Vēsture un tagadne Jānis Rubļevskis (koko) / 07.11.2007. 15:21 / #Spams / 2 komentāri

Pavilka uz filozofismu un sāku domāt... Nav jau tā, ka es vispār nedomāju, bet šoreiz sāku domāt tieši par šo tēmu.

Man vienmēr ir ļoti patikusi vēsture. Es pat daudz maz normāli atceros notikumus un pat varu pateikt, kāda starpība ir pirmajam un otrajam pasaules karam. Atceros arī to, ka vēsturi māca no sākuma līdz beigām, tas ir - vispirms iemāca, ka sākumā bija pērtiķveidīgs humanoīds un beigās iznāca lops zvērs, kuru nosauca par mūsdienu cilvēku. Ja sākumā mācīja, kā cilvēks attīstās, tad beigās arvien vairāk sāk mācīt, ko cilvēks savā ūberattīstībā dara.

Beidzamais, ko daudz maz atceros, ka māca, ir Latvija pirms otrā Pasaules kara beigām kā arī nedaudz atmodas laiki. Tiesa gan, tas viss ļoti ļoti aizmirstās un, ja īpaši par to vairāk neinteresējas, tad cilvēks evolucionē pretējā virzienā un atkal sāk domāt tikai par dažām konkrētām lietām - ēdienu, varu un seksu vai dažādām šo triju kombinācijām.

Viss iepriekšminētais mani uztrauc ļoti minimāli, jo aptuveni es vēsturi zinu, un, ja būšu kaut ko aizmirsis, tad vismaz zināšu aptuveno laikmetu vai gadsimtu. Līdz ar to būs ļoti viegli atrast vajadzīgo informāciju. Ekspress jautājumos aplauzties varētu relatīvi reti un tādos interesantos jautājumos vai piesātinātos laikmetos.

Un tagad vakara nagla (viss ievads šim īsajam domājumam): ko darīs mūsu bērni, kad viņiem piespiedīs iemācīties Latvijas vēstures 20. gs beigas un 21. gs sākumu? Pat es nespēju (dzīvodams paralēli šiem notikumiem) izsekot, kas, kur un kāpēc? Vienu brīdi Ministru prezidents ir viens, bet otrā brīdī jau pavisam cits, nemaz nerunājot par specifiskiem ministriem.

Kas attiecas uz politisko situāciju, tad uzskatu, ka mūsu valdība nav tā labākā, taču, ja mums nāksies tūliņ izvēlēt citu valdību, tad mēs ievēlēsim tos pašus korumpētos cilvēkus, tikai (kā es te esmu dzirdējis neatceros no kā) mēs nolaidīsim podā aptuveni 2 miljonus latu (pie mūsdienu inflācijas gan jau vismaz par 1/3 vairāk) un situācija neuzlabosies. Vēl jo labāk, tā kā mēs tagad besamies par tagadējo valdību, mēs naida iespaidā ievēlēsim pavisam greizus spēkus.

Manas domas? Nekas nav līdzams. Jebkurā gadījumā viss būs slikti.

P.S. Manas domas neuztveriet kā patiesas, jo neesmu nekāds politologs vai vēsturnieks.


Komentāri:

sindromz @ 11.11.2007. 01:50

būs, būs...un bērni arī mācīsies tā: no 1991.gada kļuva tikai sliktāk un sliktāk.

talons @ 07.11.2007. 21:42

No vienas puses: lai paliek tie kas ir, tie vismaz jau sazagušies, no otras: pārliecība ir 70% no veiksmes, jācer :)


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.