Valoda - mūsu zelts! Jānis Rubļevskis (koko) / 09.03.2007. 08:23 / #Spams / 7 komentāri

Tēma laista caur gaļas mašīnu jau ilgi un dikti. Tiklīdz atguvām neatkarību 1991.gadā, aizsākās arī daudz maz sakarīga darbošanās par to, lai Latvijā lietotu arī latviešu valodu.

Ei tu un iestāsti pavecākai krievu tantiņai, ka viņa vairs nedzīvo padomju savienībā un tagad viss notiks viņai nesaprotamā valodā, kura izsenis tika lietota šajā ļaužu pamestajā reģionā un vienīgi tā vecā krievu tantiņa ir kaut ko darījusi mūsu tautas uzplaukuma labā: slaukusi govis, zakājusi sūdu mēzēju Jāni un teikusi: "Дедушка, мы твои дети. Мы тебе верим. Ти знаеш всё лучше! Не дай этому придурку (domāts Jānis) ездить на тракторе - он только в говне умеет коверятся."

Nu jā... Nevis par to es gribēju stāstīt. Patiesībā gribēju nedaudz pareklamēt Jons(k). Tas ir blogeris, kas atbraucis no Vācijas, lai mācītos apmaiņas programmā. Labākai latviešu valodas apguvei viņš raksta latviski.

[..] Man patīk latviešu valoda tāpat kā blogēt un tāpec man ir šī weblapa. [..]
Tikai viens gads Latvijā, taču runā latviski, saprot latviski un pat raksta latviski. Jāsaka, ka ir interesanti palasīt viņa rakstus. Lai arī tajos ir daudz gramatisku kļūdu, Jons tomēr raksta. Un mums būtu daudz no viņa jāmācās, nerunāsim jau par tiem ūberattīstītājiem [krieviem], kas visu mūžu uzskata, ka valsts oficiālā valoda ir tāda, kādā visa pasaule māk lamāties, taču ne vienmēr to [valodu] saprot.


Komentāri:

J0ke @ 15.03.2007. 08:01

respekts - tiem kas iemācās ;>
krievi nekad nemācīsies jo "nafig nam etot sobachij jazik uchitj"

keksuss @ 12.03.2007. 12:14

Vienreiz sanāca pabūt Daugavpils tirgū! nekā nenopirku, jo nepratu runāt krieviski... Tas pats bija arī veikalā [ne-pašakalpošanās]- pārdevēja paskatījās no augšas un kaut ko cītīgi pa krieviski buldurēja!

Mfz @ 11.03.2007. 20:14

Tie kas gribēs, tie iemācīsies. Piespiest nevienu nevar, demokrātija.

sindromz @ 11.03.2007. 19:51

viņi sevi pazemo [tie, kas latviski не бум-бум], lai gan var to arī noliegt.

KAC @ 11.03.2007. 09:17

vislabaakais bija tad, kad naacaas zvaniit krievushkai un vinja izlikaas, ka nedzird mani, protams, kad saaku buldureet krievu meelee, tad peekshnji saaka dzirdeet

Shadowbird @ 09.03.2007. 20:58

Language is overrated. Jo ātrāk visi runās vienā, jo labāk. That said, kamēr tādas lietas kā valsts un valsts valoda pastāv, uzskatu par savām tiesībām Latvijā runāt latviski. Otrs var runāt, kādā valodā grib, ja nesapratīšu un arī zīmju valoda nepalīdzēs, atmetīšu ar roku un nāksies iztikt bez sarunas. Manuprāt ir svarīgākas lietas, par ko nervus bendēt. :)

0nkulis @ 09.03.2007. 19:32

Tiesa, kas tiesa. Man besī tie penži, kas buldurē krieviski un sarauc degunu, ja ar viņiem runāju latviski. Ne jau es esmu svešs un nevēlams šajā valstī bet viņi.


Nu pasāpini mani - tu jau gribi:

* Visi lauki (izņemot tavu lapu) aizpildāmi obligāti!
E-pasts publiski netiks parādīts.
Zinot vairākumu, komentāros tagi netiek atrādīti kā tagi. Linki automātiski pārveidosies par spiežamiem (cerams).
Bloga īpašnieks patur tiesības ļaunus komentārus dzēst vai pārveidot cilvēkiem patīkamākā formā, bet tajā pašā laikā neatbild par komentāru saturu.