Zaboboni Jānis Rubļevskis (koko) / 13.07.2007. 06:44 / #Spams / 8 komentāri

Zabobons - parādība, kad vienam notikumam seko cits notikums. Biežāk nelāgs. No notikuma var izbēgt, veicot kādu pretdarbību, piemēram, saka: "Ja uzkāpj uz akas, tad jāapgriežas ap savu asi, citādi būs nelaime!", saka: "Ja melns kaķis skrien pāri ceļam, jāspļauj trīs reizes pāri plecam un jārāda kaķim pigas, citādi būs nelaime!".

Es saku, ka tās ir buļļu kakas. Nestrādā neviens no tiem tizlajiem zaboboniem (parasti). Piektdiena trīspadsmitais citiem ir pat laimīga diena. Par aku izdomāja, lai piedzērušies indivīdi neiekristu kanalizācijas turbā un neaizmigtu sūdos. Par kaķi izdomāja, lai uz ceļiem būtu mazāk līķu. Un tā var vēl ilgi un dikti.

Tomēr, jāatzīst, ka esmu pasācis ticēt divu netkarīgu zabobonu salikumam. Ir divi tādi teicieni: ja uzvelc kādu apģērba gabalu nepareizi tad piedzersies; ja niez deguns, tad dabūsi pa muti vai piedzersies. Nu un manā interpretācijā: "Ja apģērb nepareizi kreklu un pa dienu niez deguns, tad 100% dzersi." Ar piedzeršanos tam nav nekāda sakara, bet nu ar dzert es domāju vismaz 2 - 3 aliņus.


Komentāri:

black_mamba @ 13.07.2007. 12:22

ar šitiem jokiem pa kaķiem, 13. datumu un citām maņticības fīčām vispār nepievēršu uzmanību, kā jau Tu teici, buļļu kakas, vot Mērfija likumi gan uz dzīvi mēdz iedarboties...

Shadowbird @ 13.07.2007. 07:58

Māņticības efektivitātes pakāpi nosaka cilvēki. Sava dzīve ir viena lieta, ko katrs spēj kontrolēt ļoti lielā mērā. Ja pietiekami pārliecini sevi, ka melns kaķis vai skaitlis 13 nozīmē, ka dzīve jāsačakarē, tā arī izdarīsi. Pārējie lielākoties var klapēt ar ausīm.

koko @ 13.07.2007. 07:40

Es jau neteicu, ka tās ir muļķības. Teicu, ka buļļu kakas... Un zīmes ir māņticība. Tiklīdz tic vienai vai citai zīmei, cilvēks sevi paarliecina, ka būs sūdi, rodas ap šo cilvēku nelāga aura, kas tos sūdus piesaista. Ja netic, tad nestreso un pozitīvisms piesaista pozitīvo.

iivs @ 13.07.2007. 06:37

dziive pilna ar ziimeem, katram taas ir savas, vienam iedarbojas tas, vienam kaut kas cits ... vienam laimiigie cipari taadi, citam atkal citi, katrs mees esam dazhaadi, bet taapeec jau nevaj teikt ka tas viss ir muljkjiibas

Ghirts @ 13.07.2007. 06:30

Es gan tam visam ticu. Tieši tāpēc šodien visu dienu sutināšu pie pc un ārā neiešu (JOKS, protams)

simbel @ 13.07.2007. 04:44

Piekrītu šajā jautājumā :) Māņticība nedarbojas.

Gastonz @ 13.07.2007. 04:18

Vecīt, 3 aliņi nav dzeršana :D

iivs @ 13.07.2007. 04:01

nu par melniem kakjiem, man pietiek vinjus ieraudziit ... ... peedeejo reizi, kad redzeeju 3 peec kaartas (tas ir diezgan lieli suudi jau) ... manupraat tas attiecaas uz to, ka manam jaunnopirktam autinjam kaa iraadas ir bojaats luukas mehaanisms un kad lietus liist, tad viss salons pludo ... ... nu ne pa velti taadi melnie kiskas ... uz maniim darbojas.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.