Viena maza turku pupa Jānis Rubļevskis (koko) / 27.01.2015. 09:24 / #Izklaide / 2 komentāri

Bilde ņemta no Leļļu teātra mājas lapas

Nacionālā ziņu aģentūra LETA savu darbinieku bērniem katru gadu Ziemassvētkos sagādā mīļas dāvanas un jauku atpūtu. Šogad manam dēlam Edžum ietrāpījās divas biļetes uz Leļļu teātra izrādi Viena maza turku pupa. Tā kā izrāde ir pašiem mazākajiem (no divu gadu vecuma), tad sapriecājāmies, ka būs pirmais apmeklējums un pilnai laimei piepirkām arī trešo biļeti, lai varam teātri apmeklēt visi kopā (suņus teātrī nelaiž, tāpēc Čoperis palika mājās).

Paši viņi saka tā:

„Viena maza turku pupa" no izrāžu cikla „Pasaka pasaciņa” domāts pašiem mazākajiem Latvijas Leļļu teātra skatītājiem (2-3gadi), jo tieši tik mazus bērnus vecāki jau vēlas iepazīstināt ar teātra mākslu un uzvedības kultūru. Izrādes pamatā izmantoti trīs Vladimira Sutejeva stāsti  „Kas teica ņau?”, „Zem sēnītes” un „Ābolītis”, kas rosinājuši režisori Viju Blūzmu veidot savu skatuves variantu.

Nu patiesībā tā arī ir, kā viņi saka - tā ir pati labākā pirmā teātra izrāde, ko vien bērnam var piedāvāt. Un tagad es to pamatošu kā normāls porgrammētājs - ar loģiskajiem bulletpointiem:

Ir vietas, kad bērniem paliek nedaudz bailīgāk, taču tas tiek notušēts. Ir vietas, kur bērni paliek skaļāki un sajūsmā sauc savus variantus jautājumu atbildēm vai darbībām uz skatuves. Ir otrais cēliens, kad bērni paliek vēl skaļāki un nepacietīgāki, bet tas viss ir ļoti jauks pasākums, kas vismaz mūsu bērnam ļoti patika.

No izrādes mājās atbraucām gandarīti un, var teikt, ka bērns būs padevies vecākos, kuriem ļoti patīk teātris... Varbūt Edžus kādreiz arī to spēlēs... Kas zin(')?

Šai teātra izrādei varu piešķirt 10 kokous no 10, jo labākas durvis uz skatuvi bērnam pagaidām iedomāties nespēju. Iesaku visiem, kam bērns vēl nav bijis teātrī. Vēl vairāk iesaku vecākiem vai topošajiem vecākiem - tur var iemācīties labas lietas.


Komentāri:

Juris Sproģis @ 02.08.2021. 12:41

Bērnības atmiņas!

Gu @ 28.01.2015. 07:22

Vispār bija 4 pasaciņas :D Pēdējā mazā pasaciņa bija par balto un melno kaķēnu :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.