Monitors un izšķirtspēja Jānis Rubļevskis (koko) / 02.01.2007. 00:31 / #Datori / 2 komentāri

Gribēju Jums izstāstīt, kā man veicās ar jauno monitoru un daudz maz foršas izšķirtspējas iegūšanu. Ilgi gan neveicās ar to visu padarīšanu. Mēģināju panākt 1680x1050 punktus gan uz Windows XP, gan arī uz sava nu jau iemīļotā Ubuntu, bet nekā. Lai arī kā netiku mēģinājis mainīt savu xorg.conf, pievienojot gan vajadzīgās izšķirstpējas, gan papildus modelines, gan vēl visādus sviestus, pārkonfigurējot visu Xorg un pārliekot visus draiverus, bet turpināju grābstīties pa tumsu ar izšķirtspēju 1280x800 punkti, kas mani nemaz neapmierināja, jo priekš kam vajadzīgs tāds monitors, ja nevar dabūt normālu izšķirtspēju?

Jāpiemin, ka esmu atgriezies uz daudz maz patstāvīgu dzīvošanu Rīgā. Tiesa, plānots bija trīs mēnešus nerādīties, bet izskatās, ka man nebija lemts tik ilgi tur padzīvot daudzu un dažādu personisku un ne tik personisku iemeslu dēļ. Līdz ar to mans dators tika pie interneta. Atjauninājām visas programmas, sačatojām ar cilvēciņiem, palaidām torrentus un nolēmām, ka beidzot jāpamoka mammuks google ar sevi interesējošiem jautājumiem.

Brīdī, kad biju atmetis cerības, uzdūros uz vienu ļoti elementāru ierakstu vienā ļoti elementārā forumā:

I got an nVidia 5200 AGP working at 1680x1050 on a ViewSonic VX2025wm flat panel (LCD). I tried lots of things that did not work until I saw a comment somewhere that the 5200 will NOT drive the monitor fast enough using the DVI (digital) connection. I hooked it up using the analog cable and it worked fine.
Un tad es nodomāju: “Ir vērts pamēģināt!” Izveidoju pilnīgi svaigu X servera konfigurāciju bez papildus fīčām, nomainīju izšķirtspējas uz “1680x1050” “1440x900” “1280x800”, palaidu X serveri un vualā – visas manis pievienotās izšķirtspējas arī strādā. Tagad varēšu vienlaicīgi gan skatīties tīmeklī, gan arī darīt vēl kaut ko citu, piemēram, kodēt un/vai čatot.

P.S. Uz tāda monitora filmas skatīties ir vienkārši kaifs.

P.P.S. Ja interesē, kā izskatās, tad var paskatīties šiten.


Komentāri:

koko @ 02.01.2007. 13:39

Nu nav jau tik traki... nedaudz jūt, ka tie 400px ir nākuši klāt pa horizontāli, bet nu šitā dēļ ir vērts braukāt ar to peli pa to galdu :D

KAC @ 02.01.2007. 13:15

droshivien pele pa pusgaldu jaabiida, lai tiktu no viena gala uz otru :D


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.