Kas tad ir tā mana blogošana 10 gadu garumā? Jānis Rubļevskis (koko) / 06.09.2013. 11:42 / #Dzīve / 9 komentāri

Palūdza viens anonīmais komentāros - nu jāuzraskta ar

Stadija "sākums"!
Wī!!! Fak, šito jāpieraksta!!! Vakar pirmo reizi mūžā piedzēries četros no rīta uz Vanšu tilta redzēju saullēktu! Tas bij Ōsam! Jūs neticēsiet, kādas jūtas plosījās pa manu sieviešu sagrauto sirsniņu - atkal gribējās dzīvot un tāpēc šovakar iešu iedzert un atkal sagaidīšu saullēktu uz kāda no tiltiem.

Stadija "viss ir slikti"!
Lohi mani nesaprot - komentē sliktas lietas. Šim visam nav jēgas - jāslēdz blogs ciet. Uzlikšu pieeju tikai ar paroli un rakstīšu tikai draugiem.

Stadija "ar visu var tikt galā"!
Lohi ir un lohi būs - viņu komentārus vienmēr var padzēst vai palabot, jo es tāpat esmu visgudrākais. Šķiet, ka mans rakstīšanas stils tagad ir zenītā un tāpēc visi pārējie var iet ieskrieties - es rakstīšu par visu un visiem. Es noteikšu, kas ir aktuāls un kas nav!

Stadija "domāju, ko rakstu"!
Mans priekšstats par savu sociālo stāvokli vairs neatļauj skarbi rakstīt par dažādām lietām, bet sūdi ir tādi, ka par citām lietām es neinteresējos un līdz ar to man nav vairs, par ko rakstīt. Pievērsīšos filmu un grāmatu apskatiem, lai vismaz kaut kas parādās blogā. Katru gadu pa vienam Ziemassvētku ierakstam arī nenāks par skādi... Iespējams, visiem paziņošu, ka man šodien ir dzimšanas diena - nu tā, lai paskatītos, kuri no draugiem joprojām manu blogu lasa. Ieraksti paliek arvien retāki un bezpersoniskāki.

Stadija "nekas nav tāpat vien"!
Blogs ir mana smilšu kaste, kurā spēlējos retāk un retāk, bet tā ir vienīgā vieta, kur es varu publiski izteikt savu "objektīvo" viedokli tad, kad man tiešām kaut ko gribās pateikt... Pat, ja tas ir sīkums vai vēlme parādīt, ka es joprojām dzīvoju un man joprojām ir viedoklis, kaut arī viedoklis izpaužas tikai reizi trijos mēnešos. Reizēm ir jautri palasīt to, ko rakstīju pirms 10 gadiem, ko rakstīju pirms dzīves pārdzīvojumiem un pēc dzīves pārdzīvojumiem. Ko rakstīju tad, kad par savu dzīvi stāstīju atklāti un ko tad, kad izdomāju vairs tik ļoti neatvērties. Vairs neuztraucos par savu uzskatu brīvu paušanu, jo kuru tas vispār, izņemot mani, interesē? Un tā ir labāk - brīvs rakstīt, kad gribu un ko gribu, brīvs nerakstīt vispār.

Kopsavilkumā: blogi mūsdienās ir sadzimuši kā sēnes pēc lietus. Personiskos blogus lasa tikai draugi un paziņas vai kāds nejauši ieklīdis indivīds. Plašākas masas lasa tikai bezpersoniskus tematiskos blogus. "Sviesta cibas" variants darbojas tikai gadījumā, ja esi sabiedrībai plašāk pazīstama personība vai raksti provocējoši un radikāli pretēji vispārējai "domai" - lej sūdu uz jau tāpat aplietiem cilvēkiem un lietām.

Sākumā arī es priecājos par katru jauno lasītāju, bet tad sapratu, ka cipariņiem nav jēgas, jo es ar savu blogu nepelnu - es to uzturu vairāk sev un sev tuvajiem un priecājos, ja kādreiz to palasa arī kāds cits. Dzēst tuvāko gadu laikā netaisos, jo tā ir tāda mazā vēsturīte par mani un notikumiem manā dzīvē un man apkārt. Esmu slinks uz foto albūmu iekārtošanu, bet šo tekstu albūmu es ik pa laikam papildināšu un pāršķirstīšu.


Komentāri:

ABC @ 27.12.2013. 13:41

Jaunmus vajag!

@ 27.12.2013. 13:39

Kad tad būs jauni rakstiņi :)?

Koko Fans Skolnieks @ 25.10.2013. 08:58

Koko, es regulāri sekoju taviem ierakstiem, kuru komentāri ir kā lidlauks mazajiem spameriem. :D

saullēkts @ 03.10.2013. 13:22

Sasmējos par Ōsam. 10 gadi tas ir gana daudz. Pamēģini rakstīt angliski auditorija būs pavisam cita.

koko @ 15.09.2013. 15:41

Nja... Ņemot vērā, ka Emīlam, Armandam un Kristapam ir viens epasts un Emīlam un Kristapam ir pat viena IP, tad nāksies vien noņemt to "vietne" atrādīšanu, bet, paldies, Emīl Armand Kristap (un vēl nu kādi tie vārdi tev ir), ka tu mani lasi! :D

Kristaps @ 13.09.2013. 12:35

Man šis blogs gan tāds jaunatradums. Jāpaskatās, kas te labs ir.

Armands @ 12.09.2013. 07:53

Nekāda vaina blogam, turpini darīt, ko dari! ;)

Emīls @ 11.09.2013. 05:49

Piekrītu autora teiktajam, lai viss izdodas!

Asmodeus @ 06.09.2013. 08:51

Turies! Es vēl tavu blogu lasu :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.