Atskats uz 2005.gadu Jānis Rubļevskis (koko) / 30.12.2005. 16:09 / #Dzīve / 7 komentāri

Kā jau ierasts, gada nogalē jāatskatās uz padarīto! Ko ta es pa šo gadu esmu labu/sliktu izdarījis? Mēģināšu tā nedaudz paprātot un pastāstīt par pagājušā gada gaitām...

Un tātad - 2005. gads iezīmējās ar diezgan uztraucošiem notikumiem.

Sākšu ar darbu. Pirmais bija tas, ka aizgāju apmēram aizgāju no darba, bet ne pa visam... Tagad vēl kaut ko reizēm tur padaru, bet kā rasētājs vairs nestrādāju. Nākošais posmiņš bija tas, ka vienai būvnieku grupiņai pamācīju AutoCAD programmiņu, kas man par to darbiņu ienesa diezgan normālu piķīti, pie tam bija patīkama pieredze - zinu, kāda dzīve ir docētājiem. Vēl sāku nodarboties ar haltūrēšanu webu jomā... Tas gan pašā gada nogalē. Līdz ar šī biznesa uzsākšanu, izkristalizējās nedaudz arī vīzija par turpmākās dzīves karjeras izvēli.

Skola: Bija ļoti grūts posms ar bakalaurantūras pēdējo semestri... Dažādu neparedzētu iemeslu dēļ (vairāk gan slinkuma) laicīgi nespēju uzrakstīt bakalaura darbu. Tiesa man paveicās ar to, ka ļāva nodot un aizstāvēt vēl septembrī, ko arī izdarīju un iestājos maģistratūrā budžeta grupā. Tīri patīkami - mācīties arī ir forši. Līdz ar mācīšanos un nelielu rukāšanu sanāk arī pamācīties.

Par datoriem: kādu pus gadu lietoju kā operētājsistēmu tikai linuxi, bet tad man jams nobruka (žēl), bet slinkuma dēļ, atpakaļ neuzliku :(. Linux laikā izstrādāju vienu projektiņu, kuru vēl neesmu pabeidzis, bet domāju to izdarīt nākamā gada sākumā. Pārbūvēju arī savas lapas struktūru un dizainu, bet tas jau laikam ļoti labi redzams. Tāpat pirkstu esmu pielicis pie tādiem projektiem kā LAS un Zveltnis (attīstības stadijā - vajadzīga dizaina pārbūve un dažādu fīču pielikšana). Tāpat beigu stadijā ir vēl divi projekti, bet neienākušo materiālu dēļ es jamos nevaru līdz gada beigām pabeigt.

Atpūta: pagājušo jaungadu nosvinēju ar kolēģiem janvāra sākumā Igaunijā, kur tika likti pirmie pamati normālai snovošanai.
Vasarā biju aizlaidis uz Ukrainu pie radiņiem. Izdarīju visu, ko tur gribēju izdarīt un jūtos ļoti gandarīts, ka tur pabiju. Domāju, ka kādā 2007.gadā vajadzētu vēlreiz aizlaist, jo nav nemaz tik dārga visa tā padarīšana.

Pie veiksmēm varētu pieskaitīt to, ka esmu iepazinis dažus jaunus ļaudis šogad, ar kuriem tiešām patīkami būt pazīstamam. Tāpat arī paveicās vinnēt 2 biļetes uz priekšu un atpakaļ lidojumam uz Vāciju, ko mēģināšu vasarā arī piepildīt.

Nepadarītais: kā vienmēr, nav veicies ar draudzenes atrašanu, kas jau sāk piebesīt. Kaut kā uznācis tas vecums, kad otrā pusīte ir pilnīgi nepieciešama, bet nu - cerēsim, ka šajā ziņā nākamais gads būs veiksmīgāks.
Neesmu apgāzis pa gadu nevienu mašīnu, kas arī priecē ;D
Neesmu velosipēdam salabojis riepu, kas reāli nomāc.

Vīzija par nākamo gadu: Janvāris paies ceļošanā (Somija un Čehija), tāpēc domāju, ka būs grūti ar sesijas pieveikšanu. Nākamā doma - janvāra beigās dabūt darbu. Domāju, ka sākumā gribētu būt par PHP koderi, jo to daudz maz es tomēr māku, bet neatteiktos arī pamācīties kaut ko citu. Vasarā doma aizceļot kaut kur uz eiropu, izmantojot arī vinnētās lidmašīnas biļetes. Par pārējo nemāku spriest, jo ar plānošanu aizrauties nedrīkst - vienmēr kaut kāds aplauziens sanāk.

Laimīgu Jauno 2006.gadu! Un paldies par to, ka jūs manus murgus arī izlasiet kādreiz ;)


Komentāri:

koko @ 24.05.2006. 10:42

Paldies! Šis tas ir izdevies! Sesiju daudz maz noliku (viens parāds palika, bet to šonedēļ [tiesa gan jau pus gads gandrīz pagājis ;)]), Somijā un Čehijā pabūts - nenormāli labi atpūtos, darbs ir dabūts un ar to esmu aprmierināts - kā jau vēlējos - esmu PHP programmētājs, par vasaru un ceļojumiem vēl nezinu, bet esmu apņēmies īstenot, draudzeni vēl neesmu atradi, bet joprojām ceru (es maita laikam izvēlīgs un bremzīgs nežēlīgi)... Nu apmēram tā :D

Madara @ 24.05.2006. 10:26

Jauks teksts,vēlos tik pavaicāt,vai ir izdevies ieplānotais? Lai veicas!

koko @ 02.01.2006. 11:43

Nemaz ar tevi pat nestrīdos :D

Gastonz @ 02.01.2006. 10:20

Izlasīju, izlasīju... :)
Nu es gan šādu atskatu neveidošu, jo praktiksi neko neatceros.. :D
Tev ar laimīgu!
P.S. Baigo pasākumu palaidi garām... bija tiešām baigi jautri... vakarā būs raksts! :)

r21vo @ 30.12.2005. 19:37

Laimīgu jauno gadu :) Novēlu atrast draudzeni :D

Raikons @ 30.12.2005. 17:42

Priecīgu Jauno gadu arī tev... Nu labs tomēr gadiņš bijis, bet nākošais vienmēr ir labāks :)

napalmEye @ 30.12.2005. 14:50

Laimīgi! Gan jau ka vēl piekāpsim.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.