Lupatiņi un citi brīnumi - bērnu seanss Spelndid Palace Jānis Rubļevskis (koko) / 19.10.2015. 15:48 / #Filmas / 0 komentāri

Mēs ar Edžu bijām teātrī. Tad nu beidzot nolēmām, ka vajag apmeklēt arī kino. Izvēlējāmies seansu, kur rāda jaunos Lupatiņus, jo tie ir pazīstami un ļoti lielā cieņā.

Sākumā rādīja multenīti "Ja nu...", kas ir filma no vairākām ilustrētām dziesmiņām. Bērni pēc šīs multenītes palika nedaudz miegaini, bet man ļoti patika dziesmas. Domāju, ka soundtracks būtu ļoti pozitīvs ieguvums katrā mājā. Vēl jo vairāk tāpēc, ka šīs dziesmiņas iedziedājusi grupas The Cardigans soliste.

Ja nu... laikā ne tikai mans bērns sāka prasīt, kur ir Lupatiņi, bet arī apkārtējie. Tā nu pienāca ilgi gaidītais mirklis. Ar prieku pastāstīšu, ka bērni bija stāvā sajūsmā par šīm minisērijām: sagaidīja ar ovācijām un pavadīja ar skaļiem applausiem un patiesu prieku.

Iepriekš mājās ļoti bieži tika drillētas līdz šim youtube publicētās trīs sērijas: Kā Lupatiņi mazgājās, Kā Lupatiņi šūpojās un Kā lupatiņi uzminēja. Tagad ir uztaisītas (vēl gan nekur tā brīvi pieejamas nav) vēl piecas jaunas un ļoti interesantas sērijas.

Kā Lupatiņi precējās: sērija par to, kā Lupatiņi gribēja precēties. Ļoti mīļa multenīte. Vecākiem, kuriem ir nedaudz vecāki bērni par manu, gan jau ir saskārušies ar to, ka bērni taisās precēt... kādu. Biežāk meitenes grib precēt tēti un puikas mammu, bet tur stāsti varētu būt arī jautrāki. Tā nu tagad arī varianti ir visdažādākie.

Kā Lupatiņi veseļojās: sērija varētu būt diezgan interesanta, lai vēlāk skaidrotos ar savu bērnu, jo parāda, ka vislabāk izveseļoties var tieši ar konfektēm. Bet bija jautri paskatīties uz Lupatiņu viltībām, lai tās konfektes dabūtu. Beigās, protams, jāārstē pats ārstētājs, bet tāpēc jau tie Lupatiņi ir tik mīļi.

Kā Lupatiņi būvēja māju: Lupatiņiem gribās mājdzīvnieku un kaķis paprasa, kur tad tas mājdzīvnieks dzīvos un kas viņu baros? Katrs Lupatiņš uzceļ savu māju savam iedomātajam dzīvniekam. Jauki attēlotas bērnu vēlmes: viens grib putniņu, cits grib zivtiņu, vēl viens sunīti un viens pelīti. (atcerēsimies, ka viņiem jau ir kaķis - dumiķīši paliek dumiķīši).

Kā Lupatiņi slēpās: pilnīgi sadzīviska sērija - bērni spēlē paslēpes. Paskatieties, kur slēpjas Lupatiņi un kur jūsu pašu bērni? Un kur slēpās lakatiņš?

Kā Lupatiņi kārtoja māju: manuprāt, foršākā sērija no visām. Šī sērija jautri pamāca, ka ir jāsakārto sava istaba. Kaķis paskaidro, ka katrai mantiņai ir sava vieta - sava mājiņa. Tā nu Lupatiņi visu noliek savā vietā - arī zirnekli, kas dzīvo bēniņos un ragavas, kas dzīvo ziemā. Kur dzīvo ziema? Protams, ka pagrabā. Tiklīdz tikšu pie šīs sērijas kaut kādā veidā, man būs vieglāk sarunāt ar dēlu, ka jākārto istaba un kā to pareizi darīt (bērni jau vairāk klausa planšudatoru kā vecākus, vai ne?).

Pēc noskatīšanās bērni (ne tikai mans) bija sajūsmā. Arī vecāki bija sajūsmā. Uzskatu, ka šīs ir pēdējā laika labākās multenes maziem bērniem un bērni to spēj novērtēt. Nezinu vai ķincītī vēl būs seansi, bet, ja ir, tad nenoslinkojiet un aizejiet.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.