Modernā zinātne četrarpus minūtēs Jānis Rubļevskis (koko) / 28.08.2008. 08:06 / #Spams / 3 komentāri

Visi ļoti labi zina, ka CERN ir uzbūvējis LHC (lielo hardonu cilindru), kuru tad, kā leģendas vēsta, iedarbinās 10.septembrī un nu cilvēkiem ir dalītas jūtas - mirsim mēs vai nē. Patiesībā jau tam cilindram neko diktu nevajadzētu izraisīt. Vismaz ne globāli, jo, cik esmu lasījis, tad notiks divu protonu mākslīga sadursme ar mērķi noteikt vai pierādīt to, ka pastāv tumšā matērija un to var arī izmērīt... Tas palīdzētu tālākai zinātnes attīstībai, bet nu es neesmu pietiekami gudrs, lai par to daudz spriestu, jo var gadīties, ka pat šajās pāris teksta rindās esmu kaut ko ditki samuldējis. Spiediet uz linkiem un labāk izlasiet.

Garš ievads, īss iztirzājums: 23 gadus jaunā CERN (nu jau laikam bijusī) darbiniece Kate McAlpine (viņai tāds pats vārds, kā manai krustmeitai, tāpēc mana krustmeita arī mācīsies kvantu fiziku) ir uzcepusi mazu repa gabaliņu par LHC un fiziku kā tādu tai apkārt:

Apdalītajiem saite uz jūtūbi.


Komentāri:

koko @ 03.09.2008. 11:17

Manējā ir Kate :) Tā, ka būs divas gudras fizmates :D

talons @ 03.09.2008. 07:18

Vārds tieši Kate, vai Keita?
Ja Keita tad mums viena krustmeita :D
Varbūt mācīsies abas fizmatos :D

MO @ 28.08.2008. 08:29

Labais. :D


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.