Atskats uz 2023. gadu Jānis Rubļevskis (koko) / 04.03.2024. 10:02 / #Dzīve / 0 komentāri

Divus mēnešus briedis raksts. Nevis tāpēc, ka nebūtu laika, bet tāpēc, ka mūsdienās diezgan grūti saņemties kaut ko uzrakstīt. Mūsdienās arī vecums dara savu - ir grūti būt atklātam un runāt lietas, kuras ir dziļi personiskas, taču domāju, ka arī tā ir laba terapija.

Tāpēc īsumā aprakstu savu pagājušo gadu, lai nepazūd neviens gads, ko palasīt, kad būšu pensijā.

Darbs

Gada laikā ļoti daudz nav mainījies. Komandai joprojām nākas cīnīties ar PHP, kas vietām nav vēl pat 8.x, taču skaitliski esam paaugušies. Diemžēl esam arī zaudējuši arī pārīti ļoti labu speciālistu, par ko sāp sirsniņa.

Neskatoties uz to, esam pacēluši produkcijā šo to, kas strādā uz GO un plānos ir nošķelt no PHP monolīta un pārrakstīt mūsdienīgās tehnoloģijās vēl dažas nozīmīgas vairāku projektu daļas vai pat veselus projektus, kas nedaudz silda sirsniņu.

Beidzot manu statusu uzņēmumā apstiprināja arī oficiāli - tagad esmu Inženieru vadītājs (Engineering manager), kas, manuprāt, ir pēc profesiju klasifikatora nedaudz downgreids, jo pēc tā esmu IT projvads. Tātad mūsdienās programmēju apkaunojoši maz un tikai tad, kad atrodu laiciņu. Vairāk esmu kodējis priekš sevis brīvajā laikā nekā priekš darba.

Ja godīgi, tad ir iestājies nedaudz pagurums no skriešanas vāveres ritenī, bet domāju, ka pāris atvaļinājuma nedēļas to var itin viegli labot.

Grāmatas

Ja sausi cipari, tad gada laikā izlasīju 36 grāmatas, kas kopumā bija 14114 lappuses. Pamatā lēnītēm lasu cauri savu TODO sarakstiņu, kur diezgan 2023. gadā daudz iekrita tieši no Jū Nesbē “Harija Hola” sērijas (bija iekrājies), bet arī bez tā bija šis tas interesants. Laikam visvairāk jāizceļ tas, ka mans režisors (amatieru teātrī) Zigurds Neimanis uzrakstījis savu pirmo pilnmetrāžas darbu “Dubultportrets”, kas debijas romānam ir pārsteidzoši interesants.

Ģimene

Nekas pārdabisks nav noticis, ja neskaita to, ka mums tagad ir divi suņi. Lai Ričijam būtu jautrāk, ģimenē decembrī pieņēmām Poko (tagad, kad sauc suni, atsaucos arī es). Tā nu mēs tagad cīnāmies ar diviem ne visai kontrolējamiem mopšiem.

Vecākais dēls atžmiedza man darba istabu un jaunākie līdz ar to - guļamistabu, tāpēc sanāca pa vasaru divās istabās tāds palielāks remonts: tagad mazajiem bērniem ir sava istaba, lielajam sava… Man darbistaba iekārtota atsevišķā lielguļamistabas stūrī, kas ir pietiekami izolēta, lai es nesūdzētos. Tam ir arī savas priekšrocības - man tagad ir kondicionieris un vasarā nevajadzēs lipt pie krēsla. ## Par pārējo

Pagājušo gadu Zemessardzē noslēdzu ar berešu maršu - izturēju tos (man) 35km ar pilno ekipējumu un diezgan smagajiem pārbaudījumiem, taču tas nenāca par labu manai mugurai. Gadu beidzu ar veselības problēmām, kuru dēļ Zemessardzi apmeklēt līdz pat šī pavasara beigām tā īsti nevarēšu.

Ar koku (pseidogaldniecību) pa gadu esmu nodarbojies tieši necik. Kad paskatījos gada patēriņu elektrībai garāžā - esmu nodedzinājis tikai 1KWh… Kauns pašam un, ceru, ka arī visiem apkārtējiem.

Nedaudz pa tehnisko - esmu sācis aktīvi darbam un ne tikai izmantot NeoVim. Ticiet vai nē, bet ar katru dienu patīk arvien vairāk. Gaidu totālo bedri, kad gribēsies mest mieru, bet pagaidām pietiek pacietības meklēt internetos pamācības un pluginus.

Nākotnes plāni

Atpakaļ ceļa vairs nav - būs jāaug vēl vairāk profesionālā ziņā. Tagad jau manā pakļautībā (arī pastarpināti) ir 17 programmētāji un 5 QA speciālisti. Man ir pirmā apakškomanda. Ja es nokomplektēšu vēl vienu, tad beigās būs superīgi stipra komanda, kas varbūt beidzot to tehnisko parādu spēs daudz maz izsmelt un mūsu produkti spēs apmierināt ne tikai lietotājus, bet arī pasūtītājus.

Vēl es gribu izmēzt visus sūdus no garāžas, lai atkal ir jauki un nepiekakāti un, lai ir motivācija tur biežāk aiziet. Jo vairāk saules, jo vairāk gribās padarboties… Varbūt nopirkt tomēr man to pusautomātisko metināmo aparātu?

Vēl es gribu saplānot virtuves remontu, bet tas laikam tāds slapjais sapnis, jo šis remonts pavilktu līdzi visu apakšējo stāvu, ko viena akna mūsdienu dārdzības apstākļos pavilkt var arī nespēt. Nu kaut kad jau man to tomēr būs jāizdara.

Šogad ir doma atpūsties vairāk, bet šaubos, ka sanāks, tāpēc par galveno izvirzīšu izpildīt sevis nosprausto 50 grāmatu izaicinājumu 2024. gadā. Es jūtu, ka sanāks.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.