iShoe - zinātne palīdz medicīnai Jānis Rubļevskis (koko) / 24.07.2008. 09:03 / #Spams / 0 komentāri

Kamēr Apple cīnās vaiga sviedros, lai izstrādātu vēl labāku, vēl foršāku klucīti ar multiskārienjūtīgu ekrānu un visādiem citiem patīkamiem un neticīgiem niekiem, ko ar lielu lepnumu savā kabatā nēsā katrs sevi cienošs mūsdienīgs cilvēks, tikmēr citi domā par to pašu sevi cienošo cilvēku veselību.

Erez Lieberman ir Harvard-MIT: Health Sciences and Technology students, kas diezgan daudz strādājis un vēl joprojām strādā arī NASAi. Tagad viņš ar vēl nelielu cilvēku komandu veido tehnoloģijas, kas palīdz cilvēkiem ar balancēšanas problēmām, jo viņš ir novērojis, ka ne tikai kosmonautiem pēc ceļojumiem ir lielas problēmas ar nostāvēšanu kājās, bet problēmas arī sastopamas starp vecāka gada gājuma "parastajiem" cilvēciņiem.

iKurpe, jeb iShoe ir tehnoloģija, kas palīdz noteikt cilvēka balancēšanas problēmas, kā arī spēj paziņot ārstam vai tuviniekiem par cilvēka kritienu un savā veidā to arī monitorēt.

Pašlaik notiek iKurpes testēšana 60 cilvēku grupā un tiek vākti visi nepieciešamie dati. Liebermans uzskata, ka šie dati varētu būt noderīgi, lai iespējamos kritienus varētu paredzēt jau laikus, ņemot vērā kaut kādu jau praktisku zināšanu bāzi.

Cerēsim, ka viņiem izdosies.

Nedaudz vairāk var palasīt Balance problems? Step into the iShoe.

P.S. Lūdzu nesajaukt ar motorizēto kurpi, kas krist tikai palīdzēs ;)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.