Kodēšana... Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 6 komentāri

Nu ta vakar nedaudz pasēdēju pie savas jaunās lapas... Doma ir šodien palaist beta versiju gaisā, bet nu vienu bugu jānovērš... Nu bet tas nu tā...

Pārsvarā lasu privātos blogus, nu un tur iepostēju tā nedaudz parasti kādu komentiņu utt... Nu un ērtībām kaut kādām jābūt katrai lapai. Vakar, kodējot jauno engini, biku ielogojos no ssh pašreizējās lapas servukā un pamainīju šo to komentiem - tagad linkus pārvērš par aktīviem, ja sākas ar http:// vai www.

Tātad delfi chata kanālā #coders pasen kaut kas iemeta šito rindiņu (ļoti žēl, ka neatceros kurš, bet lūdzu vainīgo atsaukties, lai varu piešķirt radītāja tiesības pareizajam):

$komenc=preg_replace("/((http(s?):\/\/)|(www\.))([:\/\?=&\+%;\-\w\.,#]+)/i", '<a href="http\3://\4\5">\2\4\5</a>', $_POST["komenc"]);

rindiņa pārveido ievadītos linkus par aktīviem jau iepriekš pieminētajā formā...

Nu un vēl lielākām ērtībām derētu iečekot šito linku - tur var atrast translita konvertoru, izveidotu JS. Tas ir atvērtais kods, bet nu tiesības ir paturētas un jūs varat palīdzēt pilnveidot (tuvāka informācija skatāma pēc dotā linka)


Komentāri:

koko @ 11.10.2004. 15:40

cool - mājās vajadzēs notestēt :)

bubu @ 11.10.2004. 15:40

Nekas nav vienkāšākas tak. Lūdzu vienkāršs variants:
[code]
function link_format($matches)
{
$long = $matches[2].$matches[4].$matches[5];
if (strlen($long) > 20) { $long = substr($long, 0, 20).'...'; }
return '<a href="http'.$matches[3].'://'.$matches[4].$matches[5].'">'.$long.'</a>';
}
$komenc = preg_replace_callback("/((http(s?):\/\/)|(www\.))([:\/\?=&\+%;\-\w\.,#]+)/i", 'link_format', $_POST["komenc"]);
[/code]
Manuāli vairāk vajag lasīt :)

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu prieks palīdzēt, bet es gan tomēr gribētu uzzināt, kurš man to kodu iedeva... Lai gan ar ManInBlack šodien štukojām, ka nekas tik ūberkūls te nav, jo garos linkus te grūti izdomāt, kā apgraizīt - laikam jākonsultējas ar BiggUga [hackers.lv] vai CooLynX [pods.lv]... Jo viņiem ir uztaisīts ar visu apgraizīšanu :)

Jee @ 11.10.2004. 15:40

Vo, tieši šo man vajadzēja, meklēju jau paaris dienu šādu kodu! Biju arī uztaisījis enginu uz txt failiem, ja tekstos bija links, tad nebija kā nākas!

koko @ 11.10.2004. 15:40

Bļeģ - šoreiz cenzēju - nākamreiz nee... Te ir pieklājīgs blogs!!!

mc @ 11.10.2004. 15:40

cenzeets: Ieliec kaadu smuku pii******! :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.