F. S. Ficdžeralda "Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu" Jānis Rubļevskis (koko) / 16.02.2012. 08:11 / #Grāmatas / 0 komentāri

Es tā noprotu, ka pēc šīs Ficdžeralda minigrāmatiņas ir uzņemta arī filma par Neticamo stāstu par Bendžaminu Batonu. Es gan baigi neiedziļinājos, bet jau tagad pateikšu, ka filmu redzēju ātrāk kā izlasīju grāmatu.

Kāpēc minigrāmata? Tāpēc, ka grāmatas lasāmā daļa ir nepilnas 95 A5 formāta lapeles ar diezgan lielu burtu izmēru. Izlasīju es to visu aptuveni stundas laikā.

Stāsts ir par kādu vīrieti Bendžaminu, kas piedzima vecs un visa mūža gaitā lēnītēm [no?]jaunojās. Tieši tā - kad viņu pirmo reizi tēvs ieraudzīja, viņš bija šokā - viņa priekšā mazā gultiņā, ievīstīts segās, sēdēja aptuveni 70 gadus vecs karķītis ar ķērcošu balstiņu, kas viņu nosauca par tēvu.

Sižets ir par to, kā viņš lēnītēm paliek jaunāks, meklē savu vietu dzīvē un izbauda tās dāvātos jaukumus, tajā pašā laikā škrobojoties par to, ka viss viņam jāizbauda ir savādākā secībā (augstskola vecumdienās, precības ļoti jaunam utt).

Ir interesanti lasīt par cilvēku, kas paliek arvien spēcīgāks, mati nevis nosirmo, bet paliek tumšāki, spēka paliek vairāk un prāta pietiek visu laiku... Tikai ne beigās.

Ja godīgi, tad salīdzinājumā ar filmu, grāmata ir diezgan sausa. Tur nav filmā parādīto pārdzīvojumu dziļa apraksta, tur nav nekā tāda, kas dziļi aizķertu sirdi. Tas ir vienkārši neticams stāsts par cilvēka dīvaino dzīvi. Es pat biju pārsteigts, ka no kaut kā tāda var izlobīt tik sirdi plosošu filmu.

Grāmatai 6.5 kokoi no 10, jo tur vēl varēja daudz ielikt iekšā - nu ļoti daudz.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.