Multenes Jānis Rubļevskis (koko) / 23.10.2005. 21:11 / #Filmas / 4 komentāri

Apstrīdiet mani, ja gribiet, taču es savu domu izteikšu. Uzskata, ka multiplikācijas filmas ir domātas bērniem. Tad nu es šajā brīdī celtos kājās un skaļi bļautu TĀ NAV. Kas par muļķībām? Drīzāk gan tie, kas saka, ka multenes ir domātas bērniem, vienkārši nav līdz tam vecumam izauguši?

Turpinājumā mani spridelējumi par multeņu pārākumu pār parastām mākslas filmām...

1) multenes - tā ir fantāzija, kas attīsta cilvēkiem iztēli. Tas liek cilvēkam tiekties uz kaut ko augstāku. Diez vai mākslas filmā varētu uztaisīt, ka normāli tēlojošu vardi? (bez specefektiem, pie tam specefekti vienmēr ir animācija - multene). Iedomājieties kaut vai Šreku! Kā būtu, ja šreks būtu tāds liels, būdīgs baltais un ēzeļa vietā jamam visu laiku pakaļ staigātu kāds nēģeris, kuram muti nevar aizvērt (vai arī liels nēģeris, un mazs tizls baltais)?

2) pasakiet, kur jūs esat redzējuši multeni (normālu pilnmetrāžas), kuras domu spētu uztvert bērni bez dzīves pieredzes? Neskaitīsim "Kaķīts ar Zaķīti satikās" - tur vispār idejas nav - dzejolis fonā tikai. Toties paņemsim kaut vai to pašu "Nu pagadzi", kur ielikts viss padomiskās iekārtas jaukums. Vai arī - paņemsi kaut vai "Spirit", kurā ielikta visa dzīves un mīlestības jēga!

3) multenes - tā ir lielāka māksla nekā filmas... Nav grūti dabūt skaistu seju (ko arī filmas pierāda - nav nesmuku sieviešu, taču visi vīriesī ir kropli!), kura pakustās kameras priekšā un vēlāk tiek samontēta normālā secībā... Tā var porno taisīt, bet ne mākslu. Toties, lai radītu multeni, strādā tik garīgi apdāvināti cilvēki, kas rada personāžus, kurus ir viegli uztvert... Pie tam šie personāži jau pēc izskata izsaka visu savu būtību: labais - godīgs, iejūtīgs, līdzjūtīgs; ļaunais - augstprātīgs, mantkārīgs, negodīgs utt utjp.

4) un vēl daudz un dažādu pārākumu!

Es kaut ko aizmirsu? Pateicu nepareizi? Mēs varam strīdēties :D


Komentāri:

Raikons @ 24.10.2005. 09:40

Multenes vnk rulle, joprojām skatos cartoon network :)

Gastonz @ 24.10.2005. 06:15

Southpark un Simpsons the best :)

napalmEye @ 24.10.2005. 04:17

Ir multfilmas, kas pat nav paredzētas bērniem. Un ne tikai manga utml. Ir tādas - domājamās, kas bērna prātiņam visticamāk liktos pārāk pelēkas un pārāk garlaicīgas. Nevaru vien sagaidīt šā gada animācijas filmu festivālu un galvenkārt tieši šo multeņu piegušajiem dēļ. Pagājušogad bij' šai kategorijā savākta ļoti laba izlase.

bubu @ 24.10.2005. 02:37

Bet protams, koko :)
Nemaz nešaubos par taviem vārdiem, pilnībā piekrītu.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.