Weblapas un konsole... Jānis Rubļevskis (koko) / 31.12.2003. 22:00 / #Spams / 5 komentāri

Nu vienreiz chat.delfi.lv #coders roomiņā viens cilvēks iemeta savas lapas linku un paprasīja, lai kāds iečeko un uztaisa ekrānšāviņu. Pēc kāda brīža skrīnšots bija iemests un es iečekoju. Tīri sakarīgi izskatījās, bet tad par šo iespēju piemirsu.

Tad nu man sanāca tā, ka nobruka x`i manam luņuxim, par ko jau rakasīju iepriekš. Nu un nec joprojām palika... Vajadzēja kaut ko iečekot (jāpiemetina, ka tagad ir pārlikts gan linux, gan x`i, jo tjip nezināšanas dēļ sanāca x`u dēļ biku nočakarēt arī visu sistēmu)... Nu un tad es tā sāku skatīties... un sāku ar savu lapu...

Ir vairāki secinājumi, kas noved pie nelielām pārdomām:

1) vissakarīgāk izskatās lapas, kurām linki ir sakārtoti augšējā daļā un teksts ir uz leju... Un nav blakus nekādu navarotu (piem. banerīši utt), jo konsole visu rāda pēc kārtas.

2) Nu vēlams attēliem un citādiem navarotiem, ko konsole neparāda, likt normālus nosaukumus, lai var normāli arī visu saprast lapā.

3) Jo mazāk linku sākumā, jo labāk, jo, teiksim līdz lapas lejā esošajam linkam jāiet caur visiem iepriekšējiem. Protams var arī spiest Page Down un tad uz augshu, bet nu whatever...

3) Īstenībā inčīgi apskatīties lapu no konsoles... Tikai ieteitku es apskatīties no konsoles kaut vai tvnetu vai delfus, tad gan var nojūgties to linku daudzumos un citās figņās, bet nu varbūt ar laiku arī pierastu...

Secinājums: Pilnvērtīgam darbam ar datoru (ja nevajag neko grafisku taisīt augšā) pilnīgi pietiek ar konsoli - var gan tekstu editēt, gan inetu chekot, gan kopēt, gan dzēst, gan veidot diras utt utjp... Komentos varat piemes, ko vēl var un kur es esmu kļūdījies :)


Komentāri:

koko @ 11.10.2004. 15:40

Nu īstenībā domāc temac nebija Groovy tizluma apspriešanai, bet nu kruta ir, kad tu kaut ko konsolē dari un gribi kaut vai helpu iečekot... Uzraksti vienkārši lynx google.lv un vis ir pa kedu :)

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Groovy, tu ir tizls :)

Groovy @ 11.10.2004. 15:40

hmm, mans ies guleety

Gastonz @ 11.10.2004. 15:40

Priekš kam sarežģīt dzīvi, ja visi to cenšas visu laiku vienkāršot? :D

@ 11.10.2004. 15:40

jooo


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.