Visvalža Bebriša grāmatas Jānis Rubļevskis (koko) / 30.07.2012. 11:15 / #Grāmatas / 0 komentāri

Visvaldis Bebrišs ir kineziologs - kustību ārsts. Viņam savā profesijā ir ļoti liela pieredze, tāpēc viņš ne tikai vada lekcijas, bet arī ir izdevis divas brīnišķīgas grāmatas: Visvalža pasakas. Kā novērst spriedzi sevī un Doma. Spriedze. Slimība. Vēstules mīļākajiem.

Katra grāmata ir aptuveni 60 lpp bieza un izlasāma pus stundas - stundas laikā, jo satur ļoti daudz vizuālā materiāla un lielas atstarpes starp līnijām, bet arī tas ir ar nodomu. Kāds tas ir? - jo plānāka grāmata un ātrāk lasās, jo cilvēkam ir lielāks gandarījums. Ja ir gandarījums un laba sajūta, tad arī veselība uzlabojas.

Ļoti daudz nestāstīšu, jo šīs grāmatas katram ir jāizlasa vismaz vienreiz. Man ir doma tās pārlasīt gadā vismaz vienu reizi, jo autors nemāca dzīvot, viņš vienkārši pastāsta visiem zināmas lietas, ko paši ikdienas steigā nepamana vai aizmirst, tāpēc ir labi, ja kāds atgādina.

Šis tas manī "iesēdās" tā pamatīgāk:

1) dari jebko 40 dienas no vietas (neizlaid nevienu dienu) un pēc 40.dienas tu to darīsi bez piespiešanās automātiski. Es to pierādīju uz sava suņa. Nē nē - es neliku viņam 40 dienas dienas badoties vai laizīt man kājas. Es piespiedos katru rītu izvest viņu pastaigā. Tas nozīmē, ka man jāceļas ir vismaz 20 minūtes ātrāk kā es varētu atļauties, ja izlaistu šo pastaigu. Tas nozīmē arī to, ka brīvdienās man vienalga ir jāvelta sunim šis rīta rituāls, bet tagad man vairs tas nesagādā nekādas grūtības - tas notiek automātiski.

2) Vienmēr var izdarīt vairāk: kad kaut ko dari, piespiedies izdarīt nedaudz vairāk un nākamreiz tev to darīt būs daudz vieglāk.

3) Ir tik daudz pozitīvu vārdu. Lieto tos "ne" vārdu vietā, jo pirmo zilbi tavs ķermenis uztver daudz ātrāk kā pārējo vārdu un darbojas saistībā ar savām "pirmajām" sajūtām. Piemēram, saki "priecājies", nevis "neraudi". Šo ir grūti izdarīt, bet, ja piedomā, tad ar laiku jau automātiski pierodi.

Un nobeigumā: ja mīlēsi pats sevi, tad mīlēsi arī apkārtējos - kamēr pats sevi nemīlēsi, nespēsi tā patiesi mīlēt arī nevienu citu. Un, ja mīlēsi pats sevi, tad darīsi sevis labā visu to, kas palīdzēs būt veselīgam un laimīgam. Laimīgiem cilvēkiem apkārt arī ir laimīgi cilvēki :)

Abām grāmatām varu likt 9 kokous no 10, jo savā žanrā tās ir teicamas.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.