedia.org/wiki/
ru.wikipedia.org/wiki/ClearTyp
Microsoft patents ko mēģināja apstrīdēt Apple.

Fonti kas pazīstami jau Senās Romas laikiem, ir muļķīgi uzskatīt par Apple sasniegumu. Toreiz bija pieejami tikai maksas digitālie fonti, un tie bija pirmie FREE (APPLE), jo beidzās Autortiesības 10 gadu aizsardzības slieksnis.

Mfz @ 03.11.2011. 07:27

Cik cilvēku, tik viedokļu. Interesants tev viedoklis :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.