Izšķirtspējas piedzīšana Jānis Rubļevskis (koko) / 07.03.2007. 06:44 / #Datori / 0 komentāri

Visi mēs ļoti labi zinām, ka, ja tas vispār ir iespējams, tad linuxim piedabūt vajadzīgo izšķirtspēju ir ļoti elementāri - atliek vien paeditēt /etc/X11/xorg.conf datni, pieliekot sekcijā Screen vajadzīgo izšķirtspēju, grūtākos gadījumos, pieliekot kādu Modeline rindu un, protams, uzliekot attiecīgos videokartes draiverus.

Ar windows kastēm nemaz tik viegli nav. Tā es arī bračas Rivai TNT2 nepiespiedu sadarboties ar savu Wide Screen monitoru, toties pavisam savādāk notika ar Radeon Mobility sērijas videokarti, kas nu ir pieejama portatīvajā datorā, ko aizņēmos darbā. Datoram ir nosprāgusi monitora lampa, līdz ar to nekas neatliek kā vien spraust klāt pie monitora.

Nedaudz palūrēju un sapratu, ka spiest karte var itin daudz, taču nepiedāvā Wide izšķirtspējas. Arī monitora draiveru uzstumšana īpaši nepalīdzēja - lauzās kā jauna meitene. Neko darīt - jāmēģina smagāki ieroči.

Sameklēju r21vo ieteikto "EnTech Taiwan" izstrādāto Powerstrip rīku. Tiesa gan, šis rīks eksperimentē ar tavu videokarti, taču iespējas ir tiešām graujošas - sākot jau ar krāsu pietjūnēšanu, līdz pašrocīgai jaunu izšķirtspēju un atjaunosānās frekvenču veidošanai. Tā nu es uzbliezu 1680x1050@60Hz rezolūciju, datoru man piedāvāja pārstartēt, lai noskaidrotu vai videokarte spēj nodrošināt jaunās iespējas un - VUALĀ - portatīvais (nekas jaudīgs - 1.1HGz P3 ar 256Mb RAM) spēj vilkt normālu monitoru! Tagad vismaz nevajadzēs sēdēt vispār bez daķa, kaut arī jāpadzīvo uz windas, jo pamazs cietnis, lai divas sistēmas uzstūķētu!

Tas man liek domāt, ka videokartes, kas ražotas apmēram pēc 2003.gada (zīžu laukā no pirksta skaitļus) spēs pavilkt jebkuru izšķirtspēju, kas nepārsniedz apmēram 2000 punktus pa X... Pērkam platos monitorus bez sirdsapziņas pārmetumiem!


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.