Max Payne - spēle vai filma? Jānis Rubļevskis (koko) / 04.01.2007. 00:31 / #Datori / 13 komentāri

Max payne – mana mīļākā un visvairāk spēlētā spēle. 2001. gadā somu kompānija Remedy Entertainment izveidoja šo foršo spēli. Pavisam daudz par to var palasīties arī Wikipēdijas rakstā, taču tie, kas ir spēlējuši un kuriem patīk tāda veida spēles, visu zinās jau paši. Pats spēlēju ar ļoti lielu aizrautību, jo patika gan sižets, gan spēles stils, gan arī jaunieviesumi, kas agrāk spēlēs netika pamanīti, piemēram, bulettime, lēkšana uz sānu šaujot un līdzīgi.

Pirmo un otro daļu izgājis esmu nu jau 14 reizes, līdz ar to spēli, var teikt, pārzinu pilnībā. Izejot abas spēles grūtākajā līmenī, parādās arī alternatīvās beigas, bet šoreiz ne par to.

Tātad Mac Payne 2: The Fall Of Max Payne tika izstrādāta tikai ar divu gadu atpūtas laiku. Reāli mokoši bija sagaidīt. Šoreiz izstrādātājs bija Rockstar Games, kas bija arī pirmā Max Payne Play Station un Xbox versiju palaidēji tautā. Leģendas vēsta, ka par patentu tika samaksāts ļoti daudz. Lai arī jaunajā Maxī ir mainījušies galveno tēlu izskati (laikam nedabūja tos pašus ierunātājus un modeļus), tomēr spēle izdevusies ļoti laba. Tiesa gan, nedaudz vieglāka nekā pirmā. Šajā versijā tika ieviesti nelieli uzlabojumi jau iepriekš pieminētajam bulettime, kas arī mežonīgi atviegloja spēlēšanu, tāpat ieviesta beidzot daudz maz normāla fizika, stipri uzlabota grafika un tā tālāk un tā joprojām. Pats sižets joprojām ļoti interesants un ir saistīts ar pirmo spēli.

Tiklīdz izgāju arī otro Max Payne, uzreiz sāku domāt, ka tā viņš tomēr nevar palikt – tik labu spēli nedrīkst apstādināt. No sākuma domāju, ka varbūt būs tik gudri un, līdzīgi kā Half Life izlaidīs papildinājumus uz tā paša dzinēja bazēs, taču parādījās tikai modifikācijas tēliem un pāris extra līmeņi no neoficiāliem izstrādātājiem, kas nereti sačakarē tikai dzinēju. Jau sen tika solīts, ka varbūt uz 2007. gadu tomēr parādīsies arī trešā daļa. Ļoti žēl, bet nekas īpaši skaidrs par to vēl joprojām nav pateikts (vismaz oficiāli neko neesmu dzirdējis). Daži sākotnēji ir izteikušies, ka būs, bet neviens nav izteicies, ka kaut kas būtu īpaši pasākts darīt vai kaut kur jau dabūjams. Sākotnējos solījumos ir dzirdēts, ka būs uz tā paša stāsta bāzes, bet ar daudz jaunumiem un labumiem priekš spēlētājiem. Gaidu ar nepacietību jaunākās ziņas.

Ir uziets arī kaut kas reāli patīkams – Holivuda ir nopirkusi tiesības uz Max Payne mākslas filmas izveidi. Stāsts tas pats, kas pirmajā spēlē. Kaut arī paziņots jau bija diezgan sen, taču uzzināju tikai tagad: 2007.gadā būs filma. Gaidu ar nepacietību un iešu uz pirmizrādi uz lielā ekrāna (lai cik arī tas maksātu). Šaubos vai būs tik pat interesanta kā filma, taču varbūt paveicas. Ja ņem vērā to, ka doom 3 kā spēle man nešķita interesanta, taču filmā Doom var vismaz pasmieties, tad domāju, ka šo to no Max Payne The Movie tomēr gūt varēs – vismaz specefektus, jo bez tiem Max Payne nevarētu būt max payne. Visā visumā, jau tagad atļaušos apgalvot, ka pēc Max Payne filmas nāks arī Max Payne 2 filma, jo, ja zina pirmo daļu, tad otrās daļas sižets ir pat ļoti interesants...

