Analīze pa naktīm Jānis Rubļevskis (koko) / 05.05.2008. 18:09 / #Dzīve / 2 komentāri

Bija man tāds priekšmets "Prasību inženierija". Ļoti noderīgs, ja cilvēks domā savā dzīvē kaut ko analizēt, jo iemāca visādas metodoloģijas, to labās un sliktās īpašības, pielietojuma veidus un domēnus utt utjp.

Šodien savajadzējās vienu praktisko darbiņu nedaudz apskatīt un tika izlasīti arī secinājumi. Nezinu, kādā pālī un cik vēlu (parasti jau tie darbi tapa aptuveni 4:00 naktī pēc viena vai diviem aliem), bet nu pēdējā atkāpe praktiskajā darbā ir vienkārši pērles cienīga un iesper pa manu tvirto dupsi ar visu spēku:

Ja būtu nepieciešams analizēt prasības ļoti apjomīgai programmatūrai, uzskatu, ka izvēlētos SWEBOK izpētes stilu, vienlaicīgi izmantojot VOLERE ieteiktos virzienus, tādā veidā optimizējot analīzes procesu. Iespējams, rūpīgāka izpēte parādītu, ka tas nav iespējams, taču uzskatu, ka apjomīga projekta gadījumā neviens viedoklis nenāk par sliktu
Man šķiet, ka kaut ko tādu ar svaigu prātu domājošs cilvēks nevarētu uzrakstīt. Vēl man šķiet, ka es, ja būtu priekšmeta pasniedzējs, šo atkāpi pasvītrotu ar sarkanu flomīti un ierāmētu pie katedras sienas (protams, darbu neieskaitītu).


Komentāri:

koko @ 06.05.2008. 03:43

Tur ir standarta "bla bla bla", kas izklausās gudri, bet jēgas tur nav nekādas :D

kxd49 @ 05.05.2008. 18:03

Ļoti "zinātniski" uzrakstīts :) - es pat pirmo reiz izlasot īsti nevarēju saprast, kas ar to domāts :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.