Мы из Будущего [2008] Jānis Rubļevskis (koko) / 07.10.2009. 12:02 / #Filmas / 6 komentāri

Vakar bija tas prieks noskatīties 2008.gadā izdotu krievu filmu Мы из Будущего. Lai jau prieks tiem, kam patīk kaut kāda kārtība, sākšu ar nelielu aprakstu no sava subjektīvi emocionālā viedokļa puses.

Žanrs: kā vienmēr - sajaukums. Es pamanīju romantisku drāmu, fantastiku, kara filmu un komēdiju vienā. IMDB vēl piemet klāt tādu lietu kā adventure, bet vai tad fantastiska kara filma to jau sevī neiekļauj? Stulbs var palikt ar tām definīcijām un žanriem, bet par to jau cits stāsts.

Aptuvenais saturs: četri džekiņi aptuveni vecumā no kādiem 25 - 30 gadiem aktīvi 21.gadsimtā apbraukā visādas 2. Pasaules kara kauju vietas un dikti rok, lai atrastu visādas relikvijas, kuras, protams, var pārdot un iegūt par tām diezgan pieklājīgas naudiņas. Arī šoreiz viņi atbrauc uz vienu vietu un rok kā tādi buldozeri. Lai cik dīvaini arī nebūtu, viņi atrok kādu bunkuru, kurā atrod dažādas lietas, tajā skaitā arī kaut kādus dokumentus. No prieka, kā jau normāli krievi, viņi nedaudz salejas šņabi un turpina pētīt vecos papīrus līdz uzduras uz četru cilvēku personu apliecinošiem dokumentiem... Jūs neticēsiet - dokumentos ir mūsu varoņu bildes...

Protams, džekiem "iestājas šķidrais" [lasīt - samīžas ne pa jokam] un domā, ka ļevo šņabi iepirkuši, tāpēc visi skrien uz ezeru nopeldēties, lai atietos... Ienirst 21. gadsimtā, iznirst 1942. gada kara zonā starp krieviem un vāciešiem...

Tālāk nestāstīšu - jāredz katram pašam...

Par aktieriem: tēlojums ļoti labs un tāds arī daudz maz krievu stilā, kurš man jau kopš jaunām dienām ir paticis. Par džekiem neko nevaru teikt (nespēju novērtēt vīriešu ārieni), bet nu džusīte, kas tēloja medmāsiņu kara laikā, bija tāda puķīte, ka es būtu pat ar mieru karot mūsu varoņu vietā, ēst zemi un šļūkt ar dibenu pa klinti (varbūt), lai tikai tiktu viņai klāt (gan jau es stipri pārspīlēju), bet nu skatīties uz kopējo ainu bija ļoti patīkami.

Specefekti: ļoti labā līmenī un diezgan reālistiski - nebija kaut kādu mega dupa pietuvinājumu ar lodi galvā un smadzenēm uz dzeloņdrāts, bet tāds normāls kariņš ar reāliem tankiem un reālām granātām, kā arī reālām granātu izrautām bedrēm, bet bez pārspīlēta gaļinieka.

Un tagad par pašu krutāko - sarunas stils. Nu "ei tu kāst [dirst?]!", kā teiktu Vitjka. Es biju uz pakaļas. Tik sajūsmināts par tekstu sen nebiju bijis - krieviem tomēr tā valoda ir supper sulīga. Gan flirtēšana, gan savstarpējā runa, gan arī viss pārējais - vienkārši forši. Protams, neiztika arī bez lamuvārdiem (nu kurš kara laikā nelamātos?), bet arī ar to nebija pārspīlēts. Lūk kaut kas no tā, ko atceros:

1) Бойцы из нас как граната из говна;
2) (Skrienot pa kara lauku) Урааа!!!!! Сука.... Урааа!!!!!! Сука....

Iesaku noskatīties pilnīgi visiem, kas, protams, saprot krievu valodu. Filmai no manas puses par vispārējo izpildījumu, tēlojumu, specefektiem un scenāriju 9 kokoi no 10 (vairāk neliku, jo esmu palicis pēdējā laikā pārāk taupīgs).

P.S. Paldies Mc par to, ka mani informēja par šo filmu.


Komentāri:

koko @ 12.10.2009. 04:16

Aha.. Un beigās, kad atgriezās, ar akmeni noskārpēja to fašitisko tetovējumu ;)

binary @ 11.10.2009. 12:37

Aha, tas "Бойцы из нас как граната из говна" bija labi manāms :D Vispār jau nereti šķiet, ka lielā mērā tāda ir tā tagadējā paaudze (nu ne visi, protams). Bija manāms arī tas, ka mūsdienās viens otrs nereti fano par lietām, par kurām nojēgas nav nekādas (viens tur laikam sākumā fanoja par fašistiem).

koko @ 10.10.2009. 06:51

Nu tā otra māsiņa mani īpaši neinteresēja :D

Uldis @ 08.10.2009. 12:35

Kā Tu zini, ka viņu uzspridzināja? Viņa jau varēja paspēt iziet no tās blindāžas, kamēr tas tur pa bedri lēkāja. Māsiņas jau tur bija vairākas :)

koko @ 08.10.2009. 06:51

WTF? Viņu tak 1942. uzspridzināja!

Neesmu otro redzējis, bet vajag ielikt plilistē ;)

Uldis @ 07.10.2009. 16:13

Paldies par ieteikumu, mēģināšu tuvākā laikā ielikt savā pleijlistē.

P.S.
Kā ar filmas otro daļu- esi redzējis vai tik taisies? Izskatās pēc sižeta līdzīga (tikai jau par 1944.g). Un tur arī būs tā pati medmāsiņa ;)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.