J. Fībags, P. Fībags "Mūžības mašīnas" Jānis Rubļevskis (koko) / 20.03.2012. 18:53 / #Grāmatas / 7 komentāri

Šo grāmatu izlasīju kādu laiciņu atpakaļ, bet kaut kā nebija laika padalīties ar jums, tomēr ticu, ka vajag.

Domāju, ka visi ir dzirdējuši kaut ko par "Svēto Grālu". Es pat esmu par to pārliecināts, jo ir pietiekami daudz gan literāri darbi, gan mākslas filmas, gan arī vienkārši nostāsti par šo mistisko kaut ko, kas vienam ir kauss ar Jēzus asinīm, bet citam vienkārši bļoda, kas pārvērš ūdeni vīnā.

Bet vai esat kaut ko dzirdējuši par Mannas mašīnu? Ziniet, kaut kas man tā kā bija dzirdēts, bet nekas nopietns un es tā īpaši iepriekš nespēju to saistīt ar konkrētiem notikumiem. Protams, arī Svēto Grālu nespēju saistīt ar kaut kādiem notikumiem, jo tas ir apvīts ar tik daudz leģendām, ka nav jēgas mēģināt izsekot patiesākajai.

Tad nu šajā grāmatā autori ir pētījuši senos rakstus, kas tapuši pirms kristus, rakstus, kas tapuši mūsu ērā, viduslaiku rakstus, faktus par Templiešiem viduslaikos un daudz dažādu citu pierakstu, kā arī zinātnisku publikāciju līdz pat mūsdienām. Beigu beigās (patiesībā jau sākumā) tiek izvirzīta un diezgan ticami pat aprakstīt hipotēze, ka Mannas mašīna (tā, par kuru ir leģenda, ka tā devusi mannu vienai Nomadu ciltij, kas 40 gadus pavadīja tuksnesī) ir tas pats svētais grāls. Vēl vairāk - iespējams, ka to darbinājis radioaktīvs dzinējs un to cilvēkiem iedevuši (arī cilvēkus apmācījuši to lietot) citplanētieši.

Ticēt vai nē, tā ir katra paša darīšana, taču lasīt ir interesanti, jo autori lasītāju izvada caur gadsimtiem un gadu tūkstošiem senu vēsturi, tās notikumiem, leģendām un leģendu dzīvei līdz pat mūsdienām un salīdzinājumam ar to, kas sasniegts tehnoloģijās mūsdienās.

Interesanti būs gan vēsturiski noskaņotiem cilvēkiem, gan arī tiem, kas tic kādam tur tālāk aiz mūsu planētas robežām.

Nekautrējos grāmatai dot mierīgi 8 kokous no 10, jo faktu ir daudz, hipotēzes ir interesantas, literatūras ir daudz un dikti un pierādījumi arī neizpaliek, kā arī lasāma grāmata bija diezgan viegli.

P.S. Tiem, kam patīk viduslaiki un bruņinieki, arī varētu būt interesanti.


Komentāri:

Asmo @ 26.03.2012. 05:52

Te nu ir mans komentārs par grāmatu pēc tās pilnīgas izlasīšanas: asmodeus.lv/

koko @ 23.03.2012. 14:07

Nu tā kā es tajās lietas ļoti daudz neko nezinu, tad arī neiedziļinājos uz faktu pētīšanu un atsauču izpētīšanu, bet lasīju kā izklaidi :)
Tā pat var palasīt iepriekš aprakstīto grāmatu par to, kas radīja mēnesi nobody.lv/ - tieši tas pats - itkā faktu diezgan daudz, bet visam var piesieties un tieši tas pats stils - kas tikko bija pieņēmums - nu jau ir fakts.

Asmo @ 23.03.2012. 10:42

Esmu ticis jau līdz 215 lapaspusei, neteiksim, ka mani šī grāmata pārliecinātu. autors rauj ar entuizasmu, bet faktu bāze nav nekāda. Viss jau it kā smuki, katra lieta tiek izteikta kā pieņēmums, tomēr pēc divām rindkopām, šis pieņēmums jau kļuvis par neapstrīdamu faktu. Un pa vidam nav ne kā, kas to pastiprinātu par faktu.

Interesanti, izklaidējoši, spekulatīvi, tas tiesa. Bet objektīvā realitāte tur ir minimāla. Piemēram ja mannas mašīnai būtu jāpabaro 1000 cilvēku, viņa svertu teiksim 500 kg paika vien. Četri spēka miriķi drošivien spētu panest. Bet domājams, ka no tās pašas Bībeles, kur ņemam ideju par mannas mašīnu un Derības šķirstu, ir diezgan specifiski norādīts no Ēģiptes izgājušo skaits Exodus 12:37-38, kuru piekaukulējot sanāk ap 600000 ļaudīm (nešķita, ka autori būtu tik labi bībeles zinātāji, kas piekristu 600 ģimeņu teorijai, bet tad atkal citas lietas neietu kopā). tātad ja uz katru ņemam puskilo paikas dienā tad sanāk 300 tonnas ar ēdamo aļgi. Pat ja būtu tikai 300 kilogrami, kompaktajam kodolreaktoram vajadzētu svert pāris tonnas, jo reakcija domājam bija vadāma.

Vēl jau protams ideja Zohar tekstus, kas pēc būtības ir Jūdu misticisma grāmata. Man bija baisā aizdoma, ka tas sirmgalvja attēlojums (no kura tad piedzemdēta mannas mašinas ideja) patiesībā ir Sefirotu sfēru nosaukumi, kas daļēji pazaudēti tulkojumā. Bet nu Kabala nav man nekāda stiprā puse.

Kopumā šķiet autors spiež uz lasītāja nezināšanu. BTW Mitago mežs arī ir balstīts uz stāsta par Pereduru.

Aigars @ 21.03.2012. 13:31

Ņēmu un nopirku grāmatu šodien.

koko @ 21.03.2012. 10:59

Izlasi gan.
Un mannas mašīna tiek aprakstīta no avotiem, kas nav bībelē iekļauti un ir stipri pirms mūsu ēras. :)

Asmo @ 21.03.2012. 09:23

Cik nu es tos rakstus zinu, tad mannas mašīna nav pieminēta pat Vecajā Derībā, kurā ir ir tā slavenā Debesu manna pieminēta. Tempiliešu raksti, tas parasti ir spekulāciju avots, bet godīgi es viņos neorientējos, varbūt ka tur Mannas automāta un grāla doktorīna ir izklāsta ļoti nopietni. Grāls gan man visu laiku bija asociējies ar to kausu ar kuru tika uzsākts svētais vakarēdiens. Sliktākajā gadījumā no (gradule) trepēm, kuras tika pieliktas pie krusta lai Jēzu dabūtu lejā.

Bet nu ko es te visu nolieku, tas tiešām ir katra paša ziņā, kam ticēt. Vispār ieinteresēji, izlasīšu tikai tādēl, lai saprastu uz kādiem pirmavotiem grāmata atsaucas. Un nenoslinkošu atradīšu arī tos.

Kārlis @ 21.03.2012. 03:59

Pēdējais teikums uzrunāja :) Bruņinieki tiešām ir mana kaislība :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.