Nu jā – atkal tāds ļoti liels ievads tādam ļoti mazam jaunumam, bet, lai jau nav tik ārprātīga vilšanās, tad iesaku nedaudz papētīt šito vietni. Neko daudz par to nestāstīšu, bet var gadīties, ka cilvēkus, kam patīk Payne, šis blogs nedaudz ieinteresēs (un tas mav vienkāršs blogs).


Komentāri:

koko @ 28.08.2008. 13:59

Nu jā... Pirmo MP, kuru es, ja skatos visas filmiņas un komiksus, tad varu iziet ~6 stundās, otro var pat ātrāk kā 4 stundās iziet. Otrs ir reāli vieglāks.

U @ 28.08.2008. 13:45

es,maxpyne2 varu visu spēli izspēlēt piecās stundās,likās ļoti īsa gelvenais plus ļoti laba grafika,....:)

koko @ 05.01.2007. 05:32

Nu sāpīgi, ko tur teikt? :) Gan jau sagaidīšu. Ja jau HL nāca gadiem, doom nāca gadiem, tad šitas arī atnāks :)

Šulcs @ 05.01.2007. 05:23

Koko:
alanwake.com

Kamēr šitas nebūs gatavs, nekādi Payne mums nespīd.

krizdabz @ 04.01.2007. 20:45

Nu koko.. šis posts ar tā komentāriem jau otro reizi aizskar manas dvēseles visskaudrākās stīgas :D Jā, arī Mafia bija viena ĢENIĀLA spēlīte, kuru arī izspēlēju praktiski neatejot no monitora..

bubu @ 04.01.2007. 18:55

Aftermath ir priekš nūbiem.

KAC @ 04.01.2007. 18:07

mulkjiibas CS 4ever! :)

@ 04.01.2007. 12:56

labs,bet anyway Mafia pagaidaam ir labaakais, kas bijis

koko @ 04.01.2007. 10:20

Krizdabz, pirmo var pa 6 stundām iziet normālajā režīmā (one time in NY varot pa 4, jo tur laika limits nežēlīgs), taču otro es eju parasti kaut kādas 4h tikai.
Šulcs, neticu, ka nebūs trešās daļas. Tas būtu grēks. Uz filmām es arī skatos ar skepsi, taču ceru uz labiem specefektiem!

Šulcs @ 04.01.2007. 10:00

3. daļas nebūs. Vismaz ne pārskatāmā nākotnē un ne no Remedy, jo šamie gatavo "Alan Wake". Kas izskatās ārkārtīgi cerīgi, bet bez jelkādām prognozēm uz gatavību.

Filmas, savukārt, būs divas. Viena hoļivudas, licencētā, vēl viena — no "indie" autoriem kaut kādiem. Ar skepsi skatos uz abām, jāpiezīmē.

krizdabz @ 04.01.2007. 08:32

Jā, Max Payne savā laikā bija mana vismīļākā spēle. Pat tik ļoti patika, ka sāku spēlēt, izspēlēju visu un skatos pa logu - jau rīta saule aust. :D Otrais maksis man likās krietni par īsu, nu nav normāli, ka spēli var iziet pa kādām 7 stundām.. Domāju, ka vēl ilgi atcerēšos par Maksi kaut vai tā paša bullettime.. uhh, ku smuki, kad redzi kā tās lodes lido un aizķer kādu šmurguli.. :D

0nkulis @ 03.01.2007. 22:50

es mājās aiz gara laika pirmo spēlējo, jo cits nekas uz mana datora negriežas. nav jau slikta spēle, bet nekas ģeniāls arī nav. otro neesmu spēlējis

Archijs @ 03.01.2007. 22:42

mans mīļākais spēļuks - half life. un half life 2. un aftermath. punkts. vēl tikai f.e.a.r. pēc šulca ieteikuma jāiečeko, labs esot. viss.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.