Agnese Zapere "Cīrulīši" Jānis Rubļevskis (koko) / 27.11.2012. 18:51 / #Grāmatas / 0 komentāri

Par šo grāmatu var mierīgi rakstīt, nebaidoties no spoileriem, jo, kas Tu būtu, cienījamais lasītāj, ja nebūtu vismaz vienreiz mūžā redzējis mākslas filmu "Ziemassvētku jampadracis"? Tieši tā, šī filma ir balstīt uz grāmatu "Cīrulīši".

Ļoti iespējams, ka šo garadarbu man vajadzēja lasīt jau kaut kad skolas laikā, kad bija jāurbj cauri obligātajai literatūrai, bet es taču "liku kloķi" uz tām grāmatām, ko noteikusi Izglītības ministrija un ne velti - tajā laikā es nebūtu šo jaukumu tā novērtējis.

Stāsts ir par kādu jauku ģimenīti, kur tēvs ir mūzikas skolotājs, māte ir mājsaimniece un viņiem abiem ir brīnišķīgi septiņi bērni - četri puikas un trīs meitenes (tajā laikā kontracepcijas laikam nebija). Norises laiks ir viena ziema - no sākuma līdz galam. Stāsta problēma - izaudzināt godīgus un strādīgus bērnus ar tiem līdzekļiem, kuri ir pieejami, kas abiem vecākiem ļoti labi izdodas.

Man šķiet, ka grāmatas aprakstu varu arī nerakstīt. Gribās vien izteikt dažus salīdzinājumus ar filmu, jo grāmata ir daudz pozitīvāka kā "skrejošās bildes":

Tā pat, ļoti daudz svarīga filmā ir izlaists un to mazo lietiņu dēļ vien ir vērts grāmatu izlasīt, lai saprastu kopainu.

Lasījās mega ātri un gandarījums ar katru izlasīto lappusi arvien palielinājās, tāpēc grāmatai dodu 10 kokous no 10 un iesaku izlasīt katram.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.