Garīgo vērtību uzsūkšana Jānis Rubļevskis (koko) / 27.09.2007. 20:54 / #Dzīve / 0 komentāri

Vakar notika dzejas dienas Smiļģa dzīvoklī - muzejā. Es arī dabūju nedaudz uzstāties kopā ar RTU studentu teātra grupu "Spēle". Ar dziesmām iepriecināja "Jaunā nianse" un krieviski deklamēja kā arī spēlēja sevis izvēlētos dzejoļus RTU krievu teātra trupa "Kamertonis".

Ļoti labi pavadīju laiku, lai arī uzstāšanās brīdī nez kāpēc biju nenormāli uztraucies, bet gan jau tas pāries. Laikam jau man patīk vairāk improvizēt nekā darīt to, ko liek, bet jāpiekrīt, ka visu par komēdiju nepadarīsi.

Pēc jautrās izklaides nolēmām aizdoties uz Paisumu un Bēgumu, kur pavērojām deviņas ļoti interesantā stilā izvedotas īsizrādes. Visinteresantākais ir tas, ka aktieri tikai tēloja, bet viņu vietā uz sienām runāja projektoru rādītie subtitri.

Sākumā nesapratu, kā viņi var tēlot, ja neredz, kas tiek rakstīts, bet varu pačukstēt noslēpumu. Viena pazīstama skaistule man atklāja, ka viņa ir tā, kas stāv pūlī un no turienes dod zīmes, norādot, kā aktierim jāpārslēdzas un uz kuru pusi jāspēlē.

Par pašu teātri, jāsaka, ka kopējā tēma diezgan paskarba: par cilvēku dzīvi un pārdomām, traģēdijām un laimi.

Viens no spēcīgākajiem manā skatījumā bija motociklists, kur ne tikai labi tika tēlots, bet arī bija ļoti interesanta sižetiskā līnija. Dažas bildes pie Ububu. Ububu solīja, ka būs vēl.

Pārējiem skečiem arī nebija ne vainas un katrā bija ielikta gan dvēsele, gan situācija, kura kaut kādā mērā iešēžas atmiņā un sirdī.

Pēc Homo Novusa aizdevāmies mazā ļaužu pulciņā (es, Matīss, Cipiks, Sanita, Laura un Toms) uz Oranžu, kuru pametām aptuveni ap 3:00 naktī. Mājās braucām kopā ar Lauru baltā taksī, kuru vadīja sakarīga sieviešu dzimtas pārstāve. Tā parunājām vēl no sirds un bija labi!

P.S. Pirmo reizi mūžā manāmā reibonī bārā zīmēju blokshēmas un kodēju, rakstot C++ kodu uz lapiņas. Nu ko padarīsi, ja pirmkursniecei (Laurai) spiež darīt to, kam viņa nu nemaz nebija gatava, iestājoties savā fakultātē.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.