Atkārtojos, bet sāp vienalga Jānis Rubļevskis (koko) / 07.02.2007. 18:56 / #Datori / 9 komentāri

Jau diezgan ilgi stāstu, ka man bessī MS Windows kā suga. Stāstu, ka nav ērts, stāstu, ka gļukains utt. Bieži vien tas ir tikai tāpēc, ka es mīlu Linux.

Esmu nonācis beidzot pie ļoti spēcīga argumenta par ļaunu logiem. Kā jau visi ļoti labi zina, tad visvairāk cilvēku uz pasaules tomēr joprojām lieto Windows. Līdz ar šo nesaprotamo paradoksu sanāk arī tā, ka visvairāk cilvēku uz pasaules ir tādi, kas ne vien nemāk pareizi lietot operētājsistēmu, bet lieto windows, kuru ir tik ļoti viegli nograut, zinot to, ka vīrusu ražotāji pamatā strādā tieši šīs operētājsistēmas labā. Līdz ar to esmu cilvēks, kam tik ļoti bieži nākas čakarēties ar sabeigtām sistēmām, kas atkal paradoksāli izrādās tieši windows. Tas nenormāli nokaitina.

Nelaime ir tāda, ka vairumā gadījumu ir tā, ka cilvēks grib, lai visa viņa informācija būtu saglabāta kā arī viss pēc labošanas paliktu savā vietā. Diemžēl tas nav tas pats, kas linuxī nobekapot /etc un /home direktorijas, tas nav tas pats, kas paņemt bezmaksas distributīvu un 15 minūtēs visu savest kārtībā - tā ir nenormāla pistne.

Tā, piemēram, šodien man atnesa portatīvo, kas itkā neiet, jo nokaras uz tīkla diska piemapošanas. Paskatījos, ka antivīrusam ir beidzies aktivizācijas periods, tāpēc uzliku bezmaksas antivīrusu un noskanēju disku. Tika atrasti gandrīz 400 inficēti faili, jo ielaists bija vīruss, kas inficē visus izpildāmos [lasīt: exe] failus. Pēc notestēšanas antivīruss pateica, ka, lai salabotu visu, nepieciešams pārstartēties (tas man nepatika, jo zināju, kas lielākoties pēc šitāda pieprasījuma notiek). Pazuda pilnīgi visi exe faili. Nu ko - man neviens nebija atnesis ne Windows instalācijas disku, ne arī kaut ko vēl. Meklēju disku ar līdzīgu sistēmu un liku virsū. Tā kā nebija draiveru, tā kā tas ir portatīvais un tā kā windows (home izlaidums) ņemts no citas firmas portatīvā recovery diska, tad, protams, nebija arī draiveru un uz draiveru nebūšanas setups restartējās. Iebaroju kaut kādus kreisos draiverus, bet setups vienalga pie 2 minūtēm līdz beigām restartējās (trīs reizes mēģināju).

Pavadīju kopumā pie kompja kādas 10 stundas un nekas labāks kā bija nav palicis. Vienīgais mierinājums - zinu, ka ar datiem viss ir ok, taču raize tāda, ka rītā nāks tas ārzemnieks, kam (drīzāk jau viņa slāvu tautības draudzenei) pieder tas portabļeds. Būs vien atkal jāapbēdina un jāaizsūta dillēs pēc instalācijas diska.

P.S. Tā ir, kad pie datora pielaid cilvēku, kas nemāk ne updeitot sistēmu, ne arī paprasīt kādam, lai tas kāds atjauno viņai antivīrusu...

Esmu dusmīgs un nokaitināts!

P.P.S. Un, mūsu literāti, nepiesienieties manam slengam. Kas gribēs, tas sapratīs!


Komentāri:

koko @ 30.01.2009. 23:02

dsaf, zagt nav labi!

dsaf @ 30.01.2009. 22:29

bljin tas tavs antiviurus dzesh ara visus keygenusz

Mfz @ 08.02.2007. 18:01

Vislabākā un visdrošakā tā, kuru vislabāk pats pārzini.

Shadowbird @ 08.02.2007. 16:25

Un Linux risinājums ir - tupiem cilvēkiem viņš ir (tālāk par office+internet) nelietojams. Ideāls security? Nu nez. IMO nav ko cilvēku stulbumu novelt uz OS. Windows ir populārs tieši tāpēc, ka ir ērti un viegli lietojams (jā, arī nograujams) vienkāršajiem lietotājiem, un ķimerējams tiem, kas grib ķimerēties. Linux pietrūkst lietojamības, Macintosham - ķimerēšanās.

Kā uz Linux var ar kaulu smadzenēs iedzīto "make && make install" uzstādītu progu izdzēst (uninstall)? Vai arī tikt vaļā no slavenā "apt-get install" "installed to satisfy dependencies" packagiem, kad galvenais package tiek noņemts?

koko @ 08.02.2007. 06:02

He he :)
Paldies par padomu, bet nu jau viss ir izdzeests, tb visi vīrusi :D

0nkulis @ 08.02.2007. 05:47

tiešitā

Platais @ 08.02.2007. 05:37

un vēl, cik zinu grisofta bezmaksas antivīruss neārstē, bet dzēš, pamēģini no freedrweb.com - cureit.

Platais @ 08.02.2007. 05:36

Ja tas ir Fujitsu - Siemens, tad BIOSā advanced sadaļā ir jābūt vienam diezgan īpatnējam punktam, kas ļauj atslēgt diska kriptēšanu - līdz ar to pasākums aiziet ar standarta Windows driveriem.

usver @ 07.02.2007. 20:14

Portāblis ar kaut kādu hārdvārdisko RAID, kam draiverus pat ne ražotāja mājaslapā nevar atrast?


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.