KDE VS Gnome Jānis Rubļevskis (koko) / 08.09.2006. 05:37 / #Datori / 3 komentāri

Nu ko... Iespaidoja mani tusiņā cilvēki nedaudz vairāk nekā biju domājis... Nolēmu, ka jāpamēģina Gnome. Kāpēc visu mūžu esmu lietojis KDE? Tāpēc, ka es tieši KDE dēļ sāku lietot linux kā tādu... Gnomi nekad ilgāk kā 1 dienu nebiju darbinājis, bet nu jau iestājās otrā :) Teikšu godīgi - man patīk dialogi ar failiem, man patīk ātrdarbība, man patīk daudzas iebūvētās fīčas, taču KDE ir vieglāk administrējams, smukāk konfigurējams utt... Vienīgais prieks ir tas, ka mozillas produkti beidzot izskatās ļoti smuki.

Lietošana - joprojām lietoju Quanta, Konsole, Yaquake, Akregator, Amarok, kas visas ir tīri KDE aplikācijas, tomēr pagaidām iespaids diezgan labs... Bremzi nejūt (ja vien jāatver kāda KDE aplikācija, kurai atsevišķi libi jāielādē), taču jūt nenormālu tūļu trūkumu, kas, kā leģendas vēsta, iekš ubuntu tomēr ir atrodami.

Vai es palikšu pie gnomes? Nu es tā īsti tomēr nezinu... Drīzi (pēc kādiem 2 mēnešiem) vajadzētu parādīties beidzot daudz maz sakarīgai KDE 4 versijai, kas bāzēta uz Qt 4 un būs nu stipri krutāka kā gnome, ja ņem vērā, ka jaunajā gnome 2.16 versijā nekas tāds īpašs nav noticis.


Komentāri:

koko @ 08.09.2006. 07:18

Vai kāds mums te viens agresīvais parādījies... Un kā ar tevi pašu? Tu gribi mirt?

huj @ 08.09.2006. 07:07

A tu negribi nomirt gadījumā?

0nkulis @ 08.09.2006. 03:54

redzēs redzēs... man pirmā bija gnome... palietoju patika... ieraudzīju KDE, itkā skaistāka, detalizētāk parādās info kopējot failus... parādas failu daudzums un paaraides ātrums, kas ir svarīgi kopējot foto no kartēm uz PC jo tas aizņem ilgu laiku un ir interesanti vērot ātrumu un nositot laiku... pagaidām gan palikšu pie gnomes jo tur nav visādu lieku verrkku kas maitā acij prieku....


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.