Koko - apdalītais Jānis Rubļevskis (koko) / 25.07.2007. 12:34 / #Dzīve / 6 komentāri

Nu tā lūk. Sazvanījos ar pieklājīgajiem LTC cilvēciņiem un noskaidroju iespējas. Norunājām 22 minūtes un 37 sekundes. Smadzenes paspēja sakarst no abām pusēm. Nedrīkst sūdzēties - visu izskaidroja skaidri un gaiši, visu piereģistrēja un būs jau labi. Attieksme tiešām ļoti laba un pretīmnākoša, izskaidrojot pilnīgi visus variantus.

Kāpēc apdalītais? Nu tāpēc, ka man vēl uz to vietu jānāk montierim, jo kaut kas tur ar tiem vadiem īsti neesot kā vajag. Tā kā montieri ir ļoti aizņemti [lasīt: viņiem taču arī vasarā ir jāatpūšas], tad viens no viņiem pie manis spēs atnākt tikai 7.augustā, kas ir aptuveni pēc divām nedēļām. Tas pasākums man izmaksās 5Ls, kā jau jaunam klientam.

Tad, kad man būs ierīkota tālruņa līnija, tad fiksi pasūtīšu interneta komplektu. Ja pasūtīšu pa internetu, tad var gadīties, ka būs 5Ls atlaide, kas kopā sastāda 19.89Ls (ja nepaveiksies, tad 24.90Ls). Kurjers man šo paciņu atvedīs. Jautājums vien ir, cik ātri? Šajā gadījumā pieņemsim, ka atvedīs ātri - nu aptuveni divu dienu laikā.

Kad man ir komplekts, mērkaķa ātrumā visu atpakoju, palūru uz smuko balto kastīti, atrodu pamācību, saspraužu vadus, ar mēli pārbaudu, vai ir pareizais strāvas spriegums rozetē, tad ar šusi spraužu elektrību klāt, zvanu LTC dienestam un bļauju - rubījiet klāt! Pēc kā, straujā smukā LTC meitenīte strauji noreaģe, bliež pa pogām, bīda peli un vualā - pieprasījums apstiprināts, personība noskaidrota un nu jāgaida tikai tieši trīs dienas un ceturtajā parādās trubai arī kaut kāda jēga.

Parēķinam savā plānajā galviņā un izrēķinam, ka uz to pasākumu kopumā tiks patērētas aptuveni 18 dienas - tātad pusotra nedēļa. Sarēķinam izdevumus un saprotam, ka pievienojot pirmo rēķinu, kuram arī nāks līdzi apmaksas par modēmiem un vadu vilkšanu, sanāk nieka 43.79Ls, ja paveicas, un 48.80, ja nepaveicas. Un man taču vēl vajadzēs tālruni, kurš arī kaut ko maksā. Vēl? Nu protams, kā jau Mērfijiem pieņemts, var gadīties, ka es būšu stulbāks kā blondīnes un nemācēšu saspraust tos fakinos vadus pareizajos caurumos. Tad var rēķināties vēl ar aptuveni 44.00Ls par montiera ierašanos, kuru atkal būtu jāgaida 2 nedēļas. Par šo variantu gan labāk pagaidām nedomāšu, jo dzīve ir skaista.

Biju jau pieradis, ka 5 gadus par internetu vispār nav jāmaksā, bet nu - man būs vismaz parastais tālrunis, pa kuru varēšu ar vecmammu runāt kaut vai visu dienu.

Viens labums tam visam tomēr ir - daudz maz varēšu sakārtot dzīvokli, pieķeršos pie kursa darba programmēšanas un maģistra darba apskates.

Un nē - man nav pieejams profesionālais internets - dzīvošu ar 5Mbit/s.


Komentāri:

simbel @ 26.07.2007. 05:27

Diez kas nav... man pat negribas domāt, kā tikšu pie neta, kad izvākšos no mājām. Un parastais tālrunis ir makten noderīga lieta :D

koko @ 26.07.2007. 03:43

Nja... Tā ir, ka darbā raksti un ik pa laikam vajag pārtraukt, lai pastrādātu :D
Nekas, lai jau paliek, vismaz jums būs, kur PIEKASĪTIES :D

Zandis @ 25.07.2007. 13:47

Bļaģ, es pie tā gribēju piekasīties. A viens jau paspējis. :D

n4 @ 25.07.2007. 13:25

18 dienas - pusotra nedēļa :D

koko @ 25.07.2007. 11:26

Nu nez... Man tā džuse pa telefonu izstāstīja šitā un teica, ka tā man būšot lētāk, jo redz, man ta nav vēl numura... Es jauns klients. UN laiki jau arī mainās...

Sapnix @ 25.07.2007. 10:30

kaut kāda tev tur galīgi nepareizā secība visam. Tie, montieri, kas nāks tavus vadus skatities tikpat labi var atnest tev DSL modēmu un pieslēgt internetu un volā.
Vismaz es gāju daudz vienkāršāku ceļu, ltc mājaslapā pieteicu pakalpojumu (mk) un pēc ~10 dienām atbrauca montieri visu pierubīja uzreiz un viss bija labi un par ierīkošanu nekas nebija jāmaksā.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.