Blaumaņa "Zagļi" Jānis Rubļevskis (koko) / 01.03.2012. 09:06 / #Spams / 0 komentāri

Bijām kādu nedēļu atpakaļ atkal uz Dailes teātri, bet šoreiz uz kaut ko jautrāku - R. Blaumaņa pirms vairāk kā 120 gadiem sarakstīto un tagad Kārļa Aukškāpa režisēto izdrādi "Zagļi.

Ziniet, ir tāda dīvaina sajūta, ka tik vecai komēdijā var vilkt paralēles ar mūsdienām, bet ne jau par to ir stāsts.

Luga ir par to, ka Kurzemē ir parādījušies zagļi. Tā arī Kārlēnam tiek šis tas nozagts. Viņš, protams, pielādē pistoli un pa vienam zagļus noķer, bet, vai tie ir īstie kviešu un auksti kūpināta puscūķa stilba savācēji?

Luga par sadzīves tēmu - par zagšanu un līgavu lūkošanos. Ja pirmais cēliens ir pablāvs, tad otrajā tiešām var izsmieties līks.

Kārlēnu tēloja Spanovskis. Gribēju labāku sniegumu, bet nevar teikt, ka būtu slikts, bet vienmēr jau var gribēt labāku, bet vienalga nav tā, ka es viņu tagad nolieku, bet nu labāks būtu labāks.

Savukārt Ābramžīdu tēloja Paukštello. Un te nu redz uzskatāmi parādīts, ka nav nozīmes tam, cik liela ir loma - ja spēlē no sirds, tad tiešām var parādīt prasmes un var tikt pamanīts. Es tik joprojām nesaprotu kā var panākt tik labu dikciju? Viņš runāja šļupstot, ēdot pankūku un vēl ar žīdisko akcentu. Reizēm tāda sajūta, ka viņš pats nesaprot, ko runā, bet vārdi bija tik skaidri, ka saprast varēja pilnīgi visu. Glubokij poklon!

Vēl atsevišķi gribētu izcelt Namnieka lomas atveidotāju Gintu Grāveli, kas spēja katru mazāko rekvizītu apspēlēt tā, ka no smiekliem bija jāčurā biskēs. Piemēram, dramatiskākās situācijās viņa pielīmētā garā bārda trīcēja... Un trīcēja tieši tad, kad viņš stāvēja sastindzis profilā pret skatītājiem.

Vēl prikols bija tad, kad Kristaps Rasims meta ābolu prom uz mugurpusi, tad tas atsitās pret koku un iekrita tieši mucā... Vot to ir jāmāk (smaidu kā pārlaimīgs bērns).

Visumā gan luga, gan aktierspēle man patika un iesaku noskatīties visiem. Katrs sev atradīs tur kripatiņu kaut kā forša.

Piešķiru 8.5 kokojus no 10, jo Spanovskis tomēr varēja būt labāks :D


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.