Aiziet, lai atgrieztos jaunā gaismā Jānis Rubļevskis (koko) / 31.10.2006. 10:31 / #Dzīve / 6 komentāri

Nu ko... Jūtu, ka tuvākās dienas būs nežēlīgi noslogotas, tāpēc jāuzraksta vien ir tagad.

Esmu paredzējis doties 3 mēnešu atvaļinājumā uz laukiem, kur nebūs interneta. Būtībā sanāk tā, ka dzīvošu laukos un ik pa kādam laiciņam parādīšos Rīgā personīgās un pusdarba darīšanās.

Iecerētais plāns sekojošs:

1) pirmo nedēļu kārtīgi izgulēties un ik pa pārdienām kaut ko pakodēt, lai mēneša laikā tiktu galā ar visām iekavētajām haltūrām, nodotu tās un aizmirstu par viņām vispār.

2) Tā kā daudz maz ir pabeigta senču māja un otrais stāvs domāts man un bračam, tad sanāks, ka es tur dzīvošu viens. Būs jāiekārto sava istaba un kaut ko jāpadara arī lietas labā visai mājai kopumā. Jāsaved un jāsakrauj malka arī. Tas tādai fiziskai atslodzei... Ik pa laikam paslēpošu.

3) Doma ir beidzot uzrakstīt kaut ko nopietnāku par parastiem bloga rakstiem. Tā kā nebūs interneta, tad pa vakariem pie tā arī pieķeršos. Vienīgā šaize ir tā, ka pašam patīk nenormāli lasīt, tāpēc tas varētu traucēt paša radošo rindiņu attīstībai.

4) Kad būšu nedaudz atguvies, tad uzbliezīšu BRAND NEW dzinēju savai lapai un uz tā paša dzinēja bāzes, attiecīgi modificējot, jāuztaisa arī normāla sistēma Sirkes jaunkundzei (solījumus jātura).

5) Doma ir tādu pilnas slodzes darbu vairs kādu laiku nedarīt (vismaz 5 mēnešus). Līdz ar to gribās arī nedaudz aiziet prom no kodēšanas. Vēl neesmu nolēmis, ar ko pelnīšu iztikai, bet pagaidām vairākas idejas - rasēšanas haltūras, nelielu vizītkaršu lapeļu izstrādes haltūras, OpenOffice apmācība sekretārēm, AutoCAD un QCAD apmācība studentiem un/vai kaut kas līdzīgs... Kods ir nedaudz piegriezies - var sajukt tā prātā...

6) 2007.gada janvārī paredzēts doties uz Zviedriju pasnovot. Tad arī neliels relaksiņš iestāsies;

7) Janvārī jāaizbrien uz RTU atjaunoties maģistratūras otrajam semestrim. Pagaidām doma ir tāda, ka mēģināšu virzīties OMG izstrādājumu virzienā, jo zinātne diezgan jauna un tai ir ļoti liela potence. Par to jau arī izvēlējies izstrādāt maģistra darbu, kā vadītāju, izvēloties Profesoru Jāni Osi, kas arī ir krutākais džekiņš šajā zinātnē visā RTU un nebrīnītos, ka arī valstī.

8) Gribās tikt projām no kojām, bet redzēs kā būs. Ja nestrādāšu, tad ar haltūrām to būs pagrūti atļauties, bet dzīve rādīs...

9) ceru pa šo īso brītiņu pie sevis laukos sagaidīt arī ciemiņus. Daži solījās atbraukt uz dzimeni. Skatīsimies vai nepiečakarēs... Parasti jau kāds tomēr piečakarē... Žēl, bet tāda ir dzīve...

10) Par blogu - raksti būs retāk, bet, ja būs, tad no teikti vienlaicīgi iegāzīsies vairāki un ne visai īsi... Piedodiet, bet tāda nu ir dzīves patiesība... Gribat - lasat, negribat, nelasat... Pie tam vēl gan jau esat pamanījuši, ka pēdējā laikā raksti ir vairāk par dzīves filosofiju un tās jēgas pacerēšanu. Domāju, ka stipri nekas daudz nemainīsies, jo man dzīves posms tāds, kad kaut kas beidzas un kaut kas sākas pilnīgi no jauna - daudz domu un pārdomu...

11) Nenormāli gribu uzrakstīt normālu recenziju par Remarka "Triumfa arku". Tēzes atzīmēju uz lapiņas. Grāmata tikai pusē, bet jau ir sakrājušās kādas 50. Līdz ar to var domāt, ka recenzija uz kādām 30A4. Varbūt kādam palīdzēs mācībās, bet man palīdzēs dzīvē - jādara to, ko grib darīt un ko patīk darīt...

12) Ak nu jā - turpmāko dzīvi domāju vairāk saistīt ar mācībām, plānošanu, analīzi, specificēšanu un kvalitāti. Būs daudz jāmācās, bet tad tautai paliks vieglāk. Līdz ar to pie koda centīšos neķerties vairāk kā hobija līmenī, jo kodēt man patīk tikai to, ko es tiešām gribu kodēt. Tomēr, ja ir kāda haltūriņa, tad ziņojiet - ja ne man, tad citam tas varētu būt noderīgi!

Divpadsmit ir mans laimīgais skaitlis, tāpēc ar to arī beigšu. Ceru, ka CTO man neiestāsies tādā mērā, ka nojūgšos, bet zinu, ka man pietrūks saskarsmes. Mobilā rēķins noteikti uzaugs. Žēl būs neizlasīt visus Jūsu piedzīvojumus. Reducēšos uz kādiem 5 blogiem. Varbūt izdomāšu kādu flešīgu RSS savācēju, lai var vēlāk offlainā jūs lasīt, bet tas tā.

Tjipa atvados, bet palieku... Tas tā dīvaini, bet tomēr nedaudz skumji. Nav iespējams visu kā ar nazi nogriezt, nav iespējams mainīt dzīvi vienā dienā, visam nepieciešams starpposms. Man liekas, ka 3 mēnešu man pat nepietiks, bet tas būs ļoti labs sākums!


Komentāri:

simbel @ 02.11.2006. 18:13

Super, vēlu veiksmi!! Noteikti viss izdosies ;)
Ui, es tā nevarētu... nespēju nodzīvot laukos vairāk par pāris dienām.

fassko @ 01.11.2006. 06:52

Manuprāt, ļoti laba doma, lai pārdomātu dzīvi un turpmāk ko un kā darīt, dzīvot! Es arī tā gribu, un es arī neticu, ka ir kāda lieta, ar kuru var nodarboties visu mūžu, nav jau vairs padomju laiki, kad jāstrāda bija vienā vietā 40 gadus :)

koko @ 31.10.2006. 17:52

Pity, I am!

bubu @ 31.10.2006. 17:42

5) ... Kods ir nedaudz piegriezies - var sajukt tā prātā...

You are weak, old maan..

koko @ 31.10.2006. 13:03

Ideālais variants, protams, būtu, ja man kāds labvēlis katru dienu tos rss savāktu kādā smukā failiņā un tad kaut kādīgi atsūtītu (pa pastu vai e-pastu), tad man būtu vismaz kaut kāda nojausma par to, ko dara cilvēki pasaulē ;)

are @ 31.10.2006. 12:58

Nu tad lai veicas atpūšoties ;)

Hmm, tā ideja par RSS savācēju, kas visu piem samet TXT failā vnk nav slikta. Ik pa laikam savāc visus rakstus, iespējams pat komentus ar, un lēnām lasi.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.