Kolektīvā bezapziņa Jānis Rubļevskis (koko) / 26.03.2008. 00:32 / #Dzīve / 0 komentāri

Es te sāku domāt, ka patiesībā Karls Gustavs Jungs bija diezgan progresīvs cilvēks, ja mēs runājam par viņa kolektīvās bezapziņas ideju. Stāsta, ka Jungs esot pierādījis, ka divi dažādās pasaules malās atrodošies cilvēki vienlaicīgi var just vienu un to pašu. Tas pierādās arī ļoti bieži reālajā dzīvē, sevišķi tad, ja mirst kāds ļoti mīļš cilvēks. Tajā brīdī, kad viņš aiziet no šīs pasaules, tad cilvēks to vienkārši sajūt un vairs nevajag nekādus telefonzvanus - viss ir skaidrs.

Bet ko nu par sērīgo? Patiesībā no kolektīvās bezapziņas var pasmelties arī priecīgākos brīžos, tā, piemēram, pats to īsti neapzinādamies, pēdējā laikā itin bieži intuitīvi esmu izdarījis (atklājis, nosaucis, sapratis) tādas lietas, kuras man nekādā ziņā nevajadzētu ne zināt, nedz arī būtu kāda iespēja to uzzināt, bet tas arī tās paša astes celšanas paņēmiens (jums bija jāsaprot, ka esmu itin progresīvs čalītis).

Bet ko nu par mani - pašu foršāko, parunāsim par Jums, mani mīļie. Man liekas, ka jūs sākat mani slikti iespaidot un līst manā dziļi personīgi intīmajā dzīvē. Jūs tā vien jūtat, ka mani pēdējā laikā spiež visādi pasākumi, pienākumi un solījumi netikties ar cilvēkiem, ar kuriem es agrāk tikos pat ļoti bieži. Paši to neapzinoties, Jūs (protams, ar kolektīvās bezapziņas sniegtajām iespējām) mani iespaidojiet. Tā, piemēram, Lieldienu naktīs es sapņoju visai interesantus sapņus. Pieņemu, ka vienā naktī var redzēt līķus (starp citu itin SCI-FI stilā ar Horror elementiem viens pagadījās un pat itin interesants), bet kāpēc man to būtu jādara divas un vairākas naktis pēc kārtas? Tā nu vienā sapnī tos līķus taisa traki profesori, bet otrā jau taisu es pats. Nu kamōn - vai tad es esmu tā ditki bīdāms, lai ar tādiem sapņiem naktī mani modinātu un mudinātu uz nepaveikto darbu izpildi? Saņematies un izbeidziet tos pekstiņus - tādi sapņi man pat patīk!

P.S. Visā vainoju tikai un vienīgi Jūs, bet nu esat mani piespieduši strādāt arī pa naktīm, kas ir itin apsveicami, ņemot vērā, ka kofeīna devu pēdējā laikā esmu ierobežojis līdz minimumam.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.