E. Muldašovs "Dievu Pilsētas meklējumos - Šambalas skāvienos" Jānis Rubļevskis (koko) / 01.08.2011. 07:55 / #Grāmatas / 0 komentāri

Jūs mani variet atcerēties no tādiem rakstiem kā E. Muldašovs "No kā mēs esam cēlušies", "Dievu Pilsētas meklējumos" 1. un 2. Tiešām sākumā iesaku izlasīt iepriekšējo rakstu, lai saprastu, par ko ir runa.

Esi atpakaļ?

Tātad bija pienākusi kārta nākamajai Muldašova grāmatai - Dievu Pilsētas meklējumos - Šambalas skāvienos. Ar cerībām skatījos uz šo grāmatu... Patiesām cerībām. Domāju - būs atkal ekspedīcija - vajadzētu būt interesanti. Bet še tev - ar pirkstu acī iedūra man autora fantāziju lidojums... Tā kretīniski iedūra, ka palika žēl gan sevis, gan to visu tūkstošu cilvēku, kas šo grāmatu ir lasījis.

Grāmatā ir aprakstīta Tibetas ekspedīcija, kad Muldašovs ar savu komandu skraida riņķī svētajam Kailasam un zīmē "Piramīdām līdzīgus objektus". Plikie fakti bija interesanti.

Kretinēja tas, ka... Nu, piemēram, nodaļa sākas ar to, ka muldašovs ierauga kādu objektu un sāk prātot par to, kam šis objekts īsti bija paredzēts - un izdomā arī... Šis akmeņu veidojums varētu būt liels lāzers, ar kuru varētu izgrebt klintīs dajebko. Uz nodaļas beigām jau mēs jūtam, ka šī doma tiek pārvērsta aksiomā: Ar šo lāzeru izgreba piramīdas kalnos. To tēmēja uz vienu kalnu, uz kura bija spogulis, kas pārraidīja staru un nākamajam vēl viens spogulis. Un tā varēja izgrebt visus piramīdu kompleksus.

Nu pis mani zirgs - šito nemitīgo fantāziju bez gripatiņas faktu. Pilnīgi neiedomājams cilvēka marazms un sakritību ietērpšana zelta mākonītī, piemēram, tur nedrīkst iet, jo cilvēks "saspiestā laika" apstākļos, ja ir ļauns, var pārvērsties pelnos. Un aiziet Muldašovs uz to vietu viens. Viss ir mega kruti, līdz viņam sāk sāpēt kuņģis. Un viņš saprot, ka tā tiek izdzīts no viņa viss ļaunais un viņš pasakās visuvarenajam "Melnajam eņģelim" par to, ka tas viņu attīra...

Par to, vai ir vērts lasīt šo 638 lappuses lielo buļļkaku, nevaru pateikt. Ja nepatika iepriekšējā grāmata, tad nebendējiet sev garīgo ar šo nākamo marazmu. Ja patika, tad gan jau patiks arī šī. Fantāzijas viņam ir smukas - par mūžīgo dzīvi un cilvēces atdzimšanām.

Grāmatai 3 kokoi no 10. Tie paši tikai par zinātnisko fantastiku un skaistiem piramīdu zīmējumiem, ne par ko vairāk.

P.S. Nākamo grāmatu "Dievu pilsētas meklējumos 4 - Dzīvības Matrica uz Zemes esmu jau iepircis un izlasīšu tikai tāpēc, ka viņš sola aprēķinus. Gribu redzēt, ko var izdomāt, pīpējot alloplantu. Var jau gadīties, ka būs daudz interesantāka.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.