Vīzija par skaistu Skype Jānis Rubļevskis (koko) / 07.10.2011. 07:12 / #Datori / 7 komentāri

Stāstīšu īsi - Skype sūkā bibi, bet uzreiz šīs lieliskās programmas aizstāvībai pateikšu, ka tas ir subjektīvs viedoklis.

Nē, es nerunāšu par winblowsiski sajāto dizainu un ziloņnoslodzi. Es vairāk par izmantošanas un lietošanas principiem un to, kas man būtu nepieciešams [vēlams?]. (Un, Atom, šajā gadījumā tas attiecas arī uz gTalk).

Gan viens, gan otrs traucē darbam, jo pieļauj neierobežotu tavu draugu un paziņu traucēšanas iespējamību jebkurā laikā, kad esi pieslēdzies šim/šiem lieliskajam/iem servisam/iem.

Mana vīzija par skaistāku dzīvi? Gribu šādas fīčas IM rīkos:

1) Sakārtot cilvēkus sarakstos (nu kaut kas līdzīgs Gūgle plus riņķiem) - cilvēks var atrasties vairākos sarakstos;

2) Sarakstiem atsevišķi var ieslēgt/izslēgt pieejamības pakāpi, piemēram, saraksts "uz nerviem krītošie galīgi nevajadzīgie jautājumi" man neko nevar uzrakstīt, bet saraksts "iekavējies projekts kopā ar Gummy Lāci" mani redz onlainā un var ar mani sarunāties.

Protams, spaceļas jautājums (ja jautājums vispār var spacelties): "Ko darīt, ja tas fakin annoing cilvēciņš pēkšņi ir gan sarakstā uz nerviem krītošie galīgi nevajadzīgie jautājumi, gan arī sarakstā iekavējies projekts kopā ar Gummy Lāci?" A nezinu - neesmu vēl izdomājis. Vari ieteikt pats/i kaut ko komentāros.

Ak jā, un šitas posts ir, kā teiktu Mārcis: "plika diršana!", jo neviens jau to fakin skaipu vai džītalku nepārrakstīs manām utopiskajām vēlmēm.


Komentāri:

mikelis @ 10.10.2011. 04:19

Bet brīnums tomēr, ka Skype sāka "sūkāt" jau labu laiciņu pirms to nopirka Microsoft :D

@ 10.10.2011. 04:18

Brīnums vien tas, ka Skype sāka "sūkāt" jau kādu gadu pirms to nopirka Microsoft :D

Atoms @ 07.10.2011. 06:52

koko pie tā ka tur ir cipariņi ātri pierod... ja ir busy tad nelien un uzzvani :) pareizi ir jāsakoordinējas... ja es piemēram runājos ar vienu, tad pārējie pofig... busy priekš tam arī ir domāts.

Čaliņš uz windows skype ir drausmīgi pārbāzts, lietoju uz linux, uz windows nemaz neinstalēju...
tups.lv/f/screens/skype

koko @ 07.10.2011. 06:31

Atom, tas bizī vienalga rāda sarkanu cipariņu, kas traucē strādāt (vienkāršā cilvēka ziņkārība :D)... Nu tjipa viņš tur ir un gribās paskatīties vai nav kaut kas svarīgs.
Čaliņš, nu ir taču gadījumi, ka tos cilvēkus vajag savā listē, bet konkrētā brīdī negrib runāties ar viņiem.

Čaliņš @ 07.10.2011. 06:26

Man gan skipe patīk(a). Kopumā ir ok, bet tās nevajadzīgās fīčas... Un ja negribi ar cilvēkiem sazināties pastāv jau iespēja viņus neievietot savā draugu sarakstā :)

Atoms @ 07.10.2011. 06:01

un ja tu runā par vispārēju domu kā tādu tad nepiemini skype, bet piemini im :)

Atoms @ 07.10.2011. 05:56

ir tāda lietā kā Busy, un neviens neliedz to lietot, tādā gadījumā tev neviens popups priekšā neizleks, un pats varēsi izlemt kuriem atbildēt kuriem nē :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.